Feelgood-følelsen endelig tilbake

(Burnley 3-1 Brentford): Chris Wood la grunnlaget for det som skulle bli en sensasjonell første omgang med nettkjenning allerede etter tre minutter. Det fulgte flere store sjanser der Lowton og Cornet bidro til en solid ledelse til pause. Annen omgang ble en formalitet som sikret Burnley sesongens første seier.

Det ble ingen store overraskelser i laguttaket til Burnley og det tok ikke mer enn tre minutter før jubelen kunne slippes løs! Fra egen midtbane sendte Matt Lowton en lang pasning mot Chris Wood som utnyttet en noe svak forsøk på klarering av Jansson og dermed hadde spissen fri bane mot målet. Keeper Fernandez sto litt lenger unna målet enn det han burde og det utnyttet Wood til det fulle. 1-0 til Burnley!

Wood fikk en kjempemulighet til å sette inn sitt andre OG tredje i løpet av to minutter kort tid senere. Første gang (7′) reddet keeper på streken, mens andre forsøk (8′) sendte Wood ballen over mål. Fansen og Westwood skrek etter straffe i det 11.minutt, men dommeren lot seg ikke imponere. Reprisebildene viste en liten dytt i ryggen på Westwood og det ville nok vært en billig avgjørelse, dog..

I det 15.minutt kunne Clarets-fansen juble nok en gang! Berg Gudmundsson la inn ballen fra kanten som havnet på hodet til Wood. Spissen stusset ballen videre til Maxwell Cornet på løp bak seg og stjerneskuddet gjorde ingen feil foran Fernandez. 2-0! VAR sjekket målet og endte med å annullere målet da Chris Wood hadde foten i offside.

Toney (18′) kom veldig nære en utligning kort tid senere, men James Tarkowski reddet mesterlig! Midtveis i omgangen begynte Brentford å se mer til ballen og fikk et lite grep om kampen. Toney var en konstant trussel og tvang fram en kjemperedning av Pope i det 27.minutt.

Johan Berg Gudmundsson (29′) noterte seg en stor mulighet like etterpå når han kom alene med keeper Fernandez og tvang fram en veldig god redning av sisteskansen. Det skulle ikke ta alt for lang tid før fansen kunne juble nok en gang. Etter noen halvhjertede forsøk, bygget Burnley opp et angrep med Lowton. Backen sendte ballen videre og kom seg i feltet, Charlie Taylor la kula inn i feltet hvor Matt Lowton ventet tålmodig og skallet inn 2-0 i det 32.minutt!

Maxwell Cornet irriterte seg litt over det annullerte målet etter kvarteret, så da brettet han opp ermene. Et Brentford-frispark havnet etterhvert hos Fernandez som sendte kula til midtbanen, den ble plukket opp av Burnley og Dwight McNeil, unggutten sendte ballen videre til Cornet som tok en fin vending og klinket ballen i en perfekt bue nettet. 3-0 i det 35.minutt!

Berg Gudmundsson (41′), Mee (42′) og Wood (41′ og 43′) fikk begge enorme sjanser til å punktere kampen mot slutten av omgangen. Det ble ikke flere mål og etter to tilleggsminutter jobbet lagene i garderoben.

Etter sidebytte tok det noen få minutter før Chris Wood (48′) sørget for å få opp pulsen til tilskuerne når han sendte ballen like over mål. Etterfulgt av Nørgaard (50′) som sendte en volley på Nick Pope. Gjestene var mer truende i annen omgang, uten at det endret stillingen.

Lowton (60′) og McNeil (61′) noterte seg fine muligheter, men ingen av dem klarte å utfordre keeper Fernandez. I det 67.minutt ble Maxwell Cornet byttet ut med Vydra, og fikk en velfortjent stående applaus av Turf Moor.

Toney (73′ 0g 74′) kom til noen halvhjertede muligheter uten å skremme verken Tarkowski eller Pope.

I det 79.minutt fikk Brentford hull på byllen og innbytter Saman Ghoddos sørget for å redusere for gjestene. Ballen havnet i Burnley-feltet der Nørgaard nikket ballen til Ghoddos, innbytteren vartet opp med en vakkert saksespark! 3-1 på Turf Moor.

The Clarets roet ned spillet sitt og hadde ikke hastverk, sammenlignet med gjestene som forståelig nok jaget flere mål. Hjemmelaget brukte resten av kampen til å forsvare buret til Nick Pope.

I det klokken tikket mot fulltid, ble pusten slått ut av Brentford og de klarte aldri å svare. Tre tilleggsminutter senere var det hele over på Turf Moor. Hele laget leverte en strålende kamp, men Charlie Taylor og Ashley Westwood må fremheves i annen omgang. Chris Wood ble kåret til banens spiller.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Berg Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil, Wood, Cornet (Vydra 67)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Collins, Pieters, Cork, Lennon, Barnes, Rodriguez, Vydra
Gule kort: McNeil 84

Brentford: Fernandez, Pinnock, Jansson, Zanka, Henry, Jensen (Janelt 67), Nørgaard, Onyeka (Ghoddos 59), Canos (Roeslev 76), Forss, Toney
Innbyttere: Cox, Goode, Roerslev, Bidstrup, Fosu, Ghoddos, Janelt, Stevens, Mbuemo
Gule kort: Ghoddos 71