Forutsigbart, skuffende og forventet tap

(West Ham 0-1 Burnley): Det er trist og lite inspirerende å se laget sitt bli overkjørt, men når laguttaket kunne forutsees tre dager tidligere blir det lett for motstanderen å lage en kampplan. Antonio ga the Hammers en tidlig ledelse og Burnley fikk ikke til noe før kampens siste siste 15-20 minutter. Det hjalp uansett lite og det ble et forventet tap. Noe må gjøres, Wood og Barnes kan ikke fortsette å starte og taktikken må endres om Burnley skal klare å hente hjem poeng.

Det var et Burnley unchanged som møtte West Ham. Hjemmelaget har ikke hatt den beste hjemmeformen den siste tiden, mens Burlney-spissene ikke har imponert noen foran mål. Statistisk sett har Chris Wood gjort det bra mot West Ham selv om spissen har opplevd måltørke så langt denne sesongen.

Kampens første hendelse besto av medisinsk behandling til Brownhill etter duell med Rice. Det gikk bra og spissen sparket ball kort tid senere. Burnley fikk se litt til ballen, men det var svakt forsvars-arbeid i det 9.minutt når Pablo Fornals la inn i feltet der forsvaret ikke klarte å stoppe innlegget som havnet hos Michail Antonio. Spissen fikk en enkel jobb med å gi West Ham ledelsen. 1-0 i det 9.minutt.

Hjemmelaget hadde god kontroll og stilte mange spørsmål underveis, mens the Clarets hadde lite å stille med. De få mulighetene Burnley skrapte sammen og testet ut Fabianski i mål uten at keeperen ble svett eller hadde grunn til å bli bekymret, for gjestene hadde lite å tilby. I det 32.minutt fikk Wood ballen (i en offside-posisjon selvsagt) og fosset fremover, la inn kula og traff beina til Cresswell som rotet ballen i eget nett. Kortvarig jubel før utligningen ble annullert pga offside på Wood.

I det 35.minutt burde det stått 2-0 til West Ham når Ogbonna skallet ballen i stolpen etterfulgt av nok en Antonio-mulighet. Wood (37′) sendte kula utenfor kort tid senere. West Ham kontrollerte kampen fram til pause og dens tilleggsminutt.

Før annen omgang startet ble Berg Gudmundsson byttet ut med McNeill. The Clarets var litt mer aktive fremover med McNeill på banen, men det hjalp lite med forutsigbare spisser. Hjemmelaget forsatte å jobbe fremover og teste ut Clarets-forsvaret, noe de gjorde ganske bra. I det 62.minutt ble Vydra sendt utpå og erstattet en fullstendig anonym Barnes. Mee (70′) noterte seg en sjanse før Dyche nok en gang tok til fornuft og byttet ut den andre anonyme spissen Chris Wood.

The Clarets så plutselig mer til ballen og skapte mer fremover, selv om det er tragisk at nettopp dette var forutsigbart i det lagoppstillingen var bekreftet. McNeill (79′) traff tverrleggeren, Brady fulgte opp med et skudd like til side for mål. Jay (84′) gjorde det samme kort tid senere.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter, ,en det hjalp lite selv om Burnley var mer aktive i West Ham-feltet etter at McNeill, Vydra og Rodriguez kom utpå. Det endte med tap i London og mest sannsynlig kommer de samme klisjeene og svadaen fra Dyche der «Burnley var solide bakover», «spilte bra», «begynner å finne igjen formen» osv, osv, osv. Det trengs en endring, ikke bare taktikken, men også laguttaket. Det har ikke fungert denne sesongen og motstanderen leser Burnley som en åpen bok. Det er nok et spørsmål om tid før et spørsmål om manager-bytte vil dukke opp.

West Ham: Fabianski, Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell, Rice, Soucek, Bowen (Yarmolenko 81), Benrahma (Lanzini 67), Fornals, Antonio
Innbyttere: Randolph, Diop, Fredericks, Ibsen, Lanzini, Noble, Odubeko, Johnson, Yarmolenko
Gule kort: Ogbonna 82

Burnley: Pope, Pieters, Mee, Tarkowski, Lowton, Brady Westwood, Brownhill, Gudmudsson (McNeill 45), Wood (Rodriguez 72), Barnes (Vydra 62)
Innbytter: Norris, Bardsley, Long, Benson, Cork, Stephens, McNeill, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Barnes 62