Fjerde strake på Pride Park

derby countyBurnley logo stor(Derby 0-3 Burnley): Burnley fikk den beste starten og var laget som ville mest noe som ble understreket med et fantastisk soloraid av Danny Ings med en utmerket avslutning like før kvarteret og var igjen involvert i det andre målet som Sam Vokes satte inn med hodet.

Annen omgang startet med et offensivt Derby som jaget redusering, selv med hjelp fra dommeren like etter timen som ga feil straffe, klarte ikke the Rams å score. Burnley-kaptein og tidligere Derby-spiller, Jason Shackell satte inn spikeren kvarteret før slutt med en praktfull volley og sikret fjerde strake.

Sean Dyche lot som forventet Tom Heaton vokte buret, samtidig som Dean Marney ble valgt foran David Edgar på midtbanen. Gjestenes første sjanse kom etter åtte minutter, når Danny Ings prøvde lykken fra 20 meter i det Lee Grant var mange meter unna buret, men skuddet fløy like over – kunne vær en kandidat til årets mål dersom den hadde gått inn.

Like før kvarteret (14.min) var Keith Treacy litt (u)heldig som fant Danny Ings og spissen satte i gang på et fantastisk soloraid fra midtsirkelen, brøytet seg forbi den ene Derby-spilleren etter den andre før han satte ballen i nettet bak en sjanseløs Grant. The Clarets virket komfortable anført av en strålende Scott Arfield, men gjestene møtte etterhvert motstand fra et hjemmelag som ville ta tilbake ledelsen og måtte tidvis stå imot høyt press.

Danny Ings var igjen arkitekten bak mål nummer to. Spissen fikk en vrien ball som han fikk kontroll på, kom seg forbi to Derby-spillere, sendte ballen til Trippier og satte fart fremover – høyrebacken fosset fremover og la inn i feltet. Unge Ings fikk en stuss på ballen som Hughes ikke fikk klarert og traff Sam Vokes som kranglet inn ballen og økte ledelsen til 2-0 i det 32.minutt.

Mot slutten av omgangen var hjemmelaget farlig nær en redusering etter klabb og babb i Burnley-feltet, men alene med keeper sendte Johnny Russell ballen i det vanskeligste hjørnet som Tom Heaton fikk kontroll på. På overtid fikk Derby to kjappe hjørnespark som ble avverget på nervøst vis og i omgangens siste angrep sendte Russell kula over buret.

Ikke overraskende var det et offensivt Rams-lag som løp ut i annen omgang og skapte flere sjanser som fikk Clarets-forsvaret til å jobbe hardt som tidvis var litt rustne og gjorde ting vanskelig for seg selv. Like etter timen (62′) havnet dommeren i det kontroversielle hjørnet når Shackell vant duellen med Martin, men sistnevnte falt svært lett og dommerne pekte på krittmerket.

Johnny Russell sendte ballen til lett venstre, men der var Tom Heaton som fikk en hånd på ballen og avverget straffesparket som aldri skulle ha blitt tildelt – skjebnens ironi. Minutter senere kunne Vokes ha økt ledelsen, men klarte ikke å styre ballen riktig og sendte den over buret, men det gjorde ikke Jason Shackell.

Burnley ga seg ikke og fortsatte presset mot hjemmelaget. Kaptein Jason Shackell skulle vise seg å være rett mann på rett sted i det han sendte en praktfull volley mot Lee Grant som ikke kunne annet enn å plukke ballen ut for tredje gang denne ettermiddagen. 3-0, 73.min.

Danny Ings satte inn kveldens fjerde tre minutter senere etter en flott kontring anført av innbytter Stanislas, men linjedommeren blåste korrekt av for offside. Etterhvert ble også David Edgar satt utpå for å bidra til ballkontrollen og gjorde en god jobb til tross for en håndfull spilleminutter.

Kampens avsluttende minutter var preget av et frustrert Derby og et selvsikkert Burnley som var solide over hele linjen. Derby klarte aldri å overliste de lilla- og lyseblå som kontrollerte kampen til full tid og de fire tilleggsminuttene – og kunne juble over nok en seier på Pride Park.

Burnley: Heaton, Trippier, Shackell, Duff, Mee, Treacy (Stanislas 74), Marney, Jones (Edgar 80), Arfield, Ings, Vokes
Innbytter: Cisak, Long, Lafferty, Stock, Noble
Gule kort: Jones 24

Derby: Grant, Freeman (Smith 46), Keogh, Buxton, Forseyth, Coutts (Davies 66), Bryson, Hughes, Ward, Martin, Russell (Sammon 74)
Innbytter: Legzdins, Jacobs, Eustace, Bennett
Gule kort: Mee 85

Dommer: A Madley
Tilskuere: 23.548