Flott kamp og leit tap

(Middlesbrough 3-2 Burnley): En underholdende første omgang fant sted på Riverside Stadium, der begge lag hadde sin periode og det var en god oppvisning i hvordan fotball burde spilles. Mot slutten av omgangen sendte Austin the Clarets i føringen, men fikk lite glede av målet i det Bailey utlignet like etter. Annen omgang var preget av et dominerende hjemmelag som presset og presset, men det var kampens ti avsluttende minutter som var magiske og ga ikke mindre enn tre mål!

Manager Howe gjorde kun ett bytte i forkant av kampen og det var kun på topp: Pato for Vokes. For hjemmelagets del, så fikk McEachran sin forventede debut. Gjestene fra Lancashire brukte ikke lange stunden på skape kampens første sjanse etter et skudd av Dean Marney som gikk like utenfor og et kun minutter senere bygget the Clarets opp et flott angrep som havnet hos Ross Wallace, men vingen sendte ballen til over. Vokes prøvde seg og like etter han Chris McCann, men heller ikke de klarte å lage hull på byllen.

Etter kvarteret spilt kom hjemmelaget gradvis mer til og skapte et par mindre sjanser,men ble møtt av et solid Burnley-forsvar anført av kaptein Jason Shackell.

25 minutter uti omgangen fikk hjemmelaget sin første større sjanse etter at kapteinen ga Middlesbrough et frispark fra god avstand, men Ledesma sendte kula utenfor. Jo nærmere kampen nærmet seg pause åpnet spillet seg og spenningen økte, noe som bredte seg oppover tribunene.

Dean Marney fosset fremover og leverte en flott ball til Kieran Trippier som igjen sendte til Charlie Austin som ikke gjorde noen feil og sendte the Clarets i føringen med sitt 50. mål i karrieren. 41 minutter spilt.

Gleden skulle vise seg å være kortvarig, mer nøyaktig 30 sekunder senere, kontret hjemmelaget like etter avspark og Nickey Bailey sendte av gårde et langskudd som stusset hodet til Shackell, men verken kapteinen eller Grant kunne gjøre noe i det ballen havnet i nederste hjørne og stillingen sto 1-1.

Det var ingen endringen i det lagene løp ut på banen igjen etter hvilen og kampen fortsatte i samme spor som i forrige runde; med to offensive lag som ønsket å vinne kampen. Det ble skapt flere halvhjertede sjanser det første kvarteret – noe som tok seg opp etterhvert og Vokes var instrumental rundt timen spilt, men klarte ikke å sendte the Clarets tilbake i føringen før han ble byttet ut med Marvin Bartley.

En av de mest imponerende spillerne for the Clarets var uten tvil Joseph Mills, venstrebacken var en konstant trussel og skapte hodebry for tidligere Arsenal-spilleren Justin Hoyte som ikke klarte å overliste leiesoldaten.

Vel halvveis i omgangen var spilt når hjemmelaget fikk et bedre grep om kampen og skapte stadig mer på Burnleys banehalvdel, men de store sjansene uteble. Noen sjanser, kort og bytter senere kunne innbytter Bartley prise seg lykkelig for kun å ha fått et gult kort i en situasjon som kunne ha kvalifisert til direkte rødt.

Like etter viste Lee Grant klasse mellom stengene, etterfulgt av en katt og mus-lek der det ikke ble holdt igjen på kruttet og begge lag skapte sjanser. Det var innbytter Zemmama som var arkitekten bak et flott angrep der ballen omsider havnet hos Adam Reach som fra 25 meter sendte avgårde et flott skudd og sendte hjemmelaget i føringen med en fantastisk scoring i det 79.minutt.

The Clarets fortjente et mål imot og dermed vekket Lancashire-laget til. Etter litt fram og tilbake kontret Burnley med McCann i spissen som leverte ballen til Tripper som la inn i boksen og der var vingen Junior Stanislas som utlignet for gjestene, 2-2 i det 86.min! Men gleden var igjen kortvarig når innbytter Luke Williams dukket opp og med nok et flott mål sørget for å sende hjemmelaget tilbake i føringen minuttet senere, 87.min!

Det ble lagt til fire tilleggsminutter som var sterkt preget av et enormt Burnley-press, der sjansene kom på samlebånd, men det var ikke tilstrekkelig til å kunne sikre ett poeng på Riverside.

Burnley: Grant. Trippier, Edgar, Shackell, Mills, Marney, McCann, Stanislas, Wallace (Mee 77), Vokes (Bartley 60), Austin
Innbyttere: Jensen, Duff, McCartan, MacDonald, Stock
Gule kort: Bartley 75

Middlesbrough: Steele, Main (L.Williams 84), Hoyte, McEachran, Woodgate, Leadbitter, R.Williams, Reach, Ledesma (Zemmama 69), Friend, Bailey (Smallwood 72)
Innbyttere: Hines, Halliday, Leutwiler, Haroun
Gule kort: Woodgate 67

Dommer: Carl Boyeson
Tilskuere: 15.559 (618 Burnley)