Innbytterne reddet poenget!

Burnley logo storCardiff City(Burnley 1-1 Cardiff): Gjestene kontrollerte mesteparten av første omgang, noe som ble tydelig midtveis i kampen når Craig Conway viste magi og ferdigheter ved å sette inn ballen mellom tre forsvarere og en keeper.

Annen omgang startet med et dobbelt bytte som fikk Burnley til å vise seg fra en bedre side og kom til flere gode muligheter, men ble møtt av et godt organisert City-forsvar fram til det 90.minutt når David Edgar dukket opp og utlignet for the Clarets!

Sean Dyche gjorde tre bytter til oppgjøret; Danny Lafferty erstattet skadde Ben Mee, Junior Stanislas erstattet Alex Kacaniklic som ble kalt tilbake til Fulham, mens Danny Ings fikk tillit på topp fremfor Martin «Pato» Paterson en flott solskinnsdag på Turf Moor.

Gjestene startet ikke overraskende friskt og var først ute med en halvsjanse når Gestede sendte avgårde en tidlig salve som ikke truet Lee Grant. Etter 14 spilte minutter prøvde Aron Gunnarsons på et skudd rundt 20 meter fra boksen, men heller ikke han klarte å sette ballen i nettet. Burnleys første skudd kom av Ross Wallace i det 19.minutt, men skuddet manglet kraft og var til liten bekymring for Marshall. Kim prøvde seg på en straffe minuttet senere, men dommeren var godt plassert og vinket spillet korrekt i Burnleys favør.

I det klokka viste 26 spilte minutter når Craig Conway mottok kula, løp noen meter og mellom tre forsvarere sendte han en salve mot Grants høyre hjørne, som ikke klarte å stoppe skuddet. 1-0 til Cardiff. Ross Wallace brukte noe ufin armbruk like etter halvtimen mot Kim Bo-Kyung og kan prise seg lykkelig for at dommeren ikke så situasjonen.

Cardiff kontrollerte kampen og hadde få problemer med de ble stilt opp mot når Burnley var i angrep, mens de selv sto for angrepsspillet. Like før pause var igjen Wallace fram med armen mot samme mann og igjen lot dommerne spillet gå, noen halvsjanser av de lilla- og lyseblå innen dommerne blåste av kampen, men det kom ikke noe av det.

Etter pause måtte manager Dyche gjøre noe; to bytter og formasjonsendring ble resultatet. Endringen hjalp nærmest umiddelbart og Pato skapte en sjanse allerede etter to minutter på banen med et herlig skudd, men på sin ferd nikket Vokes ut ballen. Gjestene kom seg etterhvert og skapte noen halvfarlige sjanser, men det var Burnley som var nærmere en utligning enn det Cardiff var 2-0.

Etter timen økte Burnley trykket og hadde gode oppspill, men manglet det lille ekstra og klarte ikke å utnytte sjansene – en gjenganger ved flere anledninger det kommende kvarteret. The Clarets jobbet pent fremover og følelsene fikk et godt grep på Turf Moor når Marney endte opp med å bli liggende nede i Cardiffs 16-meter, men ble ikke annet enn dømt (korrekt) for filming.

Dyche lot Treacy få nesten ti minutter som den siste innbytter og med fem minutter igjen av kampen dukket Danny Ings opp med en kjempesjanse som Marshall avverget med en flott redning. I det fjerdedommer signaliserte for fire tilleggsminutter hadde Burnley ballen og i angrep; kula ble lagt inn og traff David Edgar på motsatt ende som puttet ballen i nettet med hodet til ellevill jubel fra tribunene! 1-1 i det første tilleggsminuttet.

BURNLEY: Grant, Lafferty, Long, Shackell, Trippier, Wallace (Paterson 46), McCann, Marney (Marney 82), Stanislas (Edgar 46), Vokes, Ings.
Innbyttere: Jensen, Bartley, O’Neill, Stock
Gule kort: Trippier 38, Marney 75

CARDIFF: Marshall, McNaughton, Taylor, Turner, Conway, Bo-Kyung, Gestede, Noone (Bellamy 66), Gunnarsson, Mutch (Cowie 71), Barnett.
Innbyttere: Whittingham, Mason, Lappin, Nugent, Lewis
Gule kort: Bo-Kyung 81

Dommer: S Attwell
Tilskuere: 13,264 (1,613)