Fantastisk snuoperasjon og etterlengtet seier!

(Burnley 2-1 Swansea): En god- og underholdende fotballkamp mellom to lag som ønsker Play Off fant sted på Turf Moor; første omgang ga svanene de største sjansene hvor stangen sto i veien og begge lag var gode på midtbanen. Etter sidebytte tok Swansea ledelsen, men en fantastisk snuoperasjon av the Clarets sørget for en etterlengtet seier – og historie ble skrevet!

Toppscorer Jay Rodriguez som var antatt å bli friskmeldt før oppgjøret fikk starte på topp sammen med Delfouneso og erstattet Bartley som har tre kampers karantene. Ellers lot Howe keeper Jensen vokte buret i sin tredje kamp på rad og i jakten på en etterlengtet seier, mens en tålmodig Grezza som ventet på sin 1000. kamp, varmet benken.

Bortelaget startet farligst og skremte Burnley med flere offensive løp hvor Fox og Mears viste hvorfor de innehar back-plassene, men det var Burnley som kom til omgangens første sjanser anført av Cork og Eagles. Darren Pratley fikk kampens største sjanse etter samspill med Dyer etter 17 minutter, men heldigvis for the Clarets traff ballen stolpen og spratt ut – fire minutter senere var igjen stangen i veien for Swansea når Sinclair prøvde seg etter innlegg fra Pratley og Burnley kunne puste lettet ut.

Den ellers rutinerte Howard Webb gjorde et par merkelige avgjørelser i løpet av første omgangen ble lite populær blant fansen og noen hjørnespark- og halvsjanser senere fikk satte the Clarets igang et pent angrep etter mye god fotball på midtbanen, fikk the Clarets sin største mulighet på overtid før dommeren blåse av omgangen som Marney sendte utenfor.

Begge managere sendte ut samme mannskap etter sidebytte og kampene på midtbanen fortsatte; Eagles på kanten fortsatte å skape problemer for svane-forsvaret, men mangelen på luftstyrke på topp satt litt preg på Burnleys sjanser. Pratley snappet opp ballen etter åtte minutter spilt og sendte pent til Borini – i en tvilsom offside-posisjon som enkelt kunne sette inn 1-0.

Burnley likte ikke slikt og byttet ut Delfouneso med Iwelumo minuttet senere og the Clarets satte igang et flott angrep med Eagles i spissen som sendte enn innsvinger fra høyre, traff forsvarer Williams som sendte ballen i eget mål. 1-1 etter 58 minutter! Etter utligningen våknet både fansen og spillerne som kollektivt sendte angrep etter angrep mot svane-målet og kampen tok seg opp flere hakk med Swansea-spillere som tydde til noe lumske midler for å stoppe de lilla- og lyseblå som dommer Webb overså til hjemmefansen store frustrasjon.

Gjestene satt inn friske bein midtveis i andre omgang som ga svanene en ny dimensjon. Innbytter Luke Moore skapte mye og var en trussel – det samme var Cork og Elliott som samspilte fantastisk, sendte kula til Rodriguez som ble dratt i feltet og dommeren pekte på krittmerket etter 77 minutter; Chris Eagles med forsøket i Grezzas fravær – 2-1 til Burnely!

Sjansene fortsatte å komme for Burnley sin del, det samme gjorde resultatene i dagens andre kamper og dommerens visninger av gule kort. Målscorer- og banens spiller Chris Eagles ble byttet ut mot slutten av kampen (88′) med legende Graham «Grezza» Alexander til stående applaus fra Turf Moor – selv Swansea-fans uttrykte sin respekt for Burnleys 39-årige kaptein. Det ble lagt til fem tilleggsminutter og til tross for gode forsøk av begge lag de syv spilte minuttene, blant annet et stolpeskudd av Grezza, blåste dommeren av kampen og Burnley fikk sin etterlengtede seier.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Duff, Bikey, Ellliott, Marney, Cork, Eagles (Alexander 88), Rodriguez (Thompson 90+4), Delfouneso (Iwelumo 55).
Innbyttere: Carlisle, Wallace, Duffy, Grant.
Gule kort: Duff 24, Mears 48, Fox 85

Swansea: De Vries, Williams, Taylor, Pratley (Moore 68), Dyer (Dobbie 82), Borini, Monk, Sinclair (Priskin 68), Rangel, Gower, Britton.
Innbyttere: Tate, Beattie, Orlandi, Ma-Kalanbay.
Gule kort: Gower 49, Sinclair 67, Borinii 74

Dommer: David Webb
Tilskuere: 13, 675