Howe: – Gjenstår mye jobb

Manager Howe var ikke helt tilfreds med tirsdagens resultat over League Two-kjempende Burton Albion. Etter å ha ledet 3-1, kom the Brewers tilbake, utlignet med åtte minutter igjen og ekstraomganger måtte til for å avgjøre hvem som skulle spille i Carling Cupens andre runde.

Etter en tam og målløs første omgang, startet for alvor underholdningen i andre omgang; to straffer av Jay-Rod, redusering, Charlie Austin-perle og med åtte minutter igjen slo gjestene tilbake og sørget for ekstra omganger. Den påfølgende halvtimen, fordelt på to kvarter var det Jay-Rodriguez som puttet inn sitt hat-trick – og – fjerde mål for kvelden etterfulgt av en fenomenal Ross Wallace som fastsatte resultatet til 6-3. Unge Rodriguez var den første spilleren til å putte inn fire mål siden 1996 – da Paul Barnes gikk berserk mot Stockport County, men det var forsvarsspillet som får manageren til å klø seg i bakhodet.

Vi har en tendens til å gjøre det veldig vanskelig for oss selv til tider, fordi at nå vi ledet 3-1 så hadde vi på cruise-controll, forklarer sjefen. Det hadde vært en skuffende første omgang, men vi var betraktelig bedre i andre og hadde seieren i hende og plutselig slå vi på selvødeleggelses-knappen. Det hyggelige er at vi kom tilbake når det sto 3-3 og i løpet av ekstra omgangene så vi bekvemte ut, men vi må lære av våre defensive feil.

Spissen Jay Rodriguez sørget for å putte inn to mål i andre omgang, etterfulgt av to til i første andre omgang og som ble avsluttet av Ross Wallace som fastsatte resultatet til 6-3.

På den angripende siden så vi veldig bra ut og Jay kommer uten tvil til å høste kritikk for sine fire mål, men det var også en fantastisk avslutning av Charlie og Ross. Noen av målene vi scoret, var veldig gode og det å score seks mål en kamp er noe som gjør selvtilliten vår godt, men vi må være oppmerksomme på en ting eller to etter denne kampen.

Mot Watford føler jeg vi var litt uheldige som slapp inn to, men idag var vi våre egne herrer av nedoverbakken etterfulgt av dårlig forsvarsspill. Det er et område vi må se nærmer på, vi har jobbet hardt på treningene med det, men det er klart at vi må jobbe hardere.

Vi spiller med en åpen spilletid, spesielt hjemme og jeg føler vi høster goder av det. Det er ikke en ting som kan ordnes over natten; vi har sluppet inn mange mål i løpet av de siste to årene og det er ikke noe man kan endre ved et knips, vi trenger å endre mentaliteten ved å jobbe hardt og jeg føler vi kommer dit snart, men det trenger tid. Jeg ønsker å få laget til å spillet god fotball, fotball som gjenkjennes som Burnley-fotball, noe vi kan identifisere oss med og høste godene av.