Howe hyller snuoperasjonen og McCann!

Manager Howe var full av lovord etter å ha sett sitt Burnley snu 2-1 til 2-4 og dra i land en fantastisk seier som holder liv i Play Off-drømmen til de lilla- og lyseblå. En heroisk andre omgang så the Clarets styre kampen, presse etter mål og omsider finne nettet tre ganger – seieren sendte Lancashire-laget til en 8.plass med samme poengsum som Leeds og Nottingham Forest, hvor Nottingham tviholder på den magiske 6.plassen som gir Play Off-spill. Samtidig har sjefen noen veldig varme ord å si om «debutant» Chris McCann.

En sensasjonell andre omgang så the Clarets kjempe seg heroisk fra å ligge under 2-1 på Pride Park til å vinne oppgjøret med hele 4-2. Statistikken sier at Burnley er det laget i Championship som har best trend med å snu kamper der de ligger under til å vinne, hele 29 poeng har the Clarets sikret seg på det vis.

Lancashire-klubben måtte klare seg uten fungerende kaptein, Dean Marney, som ga en etterlengtet plass til Chris McCann – sistnevnte har vært på skadelisten for lenge og når iren omsider fikk vist hvorfor så mange snakker om han innad i klubben – puttet han inn like så greit 4-2-målet, til Howes store begeistring!

Det er et fantastisk øyeblikk for Chris og det er var en god oppvisning, spesielt for en som har vært borte så lenge, forteller Howe. Han har fått fire kamper for reservelaget og vi følte at det var tilstrekkelig og at han var klar, noe han beviste tydelig.

– Den største utfordringen for meg var å avgjøre når tiden var rett for å slippe han til. Han spilte mot Accrington på reservelaget i midtuken og han satt inn fire eller fem taklinger i den kampen – det for meg var et tegn på at han var klar og det beste komplementet man kan gi han er at ingen ville ha sagt at han var skadd så lenge.

– Karakteren- og besluttsomheten å finne tilbake formen er enorm og han har vist en sult og lidenskap om å komme seg ut på banen fortest mulig, skryter Howe. Det viser bare hvor mye han har passet på seg selv og hvordan fysioen også passet på han. Jeg prøvde å ta vare på han ved å bytte han ut etterhvert, men jeg tror han kunne ha spilt hele kampen.

Derby satte inn det første målet kort tid etter kampstart, men takket være Chris Eagles under ti minutter senere sto det 1-1. Kampen vil nok huskes mest for andre omgangen der Eagles fikk sitt andre for kvelden, Elliott sitt andre denne sesongen, mens «debutant» McCann rundet av kvelden med en perle fra 25 meter.

Det var en kamp med to lag, forklarer Howe. Derby virket truende hver gang de angrep, mens annen omgang gikk alt på skinne for oss og selv før de gikk ned til ti mann, føler jeg vi var fenomenale. Vi åpnet dem og sendte baller i feltet deres, det var en fullstendig snuoperasjon fordi i første omgang var vi gode med ballen, men under par uten ballen. Vi virket sårbare, spesielt i den tidlige fase av omgangen og jeg ville at de skulle adressere et par ting i pausen – vi virket nervøse hver gang de angrep og jeg følte meg ikke komfortabel med det. Vi skal igjen se på det negative, men jeg foretrekker å se på det positive og annen omgang er noe av det beste vi har spilt; vi så ut som et lag som jaktet noe og kjempet for det, avslutter Howe.