Ingen vinner på Amex Stadium

(Brighton 0-0 Burnley): Det var en fysisk kamp på Amex Stadium der begge lag jobbet hardt og det ble både kontroversiell straffe og kontroversielt annullert offside-mål. Til tross for gode muligheter av begge lag ble det poengdeling og Burnley koser seg fortsatt på topp seks-plassering.

Ben Mee returnerte til lagoppstillingen etter å ha kommet fra skade, men Charlie Taylor som overbevisste i forrige kamp fikk starte sin første kamp i Premier League.

Det startet spennende på Amex Stadium med en farlig Chris Wood som var en trussel for hjemmelaget og skapte to gode sjanser (3 og 8) innen det hadde gått ti minutter. Så kviknet hjemmelaget til og skapte selv to fine muligheter med Dunks (13 og Murray (14). Etter noe variert hell med ballen for begge skapte Brighton en kjempesjanse etter at Stephens og Knockaert (22) samarbeidet i Burnley-feltet og sistnevnte sendte av gårde et skudd som traff Pope og så stang ut. Like etter var Phil Bardsley en reddende engel når han reddet et Duffy-nikk på streken.

Eventyreren Gudmundsson ga hjemmelaget stadig mer hodebry og sto bak to fine sjanser midtveis i omgangen. Nick Pope viste gode ferdigheter med hanskene når Murray sendte et herlig skudd mot mål, men keeperen var med på notene.

Like etterpå, i det 35.minutt fant kampens første kontroversielle hendelse når Glenn Murray kronglet føttene sine i bena på James Tarkowski og dommeren pekte på straffemerket. Samme mann skulle ta straffen, men sendte kula HØYT over mål. Fotballgudene viste barmhjertighet og rettferdigheten seiret.

Hjemmelaget var det bedre laget og skapte mer enn Burnley. Med omkring 3-4 minutter igjen av omgangen, måtte James Tarkowski få litt behandling på sidelinjen for en mindre skade på hånda, men litt bandasje og forsvareren var igjen ute på banen og kjempet mot Murray.

Annen omgang startet med et tidlig Burnley-press og nok en gang var Wood (47) ute og truet keeper Ryan. Glenn Murray (52) fikk en gyllen sjanse til å sende hjemmelaget i føringen etter at Anthony Knockaert klarte å lure inn et skudd/pasning mot Murray på løp, men spissen manglet en halv fot.

Det fortsatte med tennis, der begge prøvde å gjøre mest mulig med ballen og eventyreren Gudmundsson viste nesten George Weah-tilstander når han plukket opp ballen utenfor feltet på egen banehalvdel (fra hjørnespark) og fosset mot Brighton-målet. Det endte med hjørnespark og nesten et mål av Tarkowski (54).

I det 61.minutt fikk Burnley noe å juble for etter to KJEMPE-sjanser av Scott Arfield som keeper Ryan reddet mesterlig, men på tredje forsøk fikk Chris Wood kula i mål, men linjedommeren vinket for offside. Hårfin og kontroversiell offside-avgjørelse.. På sidelinjen varmet den tidligere Brighton-helten og nåværende Burnley-helten, Ashley Barnes som fikk en hyggelig mottakelse på Amex Stadium.

Barnes fikk et gult for et småfrekt «mål» når han dyttet keeper Ryan i mål med ballen etter et tilbakespill, men tok det hele med et smil. Minuttet senere kunne kan ha sendt Burnley i føringen (73) etter å ha lurt offsidefellen, men alene med keeperen så seiret keeperen. Med ti minutter igjen av kampen ble Sam Vokes sendt utpå og erstattet Chris Wood.

Kampen luktet poengdeling når fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Det fortsatte med litt tennis, så da var det like greit å blåse av kampen og Burnley er fortsatt oppe på topp seks i Premier League.

Brighton: Ryan, Bruno, Duffy, Dunk, Bong, Propper, Stephens, Knockaert (Izquierdo 82), Gross (Brown 74), March, Murray (Hemed 63)
Innbyttere: Kayal, Goldson, Schelotto, Krul
Gult kort: March 68, Stephens 77, Dunk 86, Duffy 90+3

Burnley: Pope, Mee, Tarkowski, Bardsley, Taylor, Arfield, Hendrick, Cork, Defour (Barnes 68), Gudmundsson, Wood (Vokes 80)
Innbyttere: Lowton, Westwood, Wells, Lindegaard, Long
Gule kort: Taylor 48, Barnes 72

Tilskuere: 29,921 (Burnley 1422)