God annen omgang, men tapte igjen

(Burnley 1-3 Birmingham): Gjestene tok føringen takket være et hardt skudd av King og en uheldig Lee Grant. Burnley trappet opp presset og spillet etterhvert som omgangen utspilte seg, men måtte gå i garderoben målløse. Det var en annen kamp i annen omgang og etter timen ble Stanislas satt utpå og det tok ikke mange minutter før skuddene begynte å hagle. Danny Ings sørget for utligningen, men Jordon Mutch tok tilbake ledelsen minutter senere. Akkurat i da de så lyst ut for hjemmelagets del dukket Murphy opp og sørget for å sette spikeren i kisten med Citys tredje scoring og dermed atter et tap på Turf Moor.

Austin erstattet som forventet skadde Martin Paterson, samme med Josh McQuoid der Ben Mee måtte stå over oppgjøret grunnet ryggproblemer. Ettersom venstrebacken sto ledig med Mee og Lafferty (Easton naturlig nok uaktuell), ble Ross Wallace plassert i den ledige posisjonen, men eller fikk tre ungdommer varme benken; Wes Fletcher, Cameron Howieson og Steven Hewitt. City på sin side startet med både Wade Elliott og Steven Caldwell.

The Clarets startet friskt, men det var City som sto får åpningsmålet; Nikola Zigic sendte ballen til Marlon King med hodet, spissen ladet kanonen og sendte avgårde et hardt skudd mot Grant. Burnley-keeperen fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å avverge skuddet helt og dermed var the Blues i føringen etter 11 minutter.

Det kommende kvarteret var det hovedsakelig gjestene som var mest på hugget, men Burnley flekket tenner ved noen anledninger og var nære en utligning rundt halvtimen ved David Edgar.

Fram mot pause var det et betraktelig bedre Burnley som jobbet på Turf Moor sammenlignet med den første halvdelen av omgangen, selv om de store sjansene uteble innen dommeren blåste av omgangen.

Etter sidebytte var gjestene først på hugget og testet Grant, men sisteskansen hadde kontroll på forsøke. Ikke mange minuttene senere var King atter en gang frempå og kunne ha økt ledelsen, men Duff leste spillet godt og sendte ballen ut til hjørnespark – som det ikke ble noe av.

The Clarets’ første sjanse i annen omgang kom etter 51 minutter og av Danny Ings som dessverre ikke kom til så mye i første omgang, men denne gang sendte spissen et langskudd fra 25 meter som en nervøs Myhill måtte bokse til siden og ut. Howe valgte å at ut Dean Marney, som pådro seg en mindre smell, med Junior Stanislas like før timen spilt i håp om å true City-laget noe mer.

Kampen tok seg opp ganske fort etter byttet der Stanislas la inn ballen fra kanten og fant Charlie Austin ved to anledninger, men hadde ikke hellet med seg og var uheldige som ikke utlignet. Det skulle ikke mange minutter før samme mann igjen la inn ballen atter en gang, denne gang var det Ings som var på motsatt side – der spissen traff stangen, ikke bare en gang, men to ganger etter hverandre!

Målet var i luften – bokstavelig talt. Ross Wallace satt på et fint løp og la inn kula mot feltet, der var Danny Ings som satte ballen i nettet med hodet. Hans andre scoring i Burnley-trøya og hans andre med hodet! 1-1 i det 73.minutt.

Gleden ble kortvarig i det Birmingham kontret like etter og Jordon Mutch tok tilbake føringen minuttet senere. Scoringen frustrerte the Clarets som hadde god kontroll på omgangen og ikke slapp City til nevneverdig.

Innbytter Stanislas fortsatte på sine offensive løp og skapte problemer for gjestene, mens unge Howieson fikk sin debut for Burnleys førstelag mot slutten av kampen. Like før fulltid ble Burke tildelt frispark som ble lagt inn i feltet, keeper Grant bokset ballen unna og rett på David Murphy som enkelt kunne sette kula i nettet og økte til 3-1. 89.min.

På overtid jaget hjemmelaget en fortjent redusering og fikk det nesten da Stanislas igjen la inn et perfekt innlegg som ble tatt ned av Austin og sendt videre til Ings som sendte ballen like over. Dermed ble det en 1-3 seier til Birmingham som fikk stadfestet sin Play Off-plass.

Burnley: Grant, Trippier, Wallace, Duff, Edgar, McCann, Marney (Stanislas 58), Bartley, Austin, Ings, McQuoid (Howieson 85).
Innbyttere: Hewitt, Fletcher, Jensen.
Gule kort: Duff 87, Wallace 90

Birmingham: Myhill, Murphy, Caldwell, Davies, Ramage, Burke, N’Daw, King (Huseklepp 90), Mutch, Elliott, Zigic (Townsend 76).
Innbyttere: Gomis, Redmond, Doyle.
Gule kort: Zigic 27, Mutch 40

Dommer: Jock Waugh.