Howe: – Jeg nøt dette

Burnley-sjefen var full av lovord etter at laget klarte å dra i land en overlegen seier over et kriserammet Nottingham Forest som stadig faller på tabellen. Seieren minner om Burnleys opprykkssesong da de vant overlegne 5-0 over samme lag på Turf Moor.

The Clarets overkjørte Steve McClarens menn før pause med ikke mindre enn fire mål i det som var en fenomenal førsteomgang; Jay-Rod sørget for to mål innen kvarteret var spilt, før kaptein McCann økte midtveis og Wallace sørget for å avslutte en miserabel første omgang for Nottingham Forest. I de tre første målene var Junior Stanislas sterkt involvert med sine innleggsferdigheter og leverte helt klart en søknad om permanent førstelagsspill.

Annen omgang startet roligere fra Burnleys side og ble straffet av Ishmael Miller som puttet inn gjestenes trøstemål etter timen spilt, men angriper Austin ville også være med på leken og sørget for 5-1-målet mot slutten av omgangen. Prestasjonen til laget var uten tvil noe Howe nøt etter å ha sett laget sitt dele poengene med serielederne få dager tidligere.

Jeg nøt dette! understreket sjefen. Jeg er veldig, veldig glad for fansens, styrets og spillernes del. Spesielt fansen, siden de har måttet være veldig tålmodige med oss og jeg verdsetter det virkelig – det samme gjør spillerne. Det har vært en vanskelig sesongstart hvor vi ikke fikk det til å klikke helt, men jeg tror at vi har vist antydninger, spesielt på lørdag mot Southampton. Idag derimot var nok første gangen jeg har sett hva vi er i stand til; det var mange mål og vi kunne ha scoret flere, men det er områder som må forbedres selv om alle drar hjem lykkelige.

Det var en stor seier for alle og det gir oss mer tro på det vi prøver å få til og forhåpentligvis vil vi ha en suksessrik sesong. Det er kun ett resultat – det må vi være klare over, men vi må etterlyse konsistens fremover. Vi bør se oppover nå, fremfor nedover og vi begynner å se at lagånden smått tar form.

Jeg føler at vi var aggressive i vårt spill og beveget ballen bra fra start, men jeg mener fortsatt at vi kan få det til enda bedre og det vil vil vises når alt har falt på plass og er fullstendig integrert.

Kampens spiller og to-måls scorer, Jay Rodriguez sto med fem nettkjenninger før oppgjøret, men alle målene kom i Carling cupen og spissen lot sin frustrasjon gå utover de røde etter to praktfulle innlegg av Junior Stanislas.

Jay hadde ingen grunn til å være bekymre, han er en toppspiller og kommer kun til å bli bedre og bedre. Han score to flotte mål og hvis du legger det til hans målstatistikk så gjør han det på ingen måte dårlig – men det kommer mer. Hans samarbeid med Charlie blir stadig bedre og Charlie var på rett sted til rett tid også.

– Det er herlig å se at spissene scorer mål, begge har mange mål og stifter de bedre bekjentskap kommer de til å være en veldig god spissduo i denne ligaen. Eneste å trekke på er at vi ikke klarte å holde nullen, men jeg føler at den bakre firer begynner å ta form og ser stadig mer solide ut. Det var et par småglipper, men ha i bakhodet var vi ber dem om å gjøre også, de skal være modige samtidig som de skal få ballen ut og opp, avsluttet manageren.