Ingen sjanse mot City

(Burnley 0-2 Manchester City): De Bruyne sørget for et tidlig mål og derfra gikk det kun en vei på Turf Moor. City hadde full kontroll fra start til slutt. Burnley skapte noen muligheter i siste del av annen omgang, men det var Citys dag på Turf Moor.

Ben Mee var fortsatt skadd og Collins sonet karantene etter utvisningen fra forrige kamp, noe som banet vei for Kevin Long sin årlige seriekamp fra start. Kampens første halvsjanse kom fra Josh Brownhill (3′) etter et spennende løp fra Lennon på kanten. Ballen gikk like utenfor og det virket ikke som Ederson hadde kontroll.

Det gikk som forventet på Turf Moor. I det 5.minutt fosset City fremover. Rodri fant Sterling på kanten som stusset kula fint til Kevin de Bruyne som klinket til fra kort hold og sendte gjestene i føringen. 1-0 til Manchester City.

Rodri (7′) tvang fram en solid redning fra Pope og den påfølgende tiden dreide det meste seg om City. Gjestene lot ikke Burnley se mye til ballen og dikterte spillet med knusende ro og en nærmest ydmyk arroganse. Hjemmelaget på sin side hadde lite å stille opp med og kom seg sjeldent over på City’s banehalvdel.

I det 25.minutt viste City nok en gang muskler. Kyle Walker fant Raheem Sterling på kanten, som fosset lang kanten og la inn i feltet – denne gang var det Ilkay Gündogan som var rett mann på rett sted og sendte ballen i nettet bak Pope. 2-0 til Manchester City.

Long (34′) forsøkte seg på en heading etter et Westwood-hjørnespark etter halvtimen, men to meter til side for mål truet ingen. Fram mot pause lekte City seg uten nevneverdig behov for stor innsats heller. Inntrykket var at City kunne score når som helst og det var rett og slett fælt å se på, med Burnley øyne. Etter ett tilleggsminutt blåste dommeren av elendigheten.

Annen omgang startet med et bytte der Cornet erstattet en fullstendig anonym og fraværende McNeil. Cancelo (48′), Gündogan (49′) og Walker (50′) viste hva the Clarets kunne vente seg. I det 55.minutt skrek Burnley etter straffe når Tarkowski (!) lekte spiss, men det ville i så fall blitt en billig en. Cornet (58′) tvang Ake til å redde på streken og ble avblåst for offside kort tid senere.

I det 60.minutt plantet Laporte armen i ansiktet på Cornet, uten at dommeren foretok seg noe. Interessant ettersom Weghorst fikk gult for en identisk situasjon i tidligere i kampen. City byttet ut litt personell underveis og byttet ut den ene stjernen med den andre i det som kan kalles for en sesong-oppkjøringskamp for Manchester-laget.

I det 66.minutt synliggjorde Weghorst noe som har vært et problem for Burnley siden salget av Wood; Taylor la inn kula i feltet til Weghorst i hodehøyde, Weghorst klarte følgelig ikke å kontrollere ballen, snudde seg og signaliserte en «til beina»-gest. Gang på gang har lange og høye baller feilet, spesielt mot en spiss hvis styrke er beina og ikke hodet.

Sterling kunne ha notert seg kampens tredje målgivende i det 68.minutt, men Jesus sendte ballen over mål. Nok en gang slet Taylor med å holde tritt med Sterling. Burnley svarte med litt mer inspirerende samspill og skapte noe som kunne ligne på en mulighet.

I det 74.minutt noterte Jay Rodriguez seg kampens første skuddmulighet på Ederson. Keeperen hadde få problemer med å plukke opp kula, men det var et skudd på mål. Jesus (80′) traff først nærmeste stolpe og sendte returen bortenfor lengste stolpe. Minutter senere fulgte samme mann opp med et skudd utenfor mål (83′).

Rodri (85′) viste utsøkte skuespill-ferdigheter der en enkel berøring av Jay-Rod førte til uutholdelige smerter. Barnes prøvde å finne Cornet i det 86.minutt, men istedenfor pasning ble det mer et skudd og følgelig for vanskelig for Cornet å nå ballen. Ble blåst for offside sekundet senere.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og det var en lettelse når kampen ble blåst av.

Burnley: Pope, Tarkowski, Long, Taylor, Lennon, Cork (Rodriguez 70), Westwood, Brownhill, McNeil (Cornet 46), Weghorst (Barnes 80)
Innbyttere: Hennessey, Norris, Cornet, Dodgson, Lowton, Thomas, Stephens, Barnes, Rodriguez
Gule kort: Weghorst 13

Man.City: Ederson, Cancelo, Ake, Laporte, Walker, Gündogan, Rodrigo, De Bruyne (Bernardo 78), Grealish, Foden (Jesus 63), Sterling
Innbyttere: Steffen, Egan-Riley, Mbete-Tabu, Stones, Bernardo, Ferandinho, Mahrez, Zinchenko, Jesus