Ingen lykke på Portman Road

(Ipswich 2-1 Burnley): En underholdende første omgang med fint spill ga begge lag en håndfull sjanser hver, men lagene gikk til pause målløse. Det kokte på tribunen når Lee Grant ble dytter overende i eget felt og målet av Murphy ble godkjent og kontroversene var ikke tatt godt imot av de tilreisende.

Friske ben ble satt inn og det var nettopp innbytterne som sto for utligningsmålet som presset Higginbotham til å sette ballen i eget nett, men gleden ble kortvarig når DJ Campbell tok tilbake hjemmelagets ledelse på tampen av kampen.

Som forventet måtte Ben Mee stå over oppgjøret grunnet fotskaden han pådro seg i forrige oppgjør, venstrebacken klarte ikke å riste av seg smellen noe som ga Danny Lafferty sin førte ligastart for Burnley etter å ha imponert i siste kamp.

Ipswichs Mick McCarthy på sin side gjorde et par endringer i sin første hjemmekamp der Richie Wellens og Guirane N’Daw ble kalt inn i varmen igjen.

Livlig start og godt keeperspill
Det ble en livlig start på kampen med et par fine sjanser fra begge lag der Lee Grant måtte prestere en fin redning i åpningsminuttene. Som forventet brukte ikke Charlie Austin eller Martin Paterson lang tid på å skremme Henderson i Town-buret, men klarte ikke å lage hull på nullen i en tidlig fase.

Hjemmelagets DJ Campbell fikk en kjempesjanse like før halvtimen og burde ha sendt Ipswich i føringen etter et flott innlegg av Wellens, men en kjemperedning av Grant sørget for å frustrere Mick McCarthys mannskap. Presset fra the Tractor Boys økte fram mot pause og hjemmelaget var svært farlige på kontringer, men det var Burnley som dominerte med ball. Det var et par tilfeller som fikk fansen til å holde pusten, men det sto målløst i det dommeren blåste av omgangen.

Kontroversielt mål og utligning
Etter sidebytte tok det ikke mange minuttene før stemningen var på samme nivå som før pause, men kontroversene var soleklare etter 50 spilte minutter når Ipswich var på offensiven og i feltet ble Lee Grant dyttet overende og Daryl Murphy satt inn ballen i nettet og fikk utrolig nok godkjent målet til enorme protester fra Burnley-spillerne!

Manager Dyche satt inn friske bein like etter timen og innbytterne viste tenner nærmest umiddelbart der Junior Stanislas viste hvorfor han var førstevalget under Eddie Howe. Vokes ble satt inn ti minutter senere og begge var grundig involvert i utligningsmålet i det 80.minutt; Stanislas la inn fra kanten til Vokes som presset Higginbotham, forsvareren mistet kontrollen og satte ballen i eget mål. 1-1!

The Tractor Boys kontret i det 86.minutt med Edwards som leverte ballen til DJ Campbell, angriperen gjorde ingen feil foran mål og sendte hjemmelaget i føringen igjen.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og sørget for å holde spenningen i live på Portman Road, men etter noen sjanser av begge lag måtte the Clarets konstatere et tap mot en utfordrer de sjeldent har vunnet over.

Ipswich: Henderson, Cresswell, Chambers, Smith, Higginbotham, Edwards, N’Daw, Wellens, Reo-Coker, Campbell, Murphy
Innbyttere: Loach, Hewitt, Emmanuel-Thomas, Drury, Mohsni, Scotland, Chopra

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Duff, Shackell, Stock (Bartley 65), Marney (Vokes 75), McCann, Austin, Paterson, Wallace (Stanislas 65)
Innbyttere: Edgar, Ings, Mills, Hewitt
Gule kort: Wallace 60, Paterson 85

Dommer: Mark Brown
Tilskuere: 16,297