Enorm snuoperasjon på Turf Moor

(Burnley 2-1 Leicester): Burnley hadde en god første omgang sammenlignet med de tidligere kampene, men måtte gå til pause liggende under etter nok en tabbe og mål imot. I annen omgang utlignet Chris Wood, Pope briljerte mot Vardy og Ashley Westwood sendte Burnley i føringen! Rekken med fire tap ble brutt av en etterlengtet seier på eget gress.

Burnley startet med Phil Bardsley og Jeff Hendrick, mens Lowton og Lennon ble henvist til benken. Oppgjøret på Turf Moor startet friskt og Maddison (1′) skapte kampens første mulighet, men skuddet gikk rett på Nick Pope. Rodriguez (4′) flekket tenner kort tid senere etter godt forarbeid av spisskollega Wood, men skuddet gikk over mål.

The Clarets viste fram spennende ferdigheter innledningsvis og skapte noe hodebry for gjestene med sitt energiske spill. Maddison (12′) og Wood (14′) fikk mulighet til å sendte hvert sitt lag i føringen før kvarteret var spilt. Etter to hjørnespark på rad fikk Charlie Taylor sendt ballen i nettet, men dommeren hadde allerede blåst av for overfall på Leicester-keeper Schmeichel.

Fram mot halvtimen var det jevnt på Turf Moor. Burnley virket å ha funnet tilbake til den gode gamle formen og spillestilen som har vært savnet så sårt.

Rodriguez (31′) forsøkte seg på et langskudd som Schmeichel enkelt plukket opp. Leicester tok seg sammen og sendte mannskapet oppover etter at Jack Cork nok en gang på klumsete vis ga fra seg ballen på midtbanen – til Cork sitt forsvar var taklingen i gråsonen til frispark. Kula havnet hos Dennis Praet som fant Harvey Barnes (33′) på løp og dermed sto det 1-0 til Leicester.

Det kan pekes på flere feil i Burnley-kjeden i forkant av målet. Cork som ga fra seg ballen, Mee kunne ha gjort en bedre jobb og Pope som burde ha reddet skuddet

Chris Wood (43′) og Ayoze Perez (45+1′) forsøkte seg før dommeren valgte å sende spillerne i garderoben. Etter hvilen var det Leicester sin tur til å sparke i gang omgangen og det tok ikke mange minuttene før det kunne ha stått 2-0 til gjestene. Dennis Praet (47′) testet ut Nick Pope som vartet opp med en god redning. Ikke mange pasninger senere var det Chris Wood (50′) sin tur til å forsøke seg, men kunne ikke annet enn å se kula fly like over mål.

The Clarets fikk to hjørnespark på rappen og på det andre forsøket løsnet det omsider for hjemmelaget. Innlegget havnet på hodet til Jay Rodriguez som sendte ballen mot mål. Schmeichel fikk hånda på ballen og ga retur, men der ventet Chris Wood (56′) og utlignet fra kort hold! 1-1 på Turf Moor.

Stemningen på tribunene økte og i takt med hjemmelagets økende selvtillit. Trykket økte, presset økte, men det hjalp lite når Ben Mee klippet ned Harvey Barnes i feltet og dommeren pekte på straffemerket. VAR var innom – naturligvis – men fant ikke grunnlag for å endre dommer Taylor sin vurdering. Jamie Vardy trappet opp, tok løpefart, sendte kula mot høyre og der var Nick Pope på rett sted til rett tid og reddet mesterlig.

Brendan Rodgers henvendte seg til benken der Iheanacho og Tielemans gjorde seg klare. Vardy (76′) tvang fram en kjemperedning av Pope nok en gang, men Burnley lt seg ikke skremme. Et tålmodig angrep bygget seg opp og Taylor la inn fra kanten. Kula havnet hos en umarkert Ashley Westwood i feltet som ladet kanonen og sendte Burnley i føringen! 2-1 til Burnley i det 79.minutt!

Nick Pope ble kåret til banens spiller, meget velfortjent anerkjennelse til keeperen. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og på tampen av kampen ble Chris Wood erstattet av Aaron Lennon. Bardsley trengte litt behandling på sidelinjen etter en noe tøff duell og kampens siste mulighet gikk til gjestene. Et hjørnespark fem minutter på overtid, men det endte med en etterlengtet seier til Burnley.

Burnley: Pope, Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick, Cork, Westwood, McNeill, Wood (Lennon 90+2), Rodriguez
Innbyttere: Hart, Lowton, Long, Pieters, Brady, Lennon, Vydra

Leicester: Schmeichel, Ricardo, Söyüncü, Evans, Fuchs, Mendy, Praet(Innbytter: Ward, Justin, Morgan, Albrighton, Tielemans, Gray, (Tielemans 73), Maddison, Barnes, Perez (Iheanacho 73), Vardy
Innbytter: Ward, Justin, Morgan, Albrighton, Tielemans, Gray, Iheanacho

Dommer: Anthony Taylor
Tilskuere: 19,788 (2,354)