Klasseforskjell i City-seier

(Burnley 1-4 Manchester City): City hadde full kontroll på kampen selv om Burnley yppet seg tidvis. Gabriel Jesus noterte seg mål begge omgangene, Rodri fulgte opp med en praktfull volley midtveis i annen omgang før innbytter Mahrez satte spikeren i kisten. Brady ga Burnley et tørstemål.

Manager Dyche slo på stortromma og vartet opp med hele tre bytter i lagoppstillingen mot det blå stjernegalleriet fra Manchester. Erik Pieters erstattet skadde Charlie Taylor, Danny Drinkwater erstattet Ashley Westwood og Jeff Hendrick erstattet Ashley Barnes. I tillegg til å gå over til en 4-4-1-1/4-5-1 med Wood som enslig spiss.. City på sin side måtte klare seg uten målmaskinen Sergio Aguero (skade) og Gundogan som sonet karantene. Guardilola byttet ut fire mann.

Burnley har vunnet over et topp seks lag kun en gang på de siste 24 forsøkene og som forventet startet City offensivt og fikk the Clarets til å løpe etter ballen. I det 6.minutt fikk City ballen i nettet når et hjørnespark havnet hos De Bruyne i utkanten av feltet. Belgieren ladet kanonen og sendte et hardt skudd mot mål, kula traff Gabriel Jesus, endret retning og havnet i nettet. Flagget var derimot oppe når Jesus var en meter i offside.

Gjestene dominerte som forventet og De Bruyne (12′) forsøkte seg på et godt skudd, men klarte ikke å overliste Pope. Samme mann var arkitekten bak et sterkt løp, ble taklet og ble liggende nede. Ballen fortsatte og havnet etterhvert hos David Silva som fant Gabriel Jesus på kanten. Spissen sendte avgårde en herlig skruball og fant det lengste hjørnet bak Pope. 1-0 til City i det 24.minutt. Målet var forøvrig gjestenes 150. i kalenderåret 2019. De Bruyne kom seg etterhvert på bena og fortsatte kampen.

Burnley spilte veldig organisert og hadde liten lyst til å gå ut av posisjonene sine, som igjen kunne føre til det nødvendige rommet City trengte for å bryte gjennom. På den andre siden ledet det til City-spillerne kunne komme seg gjennom midtbanen nesten umarkert. Sterling (32′) fikk nesten satt inn et De Bruyne-innlegg, men bena til Pope var i veien. City fortsatte å dominere. Chris Wood begynte etterhvert å gjøre livet litt utfordrende for City-forsvaret, men klarte ikke å få hull på byllen.

Burnleys første halvsjanse kom i det 37.minutt etter et McNeill-innlegg som nesten fant Jack Cork ved lengste stolpe. Walker klarerte og Burnley fikk sitt første innlegg som ble litt fysisk og endte med frispark til Ederson. The Clarets skapte en stor mulighet i det 43.minutt og fikk opp pulsen på Turf Moor. Igjen var McNeill siste Burnley-spiller på ballen, men skuddet ble blokkert rett foran mål. Returen førte til en City-kontring og Bernardo Silva (43′) tvang fram en kjemperedning hos Pope.

I sluttminuttene jaget City et mål nummer to og ga Burnley lite tid til å restituere seg. Det kom bølge etter bølge med angrep som Burnley måtte håndtere. De klarte det ganske så bra fram til de to tilleggsminuttene var unnagjort og dommeren sendte lagene i garderoben.

Annen omgang startet med samme mannskap hos begge lag. Det tok et par minutter før noe av nevneverdig karakter begynte å finne sted på Turf Moor. Hjemmefansen heiet frem sine burgunder- og lyseblå helter, men det hjalp lite når City har Gabriel Jesus. City vartet opp med et herlig pasningspill og etter et utall pasninger havnet kula hos Bernardo Silva som la inn i feltet. Der var Gabriel Jesus nok en gang rett mann på rett sted og gjorde ingen noen feil foran Nick Pope. Et hardt skudd i nettaket og 2-0 til City i det 50.minutt.

Tre minutter senere kunne det ha stått 3-0 når Jesus nok en gang. Tarkowski og Pieters slet med Jesus, men det gjør de fleste forsvarere. Når kampen nærmet seg timen spilt ble Drinkwater ofret til fordel for Barnes og Wood til fordel for Jay. Barnes markerte seg umiddelbart og sørget for et frispark til Burnley. McNeill (61′) sitt forsøk fra 30 meter gikk rett i klypene på Ederson.

The Clarets flekket tennene litt og sikret to hjørnespark uten at det truet Ederson nevneverdig. I det 68.minutt og etter videre City-dominanse havnet ballen hos Rodri i utkanten av feltet. Backen ladet kanonen og sendte avgårde en volley-salve som gikk rett i nettet bak Pope. 3-0 til City og luften ble slått ut av the Clarets. Med seieren sikret valgte Pep å hvile Sterling og sendte utpå Mahrez..

Med kampen over ble Dwight McNeill tatt av banen og erstattet med Robbie Brady. Guardiola garderte seg og tok av De Bruyne, innbytteren var unge Phil Foden. City fortsatte å dominere, mens the Clarets egentlig ventet på at dommeren skulle blåse av kampen. Jesus (84′) fortsatte å jage en hat-trick, men det var innbytter Mahrez som sørget for å sette spilleren i kisten. Et langskudd fra Ederson havnet hos Bernardo som sendte videre til innbytter Riyad Mahrez. Algerieren tok et par steg og fant ledig plass mellom Burnley-forsvaret og sendte avgårde en salve. 4-0 i det 87.minutt.

To minutter senere etter et innkast havnet ballen hos Hendrick som fikk kranglet ballen vekk og der var Robbie Brady på løp. Iren ladet kanonen og fikk satt inn et trøstemål for Burnley. 1-4 i det 89.minutt. Etter tre tilleggsminutter var det hele over og Burnley kunne se mot helgen og kampen mot Tottenham..

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Pieters, Lennon, Cork, Drinkwater (Barnes 59), McNeill (Brady 75), Hendrick, Wood (Rodriguez 59)
Innbyttere: Hart, Lowton, Gibson, Brady, Rodriguez, Barnes, Vydra
Gule kort: Hendrick 85

Manchester City: Ederson, Walker, Otamendi, Fernandinho (Garcia 85), Angelino, Rodrigo, Silva, De Bruyne (Foden 80), Bernardo, Sterling (Mahrez 72), Jesus
Innbyttere: Bravo, Stones, Mendy, Mahrez, Cancelo, Foden, Garcia
Gule kort: Bernardo 14

Dommer: Jonathan Moss