Enkel seier for Leeds

(Burnley 0-4 Leeds): Av to hardarbeidende lag på Turf Moor var det Leeds’ Biesla-ball som regelrett slaktet Burnley. The Clarets var noenlunde med i kampen fram til timen, men så raknet det fullstendig.

Nick Pope var ikke å se i lagoppstillingen grunnet skade og banet vei for Bradley Peacock-Farrell, mens utespillerne var de samme. Burnley startet friskt og fikk se mye til ballen innledningsvis. McNeill (5′) noterte seg kampens første skuddmulighet uten å true keeper Meslier og Bamford (9′) fulgte opp med å teste Peacock-Farrell kort tid senere.

Fram til kvarteret var det en del kamp om ballen med god gammeldags fotball på Turf Moor. Begge lag var spennende offensivt og robuste defensivt. Burnleys forsvar på satt på prøve flere ganger når Leeds vartet opp med Biesla-ball. Strujik (30′) kom nærme med et fint hodestøt som gikk like til side for mål og Leeds fikk et lite grep om oppgjøret. Alioski (34′) fikk en skremmende god mulighet fra kort hold, men bommet fullstendig og sendte ballen til siden fremfor på mål.

Leeds’ press ga uttelling til slutt når Leeds vant ballen utenfor eget felt og satte i gang en kontring. Ballen havnet hos Mateusz Klick (43′) som tok fart og klinket til fra 20 meters hold. Ballen fikk en fin bue og snek seg inn mellom Peacock-Farrell sine hansker og stolpen. Leeds var i føringen. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter før lagene ble sendt i garderoben.

Annen omgang startet uten bytter og Burnley startet offensivt. Både Cork (48′) og Westwood (50′) forsøkte seg før Vydra (55′) fikk testet ut Mesiler. Keeperen avverget heroisk. I det 59.minutt fikk Leeds tildelt et hjørnespark, skuddet havnet hos Alioski i utkanten av feltet som ladet kanonen og sendte ballen mot mål. Kula traff benet Jack Harrison, endret retning og havnet i mål. 2-0 til Leeds.

Westwood (63′) forsøkte seg før spissduoen ble byttet ut med Jay og Barnes – et ganske utradisjonelt avgjørelse fra Dyche. Burnleys tredje bytte kom i det 69.minutt ble McNeill byttet ut med Berg Gudmundsson – et enda mer utradisjonelt bytte av Dyche. Tre bytter før 70 spilte minutter…

Berg Gudmundsson (73′) noterte seg en fin sjanse som tvang fram en solid redning fra Mesiler. Det ble et hjørnespark og noen halvsjanser før Leeds og Rodrigo punkterte kampen i det 76.minutt. Innbytteren mottok ballen fra Jack Harrison i feltet, fintet unna Mee og Tarkowski før han lobbet ballen over Peacock-Farrell. Litt av et mål! 3-0.

Leeds skulle ikke gi seg der og to minutter senere kjempet gjestene seg til ballen, benyttet hele laget og nok en gang leverte Harrison ballen til Rodrigo. Spissen satt fart, rundet Peacock-Farrell og satt inn sitt andre for kvelden. 4-0 i det 79.minutt.

Tarkowski (83′) og Barnes (83′) fikk gode muligheter til å notere seg reduseringer, men det ble med sjansene. Rodrigo (87′) fikk en fantastisk mulighet til å sette inn sitt tredje på under en halvtime. Charlie Taylor var trolig den beste Burnley-spilleren på banen, men en mann alene klarer ikke å stå imot ti mann. Etter tre tilleggsminutter var elendigheten over.

Burnley: Peacock-Farrell, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, McNeill, Westwood, Cork, Brownhill, Wood (Barnes 65), Vydra (Rodriguez 65)
Innbyttere: Norris, Dunne, Nartley, Pieters, berg Gudmundsson, Barnes, Richardson, Rodriguez
Gule kort: Westwood 65

Leeds: Meslier, Ayling, Llorente, Strujik, Alioski, Klich (Roberts 75), Phillips, Dallas, Raphina (Poveda 80), Bamford (Rodrigo 57), Harrison
Innbyttere: Casilla, Bernadi, Cooper, Davis, Jenkins, Shackelton, Poveda, Roberts, Rodrigo
Gule kort: Phillips 62