Gray-volley sikret tre poeng

(Burnley 1-0 Middlesbrough): Det var en fartsfylt kamp hvor hele elleve gule kort ble delt ut av sommer Pawson og det så lenge ut til å bli en målløs kamp, men Andre Gray ville det annerledes og ni minutter før fulltid sørget spissen for å sette inn vinnermålet som utvidet Burnleys gode hjemmeform og ga hjemmefansen en sen julegave.

Leiesoldaten fra Liverpool Jon Flanagan startet kampen i lys av Matt Lowtons fravær og det skal sies at backen hadde en god dag på jobb for the Clarets. Det startet med et gult kort til De Roon for en hard takling og fulgte opp med to Boro-sjanser so begge ble avblåst for offside.

Arfield (6′) skapte hjemmelagets første mulighet uten hell og seks minutter senere fikk Cristian Sutani en kjempemulighet til å sende gjestene i føringen, men bommet på mål. Så roet det seg ned, i alle fall med de store sjansene, og først midtveis i omgangen fikk hjemmelaget opp pulsen når Ashley Barnes (23′) prøvde seg på et langskudd.

Det fulgte opp med røft spill, frispark og gule kort, samt et par offside for begge. Dommeren hadde nok et ønske om litt oppmerksomhet ved å dele ut fem gule kort i en målløs første omgang.

Etter sidebytte var det hjemmelaget som var på hugget Barnes (50′) og Flanagan (51′) skapte to store muligheter for Burnley, men det endret ikke på stillingen. Hendrick (57′), De Roon (59′ og 64′) og Mee (62′) kom til muligheter før Stuani nok en gang skapte en kjempesjanse for hjemmelaget like etter timen (64′). Stuani (69′) og Hendrick (71′) prøvde seg før det ble noen triste scener på Turf Moor.

I det 74.minutt måtte Dean Marney av banen grunnet en skade og minuttet senere var det Scott Arfield sin tur å byttes ut etter det som antydet en hamstring-skade. Kanskje var det det som måtte til for kort tid senere viste Andre Gray fotballferdigheter etter å ha fått en lang ball fra Sam Vokes, Gray nølte ikke med å lade kanonen og sette ballen i nettet på volley. 1-0 til Burnley i det 81.minutt og en elektrisk stemning på tribunene.

Minuttene fram til fulltid og de fem tilleggsminuttene var preget av knuffing, frispark og gule kort. Dermed fortsetter Burnley eventyret på eget gress med nok en sterk seier.

Burnley: Heaton, Flanagan, Keane, Mee, Ward, Boyd, Marney (Defour 74), Hendrick, Arfield (Gudmundsson 77), Barnes (Vokes 66), Gray.
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Kightly, Tarkowski.