Kjempet forgjeves

(Liverpool 2-0 Burnley): De færreste ga Burnley en sjanse før kampstart og slik ble det også, men the Clarets kjempet, prøvde og fikk noen skudd på Alisson. Et fullsatt Anfield kunne juble to ganger takket være Jota og Mane med mål i hver sin omgang.

Burnley gjorde noen bytter der Barnes og Brownhill startet kampen. Westwood pådro seg en liten smell i løpet av uken og var ikke med i lagoppstillingen. Litt ironisk at dommer Mike Dean fikk dømme denne kampen, samme mann som dømte sist kamp der Burnley vant 1-0 på Anfield og endte deres ubeseirede rekker på 68 kamper. Litt morsomt at Burnley var det første laget siden 1998 til å sende ut et lag med draktnumrene 1 – 11.

Kampens første halvsjanse kom når Lowton sendte en stikker til Chris Wood (1′) gjennom forsvaret, men Alisson var med på notene og snappet opp kula. Wood (3′) fortsatte å plage Liverpool og kom fryktelig nære på et McNeill-innlegg, men Alexander-Arnold reddet på streken! Burnley hadde fire spillere i offside, men allikevel en spennende mulighet av the Clarets

Berg Gudmunsson ble liggende nede i det 9.minutt etter en duell med Tsimikas, men var på bena igjen etter kort tid. Fra rundt kvarteret spilt så hjemmelaget mest til ballen og det meste av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel. Wood (17′) testet ut Alisson, men det var hjemmelaget som noterte seg åpnings-målet. Etter å ha stanset et Burnley-angrep fosset hjemmelaget fremover og ballen havnet hos Keita på kanten. Sistnevnte la inn i feltet og der var Diogo Jota (18′) som kom seg vekk fra Mee og stanget inn 1-0 til Liverpool.

McNeill (19′) og Salah (21′) noterte seg skudd før Pope nok en gang måtte plukke ballen ut av eget nett. Henderson fant Elliot like utenfor 16-meteren, som sendte ballen til Salah (26′) på løp. Egypteren gjorde ingen feil og sendte ballen i lengste hjørnet, men VAR gjorde sjekken og målet ble annullert for offside. Burnley lurte skjebnen.

I det kampen passerte halvtimen hadde Burnley gjort det bra på Anfield, til tross for å ligge under. Ashley Barnes var relativt anonym, mens McNeill, Berg Gudmundsson og Wood skapte trøbbel for hjemmelaget. McNeill hadde et godt overtak på Alexander-Arnold. Mane (31′), Wood (31′), Salah (40′) og Tarkowski (44′) noterte seg muligheter før fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og lagene fikk en hvil.

Annen omgang startet på best tenkelig vis for the Clarets der Ashley Barnes (46′) satte kula i nettet etter et fint innlegg fra Matt Lowton, men Barnes var en meter i offside og målet ble korrekt annullert. Det må sies at Lowton viste styrke når han brøytet seg forbi tre Liverpool-forsvarere.

The Clarets fikk til mer av spillet sitt i annen omgang, men Liverpool slapp stadig lettere til og skapte problemer for Pope. Lowton (56′) og McNeill (59′) avverget to store muligheter for hjemmelaget av henholdsvis Mane og Salah. Mane (62′ og 64′) skapte problemer for Burnley-forsvaret, men til syvende og sist løsnet det.

I det 68.minutt startet Alisson det hele. Ballen ble trillet oppover litt fram og tilbake, før Alexander-Arnold sendte en stikker til Sadio Mane som klinket til på volley og sendte kula på perfekt vis i mål. 2-0 til Liverpool og et fantastisk mål, det skal Mane ha!

I noe typisk Dyche-stil kom det første byttet etter at kampen var punktert. Jay-Rod erstattet Wood, et merkelig valg siden Wood var den som faktisk hadde skapt mest gjennom kampen, i motsetning til Barnes. Liverpool fortsatte å angripe, så da ble Erik Pieters sendt utpå. Interessant kontrast; Jay og Pieters fra den ene benken, Firmino og Thiago fra den andre benken.

Alexander-Arnold (83′), McNeill (84′) Rodriguez (87′) og Firmino (90′) forsøkte seg før fjerdedommeren signaliserte fire tilleggsminutter. Mee (90+1′) fikk en god mulighet til å sikre Burnley et trøstemål fra hjørnespark, men sendte ballen over. Ashley Barnes (90+4) kom alene med keeperen rett før dommeren blåste av kampen, men avslutningen var rett og slett forferdelig, så blåste Dean like så greit av kampen.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas (Gomez 90+2), Elliot, Henderson, Keita (Thiago 79), Salah, Jota (Firmino 79), Mane
Innbyttere: Adrian, Kelleher, Gomez, Konate, Robertson, Jones, Thiago, Firmino, Minamino

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Berg Gudmundsson (Pieters 79), Brownhill, Cork, McNeill, Barnes, Wood (Rodriguez 74)
Innbyttere: Hennessey, Norris, Bardsley, Collins, Dodgson, Pieters, Thomas, Richardson, Rodriguez

Dommer: Mike Dean