Forventet tap mot Liverpool

(Burnley 0-3 Liverpool): Burnley startet bra mot tittelutfordrerne Liverpool, men i løpet av tre minutter etter halvtimen lå de under med to mål. The Clarets hadde lite å stille opp med og det endte med et forventet tap på Turf Moor.

Burnley gjorde ett bytte på kanten der Aaron Lennon erstattet skadde Johann Berg Gudmundsson. Ellers satt Drinkwater på benken. Klopp på sin side hadde et uendret lag, både på banen og på benken. Antageligvis første gang det har skjedd under tyskerens ledelse.

Kampen startet friskt med to offensive lag, Fabinho (1′) skapte første halvsjanse ved å sende kula over Pope. Keeperen sendte kula lang opp til Chris Wood (1′) på løp, spissen lurte offside-fellen og sendte en salve på Adrian! Ikke mange minuttene senere var Salah (5′) på hugget og sendte kula i stolpen. Pope fikk også en finger på kula og dermed må det regnes som en kjemperedning.

Gjestene så mye til ballen, men Burnley sørget for å skape litt hodebry i ny og ne. Unge McNeill sørget for å gi Alexander-Arnold noe å bryne seg på. Ungguttens fart var overlegen over en 50-meters avstand. The Clarets fikk flere hjørnespark, men klarte ikke å utnytte muligheten til å ta ledelsen. McNeill skapte hodebry for flere enn høyrebacken til Liverpool og hadde hele banen som sin lekeplass.

Burnley fikk noen hjørnespark på Liverpools banehalvdel, men klarte ikke å skape stort av de mulighetene heller. McNeill (18′) og Salah (20′) skapte gode muligheter før gjestene fikk sitt første hjørnespark i det 25.minutt og endte med å bli klarert og plukket opp av Pope.

Burnley yppet seg og var i perioder farlige, men Burnley-forsvaret holdt stand på motsatt side. Det var egentlig med en ufattelig flaks at Liverpool tok ledelsen i det 33.minutt. Salah vant ballen på egen banehalvdel og laget fosset fremover, kula havnet hos Trent Alexander-Arnold. Backens forsøk på et innlegg endte med å gå i mål. Reprisebildene viste at kula var innom Chris Wood og målet ble kreditert som selvmål av Wood.

Det skulle gå fra vondt til verre når Liverpool nok en gang kontret når Firmino utnyttet en svak pasning fra kaptein Ben Mee. Spissen sendte videre til sin angreps-kollega Saido Mane på løp som doblet ledelsen til gjestene i det 36.minutt. Med tanke på motstanderen var kampen i utgangspunktet over.

Barnes (43′) prøvde å utfordre keeper Adrian mot slutten av omgangen, men gjorde det han (dessverre) kan best – sende kula himmelhøyt over. Det skjedde lite fram til pause. De færreste Burnley-fans forventet en seier mot Europa-mesterne, men manglende evne fra Dyche til å instruere laget til å kutte ut lange baller mot to duellsterke midtstoppere var rett og slett frustrerende. Matip og van Dijk hadde ingen problemer med å effektivt stoppe innleggene.

Etter sidebytte fortsatte Dwight McNeill å terrorisere Alexander-Arnold på kanten og Matip måtte bistå backen. Det var jevnt i åpningsminuttene, men ingen av lagene skapte noe nevneverdig. Burnley fortsatte med tåpelige langskudd mot Liverpool-feltet, men van Dijk hadde full kontroll på luftrommet og dominerte.

Rundt timen begynte gjestene å få et grep om kampen igjen. Salah (58′ og 60′) skapte de første mulighetene, etterfulgt av Firmino (64′). Henderson pådro seg en smell i duell med Aaron Lennon og klarte å spille noen minutter før et bytte var nødvendig. Midtstopperne van Dijk (71′) og Tarkowski (72′) prøvde seg før Jay Rodriguez ble sendt utpå.

Innbytteren var en frisk pust og ga Liverpool-forsvaret noe annet å tenke på. I det 75.minutt sendte Wood en fin pasning til Jay-Rod på løp, men den hjemvendte sønn var to meter i offside og en spennende mulighet ble dermed avblåst. Oxlade-Chamberlain (78′) og McNeill (79′) forsøkte skudd på avstand før Firmino satte spikeren i kisten.

Pool-forsvaret klarerte et angrep og kula havnet hos Firmino på midtbanen. Brasilianeren sendte videre til Salah på løp og i mellomtiden fosset Roberto Firmino (80′) gjennom midten. Salah leverte kula tilbake til spiss-kollegaen og 3-0 til Liverpool. Erik Pieters ofret seg i det 83.minutt og avverget det som antageligvis ville blitt 4-0 av Salah.

Jay-Rod (89′) viste fram fine takter når han lurte unna van Dijk, men klarte ikke å lure keeper Adrian. Gjennom kampen var det ikke mange Burnley-spillere som skilte seg ut og fortjente skryt, men Tarkowski, Westwood og McNeill spilte godt mot tittelutfordrerne og Europa-mesterne Liverpool. Tarkowski ble kåret til banes spiller for the Clarets.

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Lennon, Cork, Westwood, McNeill, Barnes (Rodriguez 73), Wood
Innbyttere: Hart, Long, Taylor, Drinkwater, Hendrick, Rodriguez, Vydra

Liverpool: Adrian, Robertson, Matip, van Dijk, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Fabinho, Henderson (Oxlade-Chamberlain 70), Mane (Origi 84), Firmino (Shaqiri 84), Salah
Innbyttere: Kelleher, Gomez, Lallana, Milner, Oxlade-Chamberlain, Origi, Shaqiri

Dommer: Chris Kavanagh
Tilskuere: 21,762