Jay sikret poenget

(Burnley 1-1 Peterborough): The Clarets fikk en dårlig start etter at Paul Taylor sendte gjestene i føringen etter labert forsvarsspill og hjemmelaget hadde lite å stille opp med i første omgang. Etter sidebytte var det et elektrisk Burnley-lag som torpederte Posh med målsjanser og ble snytt for to straffer, men Jay Rodriguez ‘ soloraid sørget for utligningen mot slutten av kampen og sikret et skuffende, men viktig poeng.

Ross Wallace returnerte til lagoppstillingen etter at Keith Treacy måtte av banen i forrige oppgjør (mot Nottingham Forest), men ellers unnlot manageren å røre lagoppstillingen.

The Clarets startet frisk med den første målsjansen og var heller ikke kresne med å sende angrepene mot Lewis i mål, men Peterboroughs burvokter og forsvar gjorde greide seg fint i åpningsminuttene. Gjestene derimot utnyttet en dårlig klarering av uheldige Mee som Paul Taylor snappet opp og sendte i nettet etter tretten minutter. The Clarets var sjokkerte og under fem minutter senere var Boyd like unna å øke ledelsen, men traff stanga for å så å bli snappet opp av Grant.

Wallace prøvde å svare  med et langskudd like etter, men Posh-keepers kjemperedning sørget for at gjestene beholdt ledelsen. United-laget hadde alt å spille for og sendte angrepene mot Grant  på rekke og rad som gjorde the Clarets relativt ukomfortable og som trengte et grep om kampen.

Peterborough dominerte omgangen, hadde god kontroll og skapte flest sjanser som kunne endt med mål takket være målscorer Taylor og Boyd. Burnley kunne ha utlignet fem minutter før pause med et kjempeangrep der Trippier la inn en flott ball fra kanten som havnet på hodet til toppscorer Rodriguez, men Lewis presterte en fantastisk redning – til fansens store frustrasjon.

I omgangens avsluttende minutter åpnet kampen seg mer og the Clarets tilvendte seg noe mer til det sure været, men det ble ingen fler mål før dommeren blåste av omgangen.

Tilskuerbilde fra Turf Moor

Kanskje var det den dalende snøen som satte fart på the Clarets etter sidebytte, for selv om vilkårene ble dårligere på Turf Moor, gikk det stadig bedre for hjemmelaget.   Leiesoldat McQuoid viste igjen sine spennende sider med mange gode løp, godt hjulpet av Wallace og Rodriguez som heller ikke sparte på kruttet.

De lilla- og lyseblå ble stadig mer desperate etter en utligning og bedre ble det ikke når resultatene i rundens andre kamper gikk i deres favør. Kaptein McCann og Rodriguez prøvde seg, en noe kontroversiell straffe-nekt på toppscoreren fulgte like etter og Peterborough kunne prise høyere makter for at det Burnley ikke ledet overlegent.

Innbytter Treacy trengte kun en håndfull ballberøringer før han sendte lærkula mot Lewis, men heller ikke han klarte å få hull på byllen. Sjefen satt etterhvert inn energiproppen Bartley og hurtigtoget Hines i jakt på utligningsmålet – bedre ble det ikke når Burnley igjen ble nektet straffe i det Hines la inn kula som Wallace sendte mot mål og Little brukte hånda i feltet.

88 minutter var spilt når det omsider løsnet for the Clarets og hvem andre enn toppscorer Jay Rodriguez med bragden; spissen satte igang et fenomenalt soloraid der han driblet unna to Posh-spillere før han rundet Lewis og utlignet! Flott mål og en kandidat til årets mål!

Hjemmelaget presset på med alt de hadde ut kampen og de tre tilleggsminuttene, men maktet dessverre ikke å dra i land tre poeng og måtte nøye seg med kun ett.

Burnley: Grant, Trippier, Mee (Bartley 78), Duff, Edgar, Marney (Hines 82), McCann, Wallace, Rodriguez, Austin, McQuoid (Treacy 71).
Innbyttere: Easton, Jensen

Peterborough: Lewis, Little, Bennett, Zakuani, Ball (Tomlin 75), Boyd, McCann, Rowe, Frecklington (Tunnicliffe 70), Taylor, Alcock.
Innbyttere: Sinclair, Kearns, Jones

Dommer: Colin Webster