Kjempet hardt for tre viktige poeng!

(Burnley 1-0 Hull): Martin Patersons mål i første omgang skilte lagene etter en jevn første omgang, mens andre omgang var preget av en dommer som manglet handlekraft og var på mange måter kontroversiell. Kampen var fysisk med harde dueller, kjemping og mye fram og tilbake der begge lag skapte sin andel sjanser, men the Clarets dro i land deres sjette seier på syv forsøk og sikret dermed et fantastisk resultat!

Med et tøft program valgte manageren å la Keith Treacy og Brian Easton bidra i årets siste kamp – sistnevnte erstattet skadde Michael Duff, mens Treacy vikarierte for Stanislas som fikk hvile beina – angivelig til det kommende Leeds-oppgjøret.

Kampen startet friskt med to angrepsvillige lag etterfulgt av gode defensive ferdigheter og ironisk nok var to-målscoreren fra sist sist oppgjør, David Edgar nære sitt tredje mål etter en presis Trippier-levering seks minutter uti. Omgangens første halvdel besto for det meste av et Burnley-press som resulterte i gjentatte angrep mot Hull, mye takket Treacy som la inn flere innlegg av ypperste kvalitet, men gjestenes forsvar var rutinerte og ryddet unna alt.

Etterhvert begynte Hull å få mer kontroll over midtbanen og skapte mer fremover, men heller ikke gjestene maktet å bryte gjennom forsvaret de møtte. Like etter halvtimen sendte Edgar ballen til Jay-Rod som sendte ballen i nettet, men linjedommeren var oppe med flagget og målet ble (dessverre) korrekt annullert. Hull svarte umiddelbart der Hobbs kom til en kjempesjanse som burde ha endt med mål, men heldigvis for the Clarets sendte midtstopperen kula utenfor.

Sjansene ga blod på tann; Lee Grant sendte et langt utspill som havnet hos Hobbs der midtstopperen kommuniserte feil med keeper Gulacsi, noe Martin Paterson snappet opp og sendte the Clarets på enkelt vis i føringen etter 34.minutter.

Gjestene brukte ikke lang til på å svare med farlige motangrep, men klarte ikke å få hull på byllen og fikk et lite stikk når keeper Gulacsi måtte byttes ut like før pause takket være smellen med Hobbs rett før Pato satte inn målet.

Foto. Hull AFC

Bytte eller ei, ble Hull veldig offensive mot slutten takket være Dawson og Evans som var arkitektene for mye av det som skjedde fremover – men klarte ikke å utligne innen dommeren blåste av omgangen.

Andre omgangs første store sjanse kom takket være et flott samarbeid mellom Rodriguez og Treacy der sistnevnte uheldigvis fomlet bort ballen, men var i en offside-posisjon i det ballen traff Basso i beina. Nesten kvarteret uti boblet blodet hos hjemmefansen i det McShane klippet ned Jay og burde hatt et soleklart gult kort etterfulgt av Evans aggressive reaksjon mot dommeren som også kvalifiserte til et gult, men dommeren holdt kortene igjen.

Dawson skapte problemer for the Clarets i første omgang og tok det videre inn i annen og backen fikk for mye rom og gang på gang la han opp til kjempesjanser for gjestene – heldigvis for hjemmelaget var avslutningene ikke like gode som forarbeidet. Rundt timen var kampen vid åpen og begge lag kunne ha puttet inn et par mål og et bytte trengtes: Keith Treacy ble tatt ut til fordel for energiproppen Marvin Bartley.

Innbytteren viste seg øyeblikkelig og ved første ballberøring ble han tildelt frispark. I det kampen nærmet seg det avsluttende kvarteret kom Hull stadig nærmere en (fortjent) utligning, men Burnley nølte ikke med å flekke tenner som også skapte sjanser og fikk tilskuerne til å holde pusten vet er par anledninger.

Dommeren fortsatte med sine kontroverser og udugelige avgjørelser som frustrerte begge lag, riktignok ble hjemmelaget mer oppgitt av manglende reaksjon fra mannen i sort etter Hulls til tider svært fysiske spill. Pato og Jay-Rod fikk begge sjanser til å øke ledelsen, men uflaks og gode reflekser av Hull-keeperen holdt resultatet stående..

Kampens avsluttende minutter var uten tvil nervøse der desperate Hull presset enormt, men klarte heldigvis ikke å bryte gjennom et hardtkjempende Burnley-forsvar som ga absolutt alt. The Clarets forsvarte seg heltemodig gjennom omgangens fem tilleggsminutter og i det dommeren blåste av kampen, kunne Burnley konstatere at denne kampen var en utrolig oppnåelse!

Burnley: Grant, Trippier, Easton, Edgar, Mee, Marney, McCann, Wallace, Rodriguez, Paterson (Vokes 88), Treacy (Bartley 64)
Innbyttere: Amougou, Austin, Stewart

Hull: Gulacsi (Basso 42), Dawson, McKenna, Chester, Hobbs, Stewart (Brady 65), Evans, McLean (Garcia 82), Koren, Fryatt, McShane
Innbyttere: Cairney, Dudgeon

Dommer: Chris Sarginson
Tilskuere: 15,071 (1,177)