Forsvarerne sørget for tre viktige poeng

(Burnley 2-0 Southampton): Burnley storspilte på eget gress og vartet opp med mildt sagt inspirerende spill fra start til slutt. Det var en del sjansesløseri, men Connor Roberts og Nathan Collins sørget for målene og tre viktige poeng i kampen om overlevelse.

Burnley måtte klare seg uten skadde Ashley Westwood i en kamp som startet rolig, men der gjestenes Walker-Pieters (6′) noterte seg kampens første mulighet, etterfulgt av et farlig hjørnespark som Romeu (8′) sendte over.

I det 11.minutt ble jubelen sluppet løs på Turf Moor. The Clarets var i angrep der McNeil først sendte et skudd mot mål som ble klarert og havnet hos Josh Brownhill i utkanten av 16-meteren. Midtbanespilleren fant Connor Roberts noen meter foran seg, som tok fart og sendte avgårde en herlig skruball som gikk rett i krysset. Full jubel på Turf Moor etter Roberts’ første mål i Premier League.

Weghorst (13′) kunne ha økt ledelsen minuttet senere etter nok et godt forarbeid av Brownhill. Rodriguez (16′) fulgte opp med to kjempemuligheter, også denne gang var Forster strålende mellom stengene. Hjemmelaget presset og jobbet iherdig, godt hjulpet av strålende stemning på tribunene.

Rodriguez (25′) og Weghorst (25′) tvang fram to kjempemuligheter fra Forster. Etter halvtimen noterte gjestene seg sin første mulighet etter et ganske imponerende kjør fra Burnley og Romeu (32′) sendte skuddet over mål.

McNeil (35′) noterte seg en fin mulighet, men det var Nathan Collins som sørget for at jubelen kunne slippes løs nok en gang. Cornet sikret et hjørnespark som Brownhill leverte fra flagget. Høyest i luften raget Nathan Collins – helt upresset og skallet inn 2-0! VAR måtte inn og sjekke om det muligens var offside på Cork, men midtbanespilleren var ikke innom ballen, i tillegg viket han unna ballen, så da sto målet. 2-0 i det 44.minutt. Etter to tilleggsminutter ble lagene sendt i garderoben.

Annen omgang startet med en tidlig sjanse til The Clarets når Tarkowski (46′) sendte et hjørnespark like over målet til Forster. Dommeren hadde noen merkelige avgjørelser tidlig etter sidebytte der Weghorst fikk to frispark mot seg, som han skulle hatt.. Ene der en Southampton-spiller tapte en duell og la seg opp på ballen og fikk frispark, og minutter senere ble Wout dratt i trøya og fikk frispark MOT seg…

I det 62.minutt etter deres andre hjørnespark, litt klabb og babb, så havnet ballen først hos Rodriguez som skadet Forster, for så å havne hos Cork foran mål som sparket inn 3-0. VAR sjekket saken og Cork var en fot i offside, så målet ble annullert.

Adams (66′) og Ward-Prowse (71′) tvang fram sterke redninger fra Pope. Charlie Taylor blokkerte en 100%-sjanse signert Che Adams (72′) med en verdensklasse-takling. Collins ble liggende nede etter en hodeduell og da sier reglementet at kampen skal stoppes. Jan Bednarek mislikte dette sterkt og havnet i munnhoggeri med James Tarkowski, det ble litt knuffing og dytting, og kort til hver av dem.

Gjestene ble litt mer farlige i kampens siste kvarter, men det var Burnley som var nærmest nok en gang; et herlig innlegg fra Jay gikk mellom Vydra og Collins i det 80.minutt. McNeil (86′) noterte seg en fin mulighet etter en fin-fin-finte og ble byttet ut kort tid senere. Dwight gikk av banen til strålende applaus, velfortjent.

Fansen brukte sluttminuttene til å synge sanger om Sean Dyche og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. Det ble ingen flere sjanser eller mål, men the Clarets sikret tre viktige poeng og håpet lever.

Burnley: Pope, Roberts, Tarkowski, Collins, Taylor, McNeil (Lowton 87), Cork, Brownhill, Cornet (Lennon 65), Weghorst (Vydra 77), Rodriguez
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Long, Lowton, Costelloe, Lennon, Stephens, Barnes, Vydra
Gule kort: Cork 38, Tarkowski 73

Southampton: Forster, Perraud, Lyanco, Bednarek, Walker-Pieters (Livramento 82), Elyounoussi (Adams 66), Armstrong (Redmond 66), Romeu, Ward-Prowse, Valery, Broja
Innbyttere: Cabellero, Livramento, Salisu, Diallo, Tella, Adams, Armstrong, Long, Redmond
Gule kort: Bednarek 73, Perraud 79