Kontroversielt mål sendte Burnley ut av Capital One cup

Port ValeBurnley logo stor(Port Vale 1-0 Burnley): En tam første omgang med flere kort enn skapte målsjanser var konklusjonen når dommeren blåste av til pause. Annen omgang var ikke akkurat noe å skryte av selv om det var litt mer fart og flere sjanser på Vale Park. I det 82 minutt sendte Moore hjemmelaget i føringen, men the Clarets protesterte sterkt og mente at ballen ikke var inne.

Manager Sean Dyche gjorde fire bytter i lagoppstillingen og som manageren nevnte i intervjuet før kampen fikk Matt Gilks (keeper), Stephen Ward (forsvar), Matt Taylor (midtbane) og Sam Vokes (angrep) alle starte oppgjøret på Vale Park. Ben Mee fikk gleden av å spille i posisjonen han foretrekker, midtstopper.

Det startet friskt på Vale Park, men dabbet raskt ned. Det var ikke nevneverdig som skjedde før Anthony Grant ble tildelt gult kort for en sen takling på Ben Mee i det 7.minutt og en mulighet til the Clarets ti minutter senere. Forsøket var signert Jelle Vossen. Michael Kightly prøvde seg også på en halvhjertet sjanse like før halvtimen, men skuddet var for svakt og truet ikke Alnwick nevneverdig.

Arfield og Streete fikk gult kort like etter halvtimen, samt en fin mulighet av Leitch-Smith like før fulltid som Darikwa avverget mesterlig og det er vel egentlig det som kan sies om en tam første omgang.

Annen omgang trengte en kaffekopp før den tok seg opp og Jelle Vossen sto for en fin sjanse, men keeperen avverget like før timen. Sordell ble satt utpå midtveis i omgangen og like etter prøvde Michael Kightly seg på et fint skudd fra skrått hold uten at det truet Alnwick nevneverdig. Taylor og Purkiss prøvde seg etterhvert, men heller ikke dem fikk hull på byllen.

I det 82.minutt angrep hjemmelaget og Gilks måtte gi retur, på returen var Byron Moore på rett mann på rett plass og sendte Port Vale i føringen etter sterke protester fra Clarets-spillerne som mente at ballen ikke var inne, snarere reddet på streken. Det kontroversielle var at dommeren ikke planla å gi målet, men linjedommeren mente noe annet.

Burnley satte inn the Juke og sendte det de hadde av offensive krefter mot hjemmelaget der Arfield kom nærmest i det 88.minutt, etterfulgt av Ward ett minutt på overtid. George Boyd sørget for gjestenes største sjanse like før kampslutt, men sendte ballen like over og dermed ble cup-eventyret ute før det i det hele tatt startet.

BURNLEY: Gilks, Darikwa, Mee, Duff, Ward, Kightly, Arfield, Taylor (Jutkiewicz 83), Boyd, Vokes, Vossen (Sordell 64).
Innbyttere: Heaton, Jones, Anderson, Dummigan, Jackson
Gule kort: Arfield 30, Taylor 54, Darikwa 59

PORT VALE: Alnwick, Purkiss, Dickinson, Streete (Inniss 45), Duffy, Dodds, Foley, Moore, Leitch-Smith (Ikpeazu 69), Andoh (Kelly 79), Grant
Innbyttere: Johnson, Birchall, Daniel, Brown
Gule kort: Grant 7, Streete 31

Dommer: Trevor Kettle
Tilskuere: 4634 (909 Burnley)