Howe: – Godt å vinne stygt

Burnley-sjefen var fornøyd med sitt mannskap etter å ha sett de lilla- og lyseblå dra i land en etterlengtet borteseier over Derby og forteller at han planla å ta ut Charlie Austin på et enda tidligere stadie – så dukket toppscoreren opp og sørget for å holde liv i tradisjonen ved å vinne på Pride Park.

Det var underholdning på høyt plan på Pride Park der begge lag hadde sine perioder med ballbesittelse og sørget for å score mål i de periodene. Sist gang lagene møttes på Pride Park var det også Charlie Austin som sto for målene og sørget for å ende en lei bortetrend som på da værende tidspunkt besto hovedsakelig av tap.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 20 minutter – i tråd med spillets gang, men Burnley anført av Charlie Austin ville det annerledes og tolv minutter senere sto det 1-1. Ben Mee storspilte og ofret seg som alltid i den lilla- og lyseblå trøya, men fotballgudene ville ikke bøye seg for forsvarerens storsjanse kort tid før fulltid og dermed måtte toppscorer Charlie Austin ta ansvar og sørget for 2-1. Begge målene ble servert av Chris McCann som også sprudler denne sesongen etter å ha blitt fratatt kapteinsbindet.

– Det var en rar kamp og fotball ser ut til å overraske uansett, vi var under et hardt press de siste 20 minuttene, men forsvarte oss veldig godt, skrøt sjefen. Vi diskuterte faktisk det å ta ut Charlie, men det er slike dilemmaer man har som manager og vi ville ikke tape idag – med ti minutter igjen begynte vi å vurdere å kjøre tre på midtbanen. På en annen måte ønsker man å la han være utpå, fordi han kan score mål og vi avsluttet med å vinne.

– Han har scoret mange mål allerede og det er tidlig i sesongen, men han ser så selvsikker ut når ballen havner på foten hans – foran mål. Det første var et fantastisk skudd og det når det gjelder det andre, så vet man at når enn ballen er i boksen så kommer han til å være sistemann på den.

Sjefen gjorde noen bytter i forkant av oppgjøret, der blant annet Ben Mee fikk sin første start denne sesongen og var involvert i mye av det som skjedde frem- og bakover. Videre røpet sjefen at Junior Stanislas ble tatt av banen til pause grunnet en hamstring-skade.

– Jeg mener Ben var utmerket idag. Vi ønsket å endre litt, spesielt da vi spilte på onsdag og han er defensivt utmerket. Han satte kroppen sin i veien for spilte sin del for seieren og vi hadde flere ekte helter der ute. Lee Grant hadde en flott kamp, mens Jason Shackell var svært solid

– Vi visste ikke hvordan han kom til å reagere på spilling før etter at oppvarmingen var over fordi han har et problem med området bak kneet og litt med hamstringen. Det var for mye å be han om å spille hele kampen, men han gjorde det fantastisk og spilte mye med et bein.

– Det virkelig gledelige idag er at vi kom tilbake etter å ha ligget under og det var godt å vinne stygt, for det har vi ikke gjort denne sesongen – men vi klarte det. Jeg ville lyve dersom jeg sa at vi fortjente seieren 100% – vi var ikke kjappe nok med å komme oss ut av fellene og jeg var en frustrert mann til pause, men det ble en skikkelig kamp i annen omgang som vi kom best ut av, avsluttet sjefen.