Frustrerende tap på Turf Moor

(Burnley 0-1 Arsenal): Arsenal tok ledelsen etter et Ødegaard-frispark i første omgang og i andre omgang fikk Cornet sin debut. Kampen var ikke uten kontroverser der Burnley ble snytt for soleklar straffe midtveis i annen omgang og klarte aldri å utligne mot londonerne.

Ikke overraskende var det et uendret Burnley som løp ut på Turf Moor. Selv om Burnley har tapt seks av de siste syv kampene, så har prestasjonene i det siste blitt bedre.

Det startet med god stemning på Turf Moor og en tidlig Arsenal-mulighet signert Pepe (5′) etter at Tierney la inn, men Pope var raskt ute og avverget en forsøket. Ashley Barnes (9′) noterte seg the Clarets’ første skuddmulighet og opprettholdt statistikken sin ved å sikte på en uskyldig forbipasserende due oppe på tribunen.

Burnley styrke har alltid vært dødballer. Tarkowski (12′) sendte ballen over mål på Burnleys andre hjørnespark og Barnes (14′) siktet på nok en due minuttet senere. Etter kvarteret hadde Burnley god kontroll på omgangen og fikk se mye til ballen. Spillet og energien kunne å veldig mange måter sammenlignes med første omgangen mot Everton.

Det skjedde relativt lite fram mot halvtimen, bortsett fra gult kort til Ashley Barnes og Ashley Westwood. Sistnevnte klippet ned Saka utenfor feltet til Burnley og dommeren ga gjestene frispark. Martin Ødegård stilte seg foran ballen rundt 20 meter fra mål. Midtbanespilleren klinket ballen i venstre hjørne og sendte gjestene i føringen i det 30.minutt.

Fram mot pause virket Arsenal å ha god kontroll på egen midtbane og så mye til ballen. Burnley på sin side slet med å få til noe som helst. Barnes (38′) forsøkte seg på skudd, men det ble ingen nettkjenning for hjemmelaget. Smith Rowe (44′) fikk nesten satt inn Arsenal sitt andre, men skuddet gikk heldigvis like over målet til Nick Pope. To tilleggsminutter senere trasket lagene i garderoben.

Omgangen kunne oppsummeres med en positiv start fra Burnley, der Arsenal tok over stadig. Wood var fullstendig anonym, mens Barnes i det minste forsøkte. Kampen skrek etter noe annerledes der et hurtigtog som for eksempel Vydra kunne ha gjort en forskjell. Det hadde også vært morsomt å sett Cornet på gresset med tanke på at Gudmundsson slet med å markere seg. For McNeill sin del, så ble hans svakhet utnyttet nok en gang – presset på svakeste fot og borte i kampen.

Ikke overraskende ble det ingen bytter fra Dyche i det annen omgang ble sparket i gang. Til sammenligning fra første omgang lot dommer Taylor spillet gå videre i situasjoner som førte til frispark i første omgang. en positiv utvikling. Annen omgangs første hjørnespark ledet til et forsøk av Westwood (50′) og på det andre hjørnesparket forsøkte Mee (51′) seg. Etterfulgt av Smith Rowe (52′) kort tid senere.

I det 56.minutt ble både Vydra og Cornet introdusert til stor glede fra hjemmefansen! Sistnevnte fikk applaus for hver ballberøring han hadde og hadde uten tvil en umiddelbar effekt på laget! La opp til et Taylor-forsøk (58′) og forsøkte selv på et skudd i det 59.minutt! En verdig debut!

The Clarets fikk et grep om kampen og la inn stadig flere baller i feltet. Arsenal på sin side ble mer defensive. Pepe (65′) tvang fram et hjørnespark som ikke ledet til noe. I det 67.minutt skulle ha Burnley straffe! På grunn av kontroversene – at Burnley skulle få straffe – måtte VAR sjekke situasjonen. Ramsdale rørte aldri ballen og klippet ned Vydra istedenfor. Soleklar straffe, men dommer Taylor måtte sjekke situasjonen på Var-skjermen, ble ikke imponert og lot spillet gå videre. Tragisk dømming av Taylor, for der ble Burnley snytt for straffe.

Burnley presset på og skapte problemer for gjestene gang på gang, og McNeill (77′) fikk en kjempemulighet, men sendte ballen i sidenettet fra skrå vinkel.

Tierney pådro seg en skade og måtte byttes ut i det 78.minutt. Det ville Dyche utnytte og sendte ut Jay-Rod med ni minutter igjen. Komedien nådde klimaks når Cornet ble klippet ned av Lokanga i det 82 – en identisk takling som Ramsdale tok på Vydra kvarteret tidligere, men her fikk Burnley frispark…

Sluttminuttene bød på noen desperate forsøk fra Burnley der Arsenal forsvarte seg godt. Tempoet ble roet ned og Arsenal trillet ball de gangene de hadde den. Klokken tikket mot fulltid og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Vydra (90+2′), Tavares (90+3′) og Rodriguez (90+3) prøvde seg før dommeren blåste av kampen.

Resultatet var uten tvil frustrerende for Burnley, men en positiv ting som kan trekkes fram er helt klart debuten til Maxwell Cornet. Vingen viste fram inspirerende takter og fikk vist fansen hva som bor i han. Med Burnley-øyne var straffe-avgjørelsen det som såret mest.

Burnley: Pope, Taylor, Tarkowski, Mee, Lowton, McNeill, Westwood, Brownhill, Gudmundsson (Cornet 56), Wood (Rodriguez 81), Barnes (Vydra 56)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Collins, Cornet, Pieters, Cork, Lennon, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Barnes 18, Westwood 28

Arsenal: Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney (Tavares 78), Ødegaard, Partey (Maitland-Niles 74), Smith Rowe (Lokonga 60), Pepe, Aubameyang, Saka
Innbyttere: Leno, Cedric, Holding, Tavares, Lokonga, Matland-Niles, Lacazette, Martinelli
Gule kort: Tavares 90+2

Dommer: Anthony Taylor