Jay i form sendte Burnley videre

(Burnley 4-1 Rochdale, carabao cup): Lagene ga fansen underholdning for pengene, men det var Rochdale som satte inn kampens første mål like etter sidebytte. Gleden var kortvarig når Jay Rodriguez brettet opp ermene og sørget for hattrick i løpet av det påfølgende kvarteret. Maxwell Cornet var involvert i samtlige målgivende. Jay ga seg ikke før han satte inn fire for kvelden.

Hjemmelaget startet friskt på Turf Moor og Pieters (2′) var først ute til å utfordre keeper Lynch, men sendte skuddet like over mål. Maxwell Cornet (10′) fikk starte kampen og takket for tilliten med å sendte skape trøbbel for Rochdale, men også han sendte skuddet over mål.

Begge lag var aktive og i det 20.minutt sendte Tarkowski en fin pasning til Cornet som nok engang ble nektet av Lynch.

I det kampen tikket mot halvtimen var Burnley veldig aktive på Rochdale sin banehalvdel og skapte mye trøbbel for gjestene.

I det 36.minutt burde Burnley tatt føringen etter en herlig oppbygging der Vydra fant Jay-Rod, som igjen fant Cornet. Sistnevnte fikk en fantastisk mulighet til å sette ballen i nettet, men nok en gang sendte ivorianeren ballen like over tverrleggeren.

Jay (38′) fulgte opp med et hodestøt over mål og Rochdale-forsvaret fortjener skryt for innsatsen i første omgang. Maxwell var en konstant trussel og skapte problemer for gjestene med hurtigheten på kanten.

Gjestene fikk sin første mulighet i det 45.minutt med Keohane, men Pope var med på notene og det var det siste som hendte dør dommeren blåste av omgangen.

Annen omgang startet litt forsinket da Rochdale tok seg en fem minutters lengre pause i tunnelen og måtte faktisk hentes av linjedommeren.

Tarkowski sendte en svak pasning til Jack Cork som mistet ballen på midtbanen i det 47.minutt og gjestene satte fart fremover. Jake Beesley kom seg forbi Collins og sendte ballen i nettet. En pangstart for Rochdale, men meget skuffende av hjemmelaget. 1-0 til Rochdale fra League Two.

Noen berøringer senere sikret Burnley omgangens første hjørnespark. Maxwell Cornet la inn fra flagget og fant Jay Rodriguez som nikket inn ballen og utlignet på Turf Moor. 1-1 i det 49.minutt og status quo.

Lennon (56′) fikk en god mulighet, men det var Jay Rodriguez (60′) som sørget for jubel på Turf Moor. Cornet var nok en gang involvert i opptrappingen og leverte ballen i feltet hvor spissen ikke gjorde noen feil og satte inn sitt 16.mål i turneringen og ble dermed toppscorer i turneringen for Burnley. 2-1 Burnley!

Cornet (61′) noterte seg sin fjerde store mulighet og sikret nok et hjørnespark. Denne gang var Westwood inkludert, men Cornet var igjen instrumental. Westwood sendte ballen i feltet og nok en gang var Jay Rodriguez (62′) rett mann på rett plass. Dermed ble det hattrick til Jay Rodriguez i løpet av 12 minutter!

Sist gang en Burnley-spiller nettet et hat-trick tilnærmet like raskt var Charlie Austin mot Portsmouth i 2012.

I det 74.minutt sørget Jay Rodriguez for å sette inn sitt fjerde for kvelden etter strålende forarbeid av Aaron Lennon. 4-1 til Burnley!

Fire målscoreren ble byttet ut med kvarteret igjen og fikk velfortjent stående applaus fra Turf Moor. Lowton ble satt på midtbanen, noe overraskende valg av Dyche, men det hindret ikke Lowton (79′) fra å forsøke på et langskudd og Wood (80′) fulgte opp like etter.

Lennon (82′) hadde en god kamp og kom til noen fine muligheter i løpet av kampen. Resten av kampen var en formalitet og Rochdale fikk aldri noen mulighet til å utfordre Nick Pope. To tilleggsminutter senere blåste dommeren av kampen og Burnley sikret seg avansement etter en strålende Jay!

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Collins, Pieters, Lennon, Cork, Westwood (Lowton 77), Cornet, Rodriguez (Wood 76), Vydra
Innbyttere: Norris, Lowton, Taylor, Thomas, Wood, Barnes, Gudmundsson

Rochdale: Lynch, O’Keefee, Taylor, O’Connell, Dooley (Broadbent 70), Morley, Beesley, Dorsett, Keohane, Odoh (Andrews 70), Cashman (Kelly 83)
Innbyttere: Coleman, McNulty, Newby, Broadbent, Done, Andrews, Kelly

Tilskuere: 9,215 (2,166 Rochdale)