Fra full kontroll til full kollaps

(Burnley 1-2 Brighton): Burnley dominerte i over en time og burde ha puttet inn både tre og fire mål, men kun Tarkowski klarte å score. I annen omgang og i løpet av fem minutter kollapset Burnley helt og Brighton var plutselig i føringen takket være meget innflytelsesrike innbyttere. Det endte med tap i sesongåpningen.

Sommerens to forsterkninger startet begge på benken og laget som løp ut på gressmatten var, vel, ganske så velkjent for Burnley-fansen. The Clarets fikk en pangstart på kampen når unge McNeil sikret hjørnespark etter ett minutt. Jay Rodriguez la inn fra flagget og fant pannen til James Tarkowski som kriget inn en tidlig ledelse! 1-0 til Burnley i det 2.minutt.

Brighton fikk sin første mulighet i det 15.minutt, men Solly March sendte kua rett på Nick Pope. Johann Berg Gudmundsson (19′) var nære en 2-0 til Burnley, men skuddet gikk like til siden. I det klokken bikket midtveis var det et fysisk oppgjør på Turf Moor med harde dueller og mye kriging om ballen.

Jay Rodriguez (30′) fikk en strålende mulighet til å sette inn 2-0 etter å ha blitt spilt fri av Wood, men skuddet var for dårlig og truet ikke keeper Sanchez nevneverdig. Ben Mee (35′) fulgte opp med en megamulighet fra hjørnespark, men var maks uheldig og sendte ballen i tverrleggeren!

Omgangen var underholdende og bød på flere halvsjanser og etter tre tilleggsminutter valgte dommeren å sende lagene i garderoben. Det må sies at dommeren hadde en positiv dag på jobb uten å avbryte kampen med mindre det var ansett for nødvendig.

Etter sidebytte tok det ikke mange minuttene før fansen skrek etter straffe når Taylor ble holdt igjen og falt langflat i feltet. Dommeren var ikke i tvil og pekte på frispark like utenfor 16.meteren. Berg Gudmundsson (51′) forsøkte seg, men skuddet gikk til side for målet. The Clarets fulgte opp med noen hjørnespark, men klarte ikke å sette ballen i nettet.

I det 55.minutt skrek fansen nok en gang om straffe når Jay havnet på bakken etter duell med Dunk og Duffy, men dommeren lot seg ikke imponere. Trossard og March (58′) kombinerte fint like før timen og skapte en spennende mulighet, men skuffet når det gjaldt mest.

Etter timen kviknet Brighton til og var stadig mer truende rundt Burnley-feltet. Pope, Tarkowski og Mee fikk litt å bryne seg på, men holdt stand og gjorde en god defensiv jobb. I det 72.minutt ble Jacob Moder byttet inn og med sin første ballberøring fosset han fremover langs høyre og la ballen lavt inn i feltet. Der var Neal Maupay som klinket til og utlignet på Turf Moor. 1-1.

Tre minutter sener ble Trossard erstattet av Mac Allister og nettopp han ble matchvinner for gjestene. I det 78.minutt gjentar scenarioet seg; ballen sendes langs høyre og Gross fosser fremover. Ballen blir igjen lagt lavt i feltet, Duffy vinner duellen og sender videre til Alexis Mac Allister på høyre som klinker til på halvvolley og snuoperasjonen var et faktum. 2-1 til Brigthon.

Der Graham Potter sine bytter var delaktige i begge mål, så fungerte ikke den formelen for Dyche. Verken Barnes, Brownhill eller Vydra klarte å bidra til en utligning. Brighton dro i land en sterk seier etter en enorm snuoperasjon der innbytterne var instrumentale.

Nå gjenstår den vanlige fortellingen fra Sean Dyche etter kampen der «laget gjorde det bra», «vi manglet detaljene i den avsluttende fasen», «det var mye positivt å hente fra kampen» etc. Uavhengig av dette så forlenger Brighton den gode formen mot Burnley.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Berg Gudmundsson, Cork (Vydra 85), Westwood, McNeill (Brownhill 80), Rodriguez (Barnes 70), Wood
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Collins, Pieters, Thomas, Brownhill, Barnes, Richardson, Vydra
Gule kort: Berg Gudmundsson 8, Tarkowski 13

Brighton: Sanchez, Webster, Dunk, Duffy, March, Mwepu (Lallana 46), Bissouma, Alzate (Moder 72), Gross, Maupau, Trossard (Mac Allister 75)
Innbyttere: Steele, Karbownik, Calcedo, Lallana, Mac Allister, Moder, Richards, Adone, Zeqiri
Gule kort: Maupau 26