Enorm snuoperasjon mot Villa!

(Burnley 3-2 Aston Villa): Gjestene fikk en tidlig ledelse og dominerte første omgang. Annen omgang ble litt av en snuoperasjon! Ben Mee utlignet etter sidebytte og Grealish tok tilbake ledelsen ikke lenge etter. Men så sørget McNeill og Wood for målene i løpet av fire minutter og Burnley snudde kampen til sitt favør.

«The battle of claret and blue» fant sted på Turf Moor og hjemmelaget byttet ut en stor del av laget fra cup-kampen, men i lys av Barnes’ skade var Jay Rodriguez å se i lagoppstillingen. Gjestene fra Birmingham startet friskt og skapte kampens første mulighet med Konsa (3′) fra hjørnespark.

Westwood fikk sendt et skudd mot Wood (6′) som fikk satt ballen i nettet, men dommeren blåste for frispark til Ross Barkley rett i forkant av skuddforsøket. Brady (9′) og Watkins (10′ og 13′) forsøkte, seg før sistnevnte lykkes med forsøk nummer tre. Ballen havnet på kanten hos Grealish, som fant Targett. På første berøring legges ballen i feltet langs bakken til en presset Ollie Watkins som fikk sneket en fot foran Mee og sendte gjestene i føringen i det 14.minutt.

Aston Villa hadde god kontroll på kampen og Burnley jaget ballen mer enn de fikk holde på den. Targett (16′) fikk en kjempemulighet til å øke ledelsen, men innlegget til Grealish kom fra offside. Grealish er uten tvil en utmerket spiller, men det må også sies at the Clarets periodevis gjorde han bedre med noen merkelige avgjørelser. Villa var veldig raske i overgangene med presise pasninger, noe Burnley helt klart manglet og Grealish (28′) bidro til å skape muligheter.

Traore (29′) forsøkte seg også uten hell og Burnley gjorde det ikke enkelt for seg selv med upresise pasninger og lite produktive skuddforsøk. Brady (39′) gjorde et halvhjertet forsøk og tok en Barnes’-variant ved å sikte på fuglene høyt over mål. Pope avverget Watkins (41′) sitt forsøk og Barkley (41′) traff tverrleggeren etter fulgt av Traore (42′), Mings (42′) og Targett (43′).

Burnleys forsvarsarbeid var ikke akkurat imponerende og hjemmelaget kan takke Pope for at tavla ikke viste hockey-resultat når dommeren sendte lagene i garderoben etter ett tilleggminutt. Omgangen kunne oppsummeres med at Lowton og Brady slet med Grealish, McNeill og Pieters slet med Cash som førte til at kantene var sårbare, samtidig var midtbanen var så å si anonym.

Etter pausen ble Josh Brownhill erstattet med Jack Cork uten at det endret Villas mentalitet. McGinn (48′) var første til å teste ut Pope etter sidebytte. Den eneste måten Burnley kunne få noe ut av kampen på måtte komme på dødballer – statistisk sett. I det 51.minutt kjempet en ellers anonym Wood seg til hjørnespark i duell med Mings. Westwood la inn fra flagget og fant Ben Mee som raget høyest i feltet og stanget inn utligningen for the Clarets. 1-1 på Turf Moor.

Gjestene økte presset og ville ha tilbake ledelsen, noe som tidvis fikk Villa til å virke mindre organiserte og litt mer stresset. Situasjonen begynte å endre seg på Turf Moor så manageren gjorde det fornuftige og byttet ut Brady med Berg Gudmundsson. I det 63.minutt fremførte Grealish magi der han brøytet seg gjennom hele midtbanen, driblet unna tre mann og fosset mot mål. Der møtte han Pope som nektet Grealish en klar kandidat til årets mål i Premier League.

Hjemmelaget ville også vise at de har noe teknisk i seg. McNeill sendte en utsøkt pasning til Pieters på overlapp, som sendte kula til Chris Wood (66′) – spissen ladet kanonen og tvang fram en strålende redning av keeper Martinez.

Burnley begynte å presse Villa, men når ballen serveres på et sølvfat til motstanderen blir det vanskelig. Grealish startet løpet og bBallen havnet hos Douglas Luiz på løp mot feltet. Luiz sendte tilbake til Jack Grealish og denne gang gjorde Jack ingen feil fra kort hold. 1-2 til Villa i det 68.minutt.

Watkins (73′) forsøkte seg før Jay ble erstattet med Matej Vydra. The Clarets satte i gang et løp fra midtbanen med Erik Pieters, backen fant Dwight McNeill på kanten og fortsatte løpet mot feltet. Unge McNeill sendte et hardt innlegg mot mål og fant nesten Pieters, men ballen fortsatte videre og havnet i nettet! 2-2 i det 75.minutt!

Jubelen kunne nok en gang slippes løs minutter senere. Innbytter Vydra snappet opp et Mee-innlegg fra dypet og sendte videre til McNeill.

Målscoreren la inn i feltet og der var Chris Wood høyest og sterkest i luften og stanget inn 3-2 til Burnley i det 79.minutt! Litt av en snuoperasjon av the Clarets og byttene hadde helt klart sin effekt.

Dean Smith måtte klø seg i hodet hvordan noe slikt kunne skje og sendte ut to offensive spillere i El Ghazi og Trezeguet.

Burnley nektet å gi seg og forsatte å presse og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter, men det hjalp lite og Burnley klatret opp til en 15.plass etter en enorm snuoperasjon og en praktfull annen omgang. Det må også sies at Nick Pope var formidabel mellom stengene og ble helt fortjent kåret til banens spiller.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Pieters, Brady, Westwood, Brownhill (Cork 46), McNeill, Rodriguez (Vydra 75), Wood
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Long, Benson, Cork, Berg Gudmundsson, Stephens, Vydra
Gule kort: Tarkowski 22

Aston Villa: Martinez, Cash, Konsa, Mings, Targett, Luiz, Barkley (El Ghazi 83) McGinn, Traore (Trezeguet 83), Grealish, Watkins
Innbytter: Heaton, Elmohamady, Engels, Taylor, Nakamba, Ramsey, Trezeguet, Davis, El Ghazi