Kontroverser i sesongens andre tap

Huddersfield Town FC

Burnley logo storHuddersfield 2-1 Burnley): Burnley fikk nok å holde fatt i mot Town som ikke gjorde dagen enkel for Lancashire-laget, selv om det var en målløs første omgang. Tidlig i annen omgang dukket Oliver Norwood opp og sendte Huddersfield i føringen, mens James Vaughan økte kort tid senere med en tvilsom straffe. Danny Ings ga the Clarets et trøste mål på tampen av kampen, men det var ikke nok.

Sean Dyche valgte å stille med samme mannskap som sikret poenget mot 1-1 Nottingham Forest som betyr at midtbanespiller Dean Marney måtte stå over nok en gang.

Town startet med å presse høyt og dominerte i første omgang, men fikk ingen gjennombrudd foran mål. Hjemmelaget var nære mål allerede i åpningsminuttene der både Norwood og Vaughan kom til avslutningen uten hell. Sjansene kom etterhvert på løpende bånd og Tom Heaton fikk nok å gjøre foran mål.

På motsatt ende var Danny Ings og Kieran Trippier de som kom nærmest midtveis i omgangen, men det var Huddersfield som styrte showet på John Smith’s Stadium – godt anført av nevnte Norwood og Vaughan.

Etter sidebytte ble det to raske bytter for Burnley hvor Stock og Stanislas erstattet Edgar og Kightly, men i løpet av ti minutter var kampen over for the Clarets. 50 minutter viste klokken når Oliver Norwood viste litt magi med et skudd fra rundt 25 meter fra skrå vinkel som gikk i nettet, keeper Heaton virket å ha kontroll, men ballen klarte å lure seg under Heaton og 1-0 til the Terriers.

Fire minutter senere, 54.min, økte Town ledelsen under kontroversielle omstendigheter da Michael Duff som soleklart var utenfor boksen og ikke brukte hånda på ballen ble dømt imot av dommer Eddie Ilderton som Vaughan sendte i nettet. Burnley svarte umiddelbart hvor Sam Vokes spilte fri Danny Ings og sistnevnte sendte en hard volley mot keeper Smithies som på mirakuløst ble reddet.

Ings var igjen på fære kort tid senere, men dommeren havnet mest i fokus da en straffesituasjon imot endte med frispark til hjemmelaget istedenfor- furie blant Burnley-fansen. Burnley våknet og startet å bombardere Town, men verken Sam Vokes, Junior Stanislas eller Danny Ings klarte å finnet nettmaskene – med det samme.

Sistnevnte, Danny Ings, samarbeidet godt med Sam Vokes som alltid og det var tårnspissens pasning som sørget for at Ings kunne juble for sitt 15.mål denne sesongen i det 84.minutt. Til tross for seks minutter tilleggstid var det ikke nok tid og bedre ble det ikke når Michael Duff pådro seg sitt andre gule og dermed rødt kort for å klippe ned James Vaughan i det siste tilleggsminuttet.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Kightly (Stanislas 46), Edgar (Stock 46), Jones, Arfield (Treacy 87), Ings, Vokes.
Innbyttere: Cisak, Lafferty, Long, Hewitt.
Gule kort: Duff 55, Vokes 77
Rødt kort: Duff 90+5

Huddersfield: Smithies, Lynch, Gerrard, Smith, Dixon, Norwood, Clayton, Hogg, Hammill (Wallace 87), Paterson (Ward 74), Vaughan.
Innbyttere: Bennett, Woods, Scannell, Gobern, Holmes.

Dommer: Eddie Ilderton
Tilskuere: 17,930 (3,639)