Kontroversiell avgjørelse sørget for tap

(Leicester 2-1 Burnley): Hjemmelaget var farligst, men Chris Wood sørget for å gi bortefansen noe å juble for midtveis i første omgang, men Vardy utlignet like før pause. Tielemans sendte Leicester i føringen, men temaet etter kampen blir både et feilaktig dommer-annullert mål av Vardy og en kontroversiell VAR-annullering.

Det ble noen endringer i lagoppstillingen til Sean Dyche. Jeff Hendrick erstattet skadde Jack Cork, mens Robbie Brady tok over kanten i eventyrer Johann Berg Gudmundssons fravær. Ashley Barnes ble ikke klar til oppgjøret og ble erstattet av Jay Rodriguez. Leicester på sin side var nærmest skadefri.

Hjemmelaget startet friskt og var livlige på eget gress, men møtte på et robust Burnley-forsvar som forsvarte seg godt. Leicester så mest til ballen, men klarte ikke å skape så mye i åpningsminuttene. Burnleys første halvsjanse var signert Ashley Westwood (10′), men midtbanespilleren sendte kule over buret til Schmeichel. Deres første hjørnespark var heller ikke mye å skryte av og enkel sak for dansken med hanskene.

Burnleys første store mulighet kom like etter kvarteret nå Brady, Westwood og Rodriguez samarbeidet pent foran mål. Westwood sitt forsøk ble halvveis blokkert og havnet hos Jay-Rod (16′) som ikke fikk kraft på avslutningen og ballen ble enkelt plukket opp av Schmeichel.I det 20.minutt fikk Barnes og Maddison en dobbelsjanse til å ta ledelsen, men både Lowton og Mee stoppet skuddforsøkene.

Leicester presset på og bygget opp flere angrep sakte, men sikkert. I det 25.minutt derimot var det Burnley sin tur til å flekke tenner. Et langt utspill fra Pope havnet hos Wood etter litt klabb og babb. Kiwien sendte til Chris McNeill på kanten som la inn i feltet igjen, der var Chris Wood på løp og nikket inn 1-0 til Burnley! Jay-Rod var rett bak med nøyaktig samme hodebevegelse. Utmerket prestasjon av the Clarets’ angrepsduo og en utsøkt leveranse av unge McNeill.

Ikke overraskende vartet Leicester opp med sine offensive våpen og jaget en utligning, men forsøkene fikk enten like til side for mål eller ble effektivt stoppet av forsvarsrekken til Burnley. På midtbanen var savnet av en kjempende Ashley Barnes lite synlig, for Jay Rodriguez gjorde en god jobb ved å skape problemer for motstanderne og jaget både ball og motstander gang på gang.

I sluttminuttene av første omgang flekket de irske Clarets med tennene og skapte spennende muligheter med Hendrick (37′) og Brady (38′). Men hjemmelaget prøvde og prøvde, og klarte til slutt å få hull på byllen. Det kommer nok ikke som et sjokk at det var Jamie Vardy (45′) som klarte å utligne på King Power Stadium med hodet etter et fint innlegg fra Harvey Barnes. 1-1. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt, men det ble med det.

Etter sidebytte var det Burnley sin tur til å starte best og denne gang var det Jay Rodriguez (46′ og 47′). Leicester brukte ikke lang tid på å svare, men forsvaret leverte flere heltemodige redninger og avverget en Leicester-ledelse. Det jevnet seg ut og lagene kjempet om ballen fram mot timen uten at noe nevneverdig skjedde på gresset.

Mens hjemmefansen markerte avdøde styreformann Vicharai etter timen, våknet hjemmelaget til livs og skapte et par farlige situasjoner. Ayoze Perez (64′) kom nærmest med skudd fra farlig hold, men sendte kula til englene i himmelen. Manageren valgte å erstatte Brady med Lennon og gi litt etterlengtet fart på kanten. Det var nok lurt med friske bein på banen, for the Clarets virket å ha litt tunge føtter.

Dwight McNeill sørget for å holde Leicester-forsvaret på tå-hev i det 70.minutt med to spennende innlegg, men det hjelper lite med spennende innlegg når motstanderen har angrepsvåpenet Vardy. Hjemmelaget vartet opp med godt angrepsspill og Vardy var sist på ballen som havnet i nettet. Dommer Moss var tidlig på fløyta og blåste for offside, noe som reprisebildene viste at var feil.

Like etter, som på bestilling, var Leicester i angrep igjen og denne gang var Youri Tielemans rett mann på rett sted etter et fint innlegg av Gray. Belgieren sendte avgårde en salve som Pope ikke klarte å avverget og dermed var det 2-1 til Leicester i det 73.minutt. Chris Wood fikk en fabelaktig sjanse til å utlignet to minutter senere, men fikk ikke kontroll på ballen og sendte kula like utenfor.

Etter hjemmelagets siste bytte gikk de over til en slags 5-4-1. I det 80.minutt klarte Chris Wood å krangle inn 2-2, takket være Evans som bidro til å sette ballen i eget nett. VAR kom på banen og annullerte målet etter at Evans gråt seg fram til en vurdering basert på minimal kontakt som angivelig skulle ha hindret han muligheten til å avverge utligningen. Avgjørelsen fikk nok VAR-forkjemperen Dyche til å tenke seg om to ganger ved neste hyllest til den digitale teknologien.

Lancashire-laget satte opp giret og forsøkte på en sluttspurt med standard taktikk: lange baller mot Wood som etter all logikk fikk det vanskelig mot fem forsvarere. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Burnley fortsatte å presse. Leicester-forsvaret fikk plutselig mer å gjøre når the Clarets brukte ledig mannskap til å angripe fra alle hold. Det endte med en seier til hjemmelaget.

Leicester: Schmeichel, Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell, Barnes (Morgan 78), Tielemans, Ndidi, Maddison (Praet 72), Perez (Gray 66), Vardy
Innbyttere: Ward, Justin, Morgan, Albrighton, Choudhury, Praet, Gray

Burnley: Pope, Pieters, Mee, Tarkwoski, Lowton, Brady (Lennon 65), Westwood, Hendrick, McNeill, Rodriguez (Vydra 82), Wood
Innbyttere: Hart, Bardsley, Gibson, Long, Taylor, Lennon, Vydra
Gule kort: Hendrick 2, Wood 62, Lowton 90+4

Dommer: Jonathan Moss
Tilskuere: 31.105