Fortsatt uten seier….

Everton logoBurnley logo stor(Burnley 1-3 Everton): Burnley fikk en verst tenkelig start på kampen når Samuel Eto’o sendte gjestene i føringen etter fire minutter. Danny Ings utlignet for the Clarets, men Lukaku tok tilbake ledelsen kort tid senere.

Burnley jobbet og jobbet og kunne ha utlignet, men istedenfor gikk det motsatt vei og igjen var det E’o’o som sørget for nettkjenning.

Ben Mee startet kampen fra benken der veteranen Stephen Ward erstattet den tidligere Manchester City-spilleren, på samme benk fant vi Michael Keane til fordel for Kevin Long.

Gjestene fikk en pangstart på kampen når Leighton Baines fosset fram på venstre og la inn kula fra dødlinjen til Samuel Eto’o som ikke gjorde noen feil og sendte Everton i føringen etter fire minutter. Heaton var på ballen, men var i grunn sjanseløs.

Burnley våknet etterhvert og kom til en situasjon ti minutter uti omgangen som fikk opp pulsen til hjemmefansen, men angrepet manglet det lille (og avgjørende) ekstra. Lukaku prøvde seg på et langskudd kort etter, men ballen gikk utenfor og Heaton hadde kontroll. Like før kvarteret spilt sikret the Clarets seg kampens første hjørnespark, David Jones’ to leveringer var nådde ikke helt opp, men angriperne gjorde livet surt for Evertons forsvar.

20 minutter var spilt når Lukaku sto får en tragisk feilpasning som ble snappes opp av Jutkiewicz og sendes videre til Danny Ings, spissen gjorde på sin måte ingen feil, rundet keeper Howard og utlignet på Turf Moor. 1-1. Minuttet etter var det Scott Arfield som prøvde ut skuddfoten, men skuddet gikk like til side for mål.

Like før halvtimen bygger Everton opp et tålmodig angrep som etter noen pasninger havner hos Romelu Lukaku som fikk kranglet ballen i mål. Det var ikke det flotteste skuddet av Lukaku, men det må sies at keeperen ikke presterte den beste redningen, Everton tilbake i føringen på Turf Moor med 2-1 i det 28.minutt.

Jutkiewicz ville helt klart komme seg på scoringslisten, men frustrasjonen over manglende mål hindret spissen til tidvis å se mulighetene andre steder når Lukas valgte å skyte selv fremover gi ballen videre til andre som nok var i en bedre posisjon. I det 34.minutt ble Kightly felt like utenfor feltet og Burnley fikk frispark i en fin posisjon; Jones prøvde å sende ballen over muren, men traff et Everton-hode som avverget. Mot slutten av omgangen satte de lilla- og lyseblå inn storoffensiven med flere muligheter på rappen, men det ble ingen flere mål i første omgang på Turf Moor. Scott Arfield kom nærmest ett- og et halvt minutt på overtid med et skudd som gikk like til side for mål.

Etter sidebytte startet Burnley der de ga seg, med en offensiv innstilling. Lukas Jutkiewicz kom til en hyggelig mulighet tre minutter uti omgangen, men hodestøtet hadde for liten kraft og keeper Howard fikk plukket opp kula uten nevneverdige problemer. Gjestenes første hjørnespark kom i det 53.minutt hvor Everton fikk flørtet litt med tanken på en målsjanse, men Burnley ryddet opp .

Michael Kightly viste seg fra en forbedret side i annen omgang er flere gode innlegg og kreative løsninger var synlige. Midtveis i omgangen roet det seg litt ned og begge lag satt ut friske bein som fikk opp stemningen litt på Turf Moor, det hjalp litt, men ikke ga ingen umiddelbare resultater.

I det kampen nærmet seg de ti avsluttende minuttene jaget Burnley utligningen de sårt fortjente. Scott Arfield var en konstant trussel for gjestene og kom til en fin mulighet i det 83.minutt – igjen uten hell. Derimot gitt det motsatt vei når Samuel Eto’o økte ledelsen med et herlig skudd fra 20 meter  som gikk i lengste hjørnet, 1-3 til Everton i det 85.minutt.

Danny Ings fikk muligheten til å redusere like etter, men sendte ballen like over buret. Det kunne fort blitt 1-4 til gjestene når Naismith nesten kom seg forbi og gjennom forsvaret etter fint samspill med Barkley, Samuel E’oto kunne ha fått sitt hat-trick etter et svakt tilbakespill av Trippier og alene med keeper sendte E’oto ballen forbi Heaton. Ballen trillet pent retning lengste stolpe, traff lengste stolpe og spratt ut til klarering.

Burnley: Heaton, Ward, Shackell, Duff, Trippier, Arfield, Boyd (Chalobah 86), Jones, Kightly (Sordell 83), Ings, Jutkiewicz (Barnes 64)
Innbyttere: Gilks, Keane, Wallace, Mee.
Gule: Boyd 30, Arfield 51, Ward 62, Barnes 74

Everton: Howard, Baines, Eto’o, Jagielka, Lukaku (Barkley 64), Naismith, McCarthy, Barry, Osman (Peinaar 82), Coleman, Alcaraz.
Innbyttere: Robles, Hibbert, Gibson, McGeady, Basic.
Gule: Lukaku 24, Naismith 54

Dommer: A Marriner
Tilskuere: 19,927 (3955 borte)