Howe takker fansen for seieren

The Clarets snudde omsider en lei trend etter fire strake tap etter en sterk seier over Swansea. Burnley fikk et mål imot seg tidlig i andre omgang, men snudde kampen fra 0-1 til 2-1 etter et selvmål og straffe av playmaker- og banens spiller, Chris Eagles. Mye av takken for seieren skal ha fansen ha som støttet de lilla- og lyseblå gjennom hele kampen.

Etter en jevn første omgang, med et par gule kort, men en høy underholdningsverdi var sto det fortsatt 0-0 når dommer Webb blåste av kampens første 45. Etter sidebytte og åtte minutter uti andre omgangen etter et fint spill av svanene havnet ballen omsider hos Monk som enkelt kunne sende gjestene i føringen fra kort hold.

Hjemmelaget jobbet fremover og fikk etterhvert grep om kampen med en Eagles i spissen og det var godt å se at playmakeren begynner å finne formen etter å ha mottatt mye kritikk i det siste. Det var nettopp Eagles som skulle avgjøre kampen i det 77.minutt når Rodriguez ble dratt ned i feltet og Howard Webb pekte pent på krittmerket; vanligvis er det Grezza som pleier å ta straffene (78 treff av 84 forsøk), men denne gang var det Eagles som satt inn Burnleys andre for dagen.

Fotball en en veldig, veldig rar sport og lettelse må være ordet, forklarer manager Howe. Vi forventet at Swansea å spille så bra som de gjorde, spesielt i første omgang og når vi slapp inn målet, trengte vi noe spesielt og jeg følte vi fikk det i annen omgang. Når du sliter med en tapsrekke og slipper inn mål på hjemmebane, trenger man en gnist – heldigvis var spillernes respons utmerket og fansens støtte fantastisk.

– Det skapte en atmosfære som gjorde det vanskelig for Swansea og det viser at vi er kapable når ting ligger til rette for det; guttene ga alt og det er alt jeg kan be om. For spillerne å svare slik – tatt i betraktning den frustrerende tapsrekken vi har hatt, sier det litt om ånden og viljen i garderoben, det viser hva vi er gode for når vi først får det til og jeg ønsker at det skal være kjennetegnet til dette laget, hver uke, i form av holdninger besluttsomhet, hjerte og karakter. Det er fundamentet og når vi spiller slik vi gjorde, kan vi matche hvem som helst i ligaen, poengterer Howe.

The Clarets har nå fire poeng opp til 6.plass, med en kamp til gode og med midtukens kamp mot Middlesbrough av høy betydning.

Det er en veldig viktig kamp for oss og vi prøve å vinne alle våre gjenværende kamper. Hvis vi fortsetter der vi slapp, så får vi fansen med oss og siden de utgjorde en så stor forskjell, ønsker jeg å se den atmosfæren igjen! oppfordrer manageren.