Inspirerende tap mot City

(Manchester City 2-0 Burnley: Det ble ikke noe stortap på Etihad og Burnley var et annet lag med Cornet på banen. Bernardo Silva og Kevin De Bruyne sørger for målene, men Nathan Collins viste for alle at han er en verdig midtstopper for the Clarets.

Burnley reiste til Etihad som en soleklar underdog. Selv med fravær på nøkkelspillerne som Torres, Jesus og Ederson, har Pep Guardiola et skremmende utvalg av kvalitetsspillere å plukke fra. Ben Mee var borte for Burnley grunnet Covid-smitte. De fire siste oppgjørene mot City har endt med 5-0 og et spørsmål i forkant av oppgjøret var om det kom til å bli nok et overlegent resultat.

Hjemmelaget startet best der Mahrez (4′) noterte seg kampens første skuddforsøk på Nick Pope, uten at det truet keeperen nevneverdig. I beste Guardiola-stil fikk City se mye til ballen og i det 12.minutt kunne den første jubelen slippes. Etter et høyt press og et utall ballberøringer havnet ballen hos Phil Foden som forsøkte seg med et lavt skudd, Pope fikk avverget mesterlig, men måtte gi retur og der var Bernardo Silva som satte inn 1-0 til City.

Nick Pope hadde helt klart æren for at det ikke sto 2-0 når Cancelo (15′) og Mahrez (15′) forsøkte seg kort tid senere. The Clarets viste glimt av spennende pasningsspill i perioder og Cornet (22′) noterte seg Burnleys første mulighet. Først avverget Steffen i en-mot-en og det andre forsøket ble sendt over mål.

Burnley klarte etterhvert å frustrere City noen ganger og Brownhill (35′) sendte ballen like til side for mål. Mahrez (35′) og Bernardo Silva (43′) sendte begge ballen høyt over mål før det hele ble blåst av etter to tilleggsminutter.

Annen omgang startet uten endringer i lagoppstillingene og Mahrez (49′) var første til å teste ut Pope etter sidebytte. City sendte bølger med angrep og Burnley kunne nok en gang takke en strålende Nick Pope for at stillingen var uendret i det 53.minutt. Barnes erstattet Cornet minutter senere, avgjørelsen var trolig for å verne om vingen og behovet for hans tjenester de kommende kampene. Den umiddelbare effekten av dette var at kampen roet seg ned betraktelig.

I det 70.minutt var det på tide med de Bruyne-magi. Etter en forholdsvis rolig periode startet de Bruyne et angrep og sendte ballen videre i feltet som Brownhill klarerte, men havnet tilbake hos de Bruyne. Sistnevnte klinket til fra kort avstand og økte til 2-0.

Berg Gudmundsson og Dias ble introdusert.

Ashley Barnes skal ha honnør for innsatsen der han forsøkte seg på skudd ved flere anledninger, uten at det påvirket resultatet. Wood (79′) fikk en kjempemulighet til å sette inn 2-1, men sendte ballen over mål fra fire meters avstand – og var i offside. Naturligvis.

Jay erstattet Chris i det 81.minutt og Fernandinho gikk inn for de Bruyne to minutter senere. Hjemmelaget brukte ikke så mye energi resten av kampen, da den var ferdig lenge før fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter.

En ting som må nevnes; Nathan Collins er en verdig erstatter for James Tarkowski, hvis overgang er uunngåelig.

Manchester City: Steffen, Cancelo, Stones, Laporte (Dias 71), Ake, de Bruyne (Fernandinho 83), Rodrigo, Bernardo (Palmer 90+1), Mahrez, Foden, Sterling
Innbyttere: Carson, Slicker, Dias, Palmer, Walker, Fernandinho, Grealish, Gündogan, Zinchenko
Gule kort: Laporte 45+1

Burnley: Pope, Pieters, Collins, Tarkowski, Lowton, McNeil, Westwood, Cork (Berg Gudmundsson 71), Brownhill, Cornet (Barnes 56), Wood (Rodriguez 81)
Innbyttere: Hennessey, Norris, Bardsley, Long, Roberts, Berg Gudmundsson, Lennon, Barnes, Rodriguez,