Ingen endring og nok et tap

(Leeds 3-1 Burnley): Leeds hadde full kontroll i første omgang og skapte mange gode muligheter, men kun Harrison fant nettet. Etter pausen sørget innbytter Cornet for frispark som han tok selv og utlignet like før timen. Stuart Dallas sin perle av et mål og Daniel James sitt mål på overtid sørget for at poengene ble igjen på Elland Road.

Det ble ingen endringer i startoppstillingen for the Clarets, men det var gledelig å se Cornet tilbake på benken. Begge befinner seg i nede del av tabellen og både Chris Wood og Charlie Taylor ble hentet fra Leeds for noen år siden, mens Aaron Lennon startere karrieren i Leeds. Førstnevnte fikk en og annen pipekonsert mot seg.

Raphinha er kjent for å skape litt trøbbel for motstanderen og denne kampen var intet unntak. Kampens første gule gikk til Tyler Roberts for en 50-50-duell mot Matt Lowton der han stemplet sistnevnte som trengte litt behandling før han fortsatte kampen.

Kampens første skuddforsøk kom fra Dallas (16′), men skuddet gikk rett på keeper Hennessey. Raphinha (17′) fulgte opp minuttet senere med et langskudd som gikk like over mål. Midtveis i omgangen fikk Leeds et lite grep om kampen og sikret seg noen hjørnespark uten de store sjansene.

Burnley manglet det aller meste i spillet sitt, som ble toppet i det 28.minutt når et offensivt hjørnespark endte med at de mistet ballen og måtte forsvare eget mål noen øyeblikk senere. Roberts (33′) brant en kjempemulighet etter en forferdelig miss av Wood (33′) noen berøringer tidligere.

Burnley hadde lite å stille opp med og Leeds fikk på mange måter gjøre som de ville. Tarkowski ga fra seg ballen til Jack Harrison som sendte et skudd på Hennessey. Første forsøk ble reddet, men returen gikk tilbake til til Jack som klinket kula i nettet. Svakt forsvarsspill av Tarkowski. 1-0 til Leeds i det 37.minutt.

Mot slutten av omgangen slet virkelig Burnley-forsvaret og Leeds fortsatte å gjøre hva de selv ønsket. Raphinha (42′) og Roberts (44′) kunne ha økt ledelsen før pause og de to tilleggsminuttene. Chris Wood (45+1′) bommet nok en gang på en kjempemulighet etter nok et herlig innlegg fra Charlie Taylor.

Etter sidebytte ble Cornet sendt utpå og erstattet Berg Gudmundsson. Lennon gikk til kanten. Roberts (52′) noterte seg en fin mulighet. Like etterpå klippet Llorente ned Cornet på løp og Burnley ble tildelt frispark. Maxwell Cornet ville ta frisparket selv fra 25 meter. Ivorianeren tok løpefart og klinket ballen gjennom muren og i mål! Flott mål og 1-1 på Elland Road i det 53.minutt. Under feiringen av målet ble en flaske kastet mot spillergruppen og Lowton fikk flasken i hodet.

Cornet (61′, 62′) ga Leeds-forsvaret litt å jobbe med, mens Hennessey hadde en god kamp mellom stengene. Dallas (68′) og Raphinha (72′) noterte seg gode muligheter der sistnevnte traff sideveggen på nærmest åpent mål.

Midtveis i omgangen åpnet kampen seg med en del tennis-fotball. I det 76.minutt var Leeds i angrep og sikret nok et hjørnespark. Det ble en kort variant der Klich fikk løpe fritt til feltet og sendte en enkel pasning til Stuart Dallas. Sistnevnte ladet kanonen og sendte ballen gjennom alt og alle i nettet bak en utspilt Hennessey. Litt av et mål og 2-1 til Leeds.

I det 83.minutt tok endelig Dyche til fornuft og byttet ut Wood med Vydra. Leeds-fansen (og sikkert en god håndfull Burnley-fans) ga spissen en verdig takk for kampen med å bue Wood av banen. Klokken tikket mot fulltid og fjerdedommeren la til solide fem tilleggsminutter.

I det andre tilleggsminutt ble ballen lagt inn i feltet mot Daniel James, waliseren nikket ballen mot Wayne Hennessey, som fikk en hånd på ballen, men den spratt uansett i mål. 3-1 til Leeds i det 92.minutt.

Leeds: Meslier, Ayling, Llorente, Koch, Firpo, Dallas, Forshaw, Raphinha, Klich, Harrison (James 61), Roberts (Gelhardt 58)
Innbyttere: Klaesson, Greenwood, Hjelde, Moore, Bate, Gelhardt, James, Jenkins, Summerville
Gule kort: Roberts 10, Llorente 52

Burnley: Hennessey, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Berg Gudmundsson (Cornet 46), Cork, Westwood, McNeil, Lennon (Rodriguez 79), Wood (Vydra 84)
Innbyttere: Norris, Bardsley, Collins, Cornet, Long, Pieters, Stephens, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Tarkowski 27