Jay reddet dagen!

(Bournemouth 0-1 Burnley): En fysisk første omgang etterfulgt av en like fysisk annen omgang bestående av et utall dødballer, dårlige pasninger og halvhjertede forsøk så lenge ut til å bli målløs. Så i kampen siste spilleminutt dukket Jay Rodriguez opp og sørget for at Burnley dro hjem med en viktig seier i sin andre borteseier denne sesongen.

Det ble en endring i Burnley-troppen der Erik Pieters viket plassen til Charlie Taylor. The Cherries på sin side stilte med samme mannskap som seiret over Chelsea i forrige runde.

Hjemmelaget startet friskt og ga en tidlig antydning til at det kom til å bli en kamp om poengene. Burnley sikret seg kampens første hjørnespark, men klarte ikke å materialisere det til mål. Kampens første opphold i kampen var etter duell med Simon Francis og Ashley Barnes. Cherries-kapteinen ble liggende nede for telling etter et høyt spark fra Barnes, sistnevnte var heldig som slapp unna med kort. Etter noen minutter med behandling ble Francis lappet sammen og fortsatte spillet.

Bournemouth var på hugget og fikk Clarets-forsvaret til å jobbe godt foran Nick Pope. De gangene Burnley fikk tak i ballen, så ble den sendt oppover til en ensom Wood på løp.. Eddie Howe sitt mannskap var flinke til å snappe opp ballen fra Lancashire-laget og Lerma (16′) forsøkte på kampens første skudd mot mål. Himmelhøyt over. Etterhvert begynte Burnley å flekke tenner og roet ned på de meningsløse lange pasningene, noe som ledet til et par spennende innlegg og uro i Bournemouth-forsvaret.

Stemningen på tribunene var positiv der begge lags supportere forsøkte å heie fram sine helter i en noe rolig, men fysisk kamp på Vitality Stadium. Ashley Barnes fikk litt juling, men var også hard i sine dueller. I det 36.minutt var det Ryan Fraser sin tur til å ligge nede for telling, denne gang etter duell med James Tarkowski. Fraser kom seg på bena etterhvert.

The Clarets fulgte opp med to hjørnespark før det nok en gang ble blåst frispark for en tøff duell. Mot slutten av omgangen flekket Bournemouth med tennene, men klarte ikke å komme seg forbi Clarets-forsvaret. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Forsåvidt greit selv om det burde vært nærmere fem-seks med tanke på all behandlingen på banen. Det ble en målløs første omgang.

Etter sidebytte tok det ikke mange minuttene før Westwood ble liggende nede og mottok behandling etter å ha landet på armen. Hjemmelaget var farligst og skapte et par spennende muligheter, men de færreste klarte å true Nick Pope. På motsatt side hadde Ramsdale også full kontroll.

I det kampen nærmet seg timen var det gult kort-fest på Vitality og i løpet av seks minutter ble det delt ut fem gule kort. De påfølgende frisparkene endte opp i ingenting og ingen av lagene klarte å levere noe nevneverdig. Wilson (63′ og 64′) fikk to halvgode muligheter, men enten var Pope i veien eller så var pasningen for upresis.

Bournemouth-forsvaret hadde store hull som Burnley ikke klarte å utnytte, så da ble Aaron Lennon sendt utpå banen. Innbytteren fikk vist seg fram nesten umiddelbart med sin hurtighet og sine innlegg-ferdigheter. Hjemmelaget forsøkte gang på gang, men klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret. Jay Rodriguez ble sendt utpå med kvarteret igjen.

Tre raske hjørnespark til Bournemouth førte ikke til noe annet enn et langskudd av Lerma (75′). Det fulgte med dødballer og lite spennende spill. Robbie Brady erstattet unge McNeill og dermed hadde Burnley friske bein på begge kantene. Kampen så lenge ut til å endte med poengdeling, men så dukket innbytter Jay Rodriguez (88′) opp av intet! Ashley Westwood la ballen inn i feltet og der raget Jay høyest og skallet kula i nettet! Var måtte selvfølgelig dobbeltsjekke, men måtte ta seg en bolle! 1-0 til Burnley!

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. Fram til fulltid besto oppgjøret av et offensivt Bournemouth og et defensivt Burnley. The Clarets sto imot en del press fra hjemmelaget, men det endte med en viktig seier til Burnley i en ellers trist kamp.

Bournemouth: Ramsdale, Stacey, Fancis, Mepham, Rico, Lerma, Gosling, Billing (Solanke 85), Cook (Wilson 45), King, Fraser
Innbyttere: Boruc, Simpson, Kilkenny, Stanislas, Surman, Solanke, Wilson
Gule kort: Rico 56, Francis 61

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Hendrick (Lennon 65), Westwood, Cork, McNeill (Brady 82), Wood, Barnes (Rodriguez 75)
Innbyttere: Hart, Drinkwater, Brady, Rodriguez, Pieters, Long, Lennon
Gule kort: Westwood 45+1, Barnes 56, McNeill 56, Hendrick 62