Ga fra seg ledelsen og tapte nok en gang

(Crystal Palace 4-3 Burnley): Oppgjøret startet friskt med en kjempende midtbane som jobbet iherdig begge veier og det var Chris McCann som sendte Lancashire-laget i føringen midtveis i omgangen og Pato økte like etter. Hjemmelagets hurtigtog Wilfred Zaha reduserte og sørget for spenning i kampen like før dommeren blåste av til pause. Ikke lenge etter sidebytte var det igjen Zaha som sørget for ytterligere spenning i kampen når han utlignet, men så gikk det nedover for Burnley. Damien Delaney og Glenn Murray sørget for et mål hver seg og dermed ga Burnley fra seg ledelsen nok en gang. Austin ga the Clarets et mål mot slutten av omgangen, men det hjalp lite på Selhurst Park..

Kaptein Jason Shackell og Chris McCann ble begge friskmeldt til oppgjøret og var en del av lagoppstillingen, mens Michael Duff fortsatt er utilgjengelig grunnet skade. En liten forandring i start-XI for de the Clarets’ del var gjensynet med Marvin Bartley i hjertet av midtbanen. Oppgjøret på Selhurst Park startet med en god stemning og spennende dueller på gressmatten, men målsjansene uteble og kampens første sjanse kom etter rundt 20 minutter og den sto Zaha for, men Burnleys sisteskanse Lee Grant sto i veien. Samme mann sto for målsjanse nummer to, men sendte kula utenfor. Nærmest ut av ingenting, mottar Junior Stanislas kula, vender og klinker til ballen som treffer staga og spretter ut – men på returen ventet Chris McCann som ikke gjorde noen feil og sendte the Clarets i føringen etter 26 minutter. Hjemmelaget prøvde å svare umiddelbart, men the Clarets gjorde ikke samme tabben som i midtuken og brukte tre minutter på å finne nettet igjen.

Martin Paterson mottok ballen i feltet, viste magi og sendte kula på halvvolley over en sjanseløs keeper Speroni og 2-0 til the Clarets etter 29 minutter! Crystal Palace jobbet med å redusere the Clarets’ ledelse og etter flere forsøk var det hurtigtoget Wilfred Zaha som løp fra Trippier og satte ballen i nettet; 1-2 i det 41. minutt. Burnley var nære på nok et mål minutter senere, men hadde ikke flaksen på sin side, noe som også var det siste som skjedde før dommeren blåste av omgangen. Etter sidebytte startet kjempingen nærmest umiddelbart og the Clarets’ innstilling var noe mer avslappet med et kontrollert og besinnet tempo. Burnley som spilte i hvitt bar fortsatt preg av et noe nervøst forsvarsspill når hjemmelaget var i angrep, noe som igjen ble synlig når the Eagles kontret mot Burnley og igjen var det Wilfred Zaha som satte fart retning Lee Grant, spissens løp fra Clarets-forsvaret og utlignet i det 53.minutt, 2-2.

Charlie Austin skapte ikke stort, men det hadde sin naturlige grunn da han var markert av to Palace-forsvarere som sørget for å ikke gi spissen tilstrekkelig rom. Etter et lite bytte hos hjemmelaget dukket Damien Delaney opp i det 64.minutt og sendte kula retning buret som Grant fikk en finger på, men kunne ikke annet enn å plukke ballen ut av nettet sekunder senere og Crystal Palace hadde snudd fra å ligge under 2-0 til å lede 3-2. Fra glede til sorg (eller sinne om man vil) og noe måtte gjøres; Eddie Howe satt inn Sam Vokes og leiesoldat Cameron Stewart. Førstnevnte Vokes ga angrepet umiddelbart en ny dimensjon med sitt fysiske spill, men innbyttere kunne gjøre lite med Glenn Murray som med den enkleste avslutning sørget for å sette inn hjemmelagets fjerde mål i det 78.minutt. Det kom ikke som noen overraskelse at Charlie Austin ønsket å være med på leken og ga the Clarets et lite håp i det 81.minutt. 4-3. Burnley fikk følgelig blod på tann og angrep stort mot Palace, men hjemmelaget nølte ikke med å flekke tenner på motsatt side. Avslutningsminuttene var preget av slitne bein som jobbet iherdig, men det ble en fortjent Crystal Palace seier etter å ha møtt et svakt Burnley-forsvar. Burnley: Grant, Trippier, Mee, Shackell, Edgar, Bartley, Marney, McCann (Stewart 70), Austin, Paterson (Vokes 70), Stanislas Innbyttere: Mills, Wallace, Stock, Long, Jensen Crystal Palace: Speroni, Bolasie (Williams 62 – Parr 76), Dikgacoi, Jedinak, Zaha, Murray, Moxey, Delaney, Ramage, Moritz (Garvan 83) Innbyttere: Ward,  Goodwillie, , Wilbraham, Price Dommer: Roger East