Kun et poeng tross hat-trick av Charlie Austin

(Burnley 3-3 Sheffield W.): En jevn og spennende kamp på Turf Moor ga hvert av lagene et mål midtveis i omgangen, men takket være et godt samarbeid mellom Trippier og Austin sto stillingen 2-1 innen dommeren sendte lagene i garderoben. Etter sidebytte tok det også tid før det ble jubel på tribunene i det Chris O’Grady satte inn sitt andre for kvelden. Mot slutten av omgangen satte Charlie Austin inn sitt fortjente hat-trick, men igjen ble jubelen kortvarig når Michail Antonio utlignet for Wednesday.

The Clarets’ Brian Stock erstattet Chris McCann og fikk starte mot the Owls, sistnevnte pådro seg en smell under Millwall-kampen, mens Luke O’Neill varmet benken. Gjestene fra Sheffield hadde en uendret lagoppstilling som mot Wolverhampton i helgen.

Gjestene startet friskest og skapte kampens første sjanse, noe Burnley likte dårlig og svarte like så greit med to kjappe sjanser av Stanislas og Austin.Det skulle ikke ta lang tid før kampen igjen ble noe kontroversiell når Bothroyd klippet ned Junior Stanislas i feltet, men hjemmelaget ble nektet straffe atter en gang og dommeren valgte å la spillet forsette.

The Owls’ hurtigtog Michail Antonio skapte problemer for Clarets-forsvaret, men vingen som opprinnelig spiller på høyre  ble plassert på venstrekanten som et våpen mot Kieran Trippier.

Været begynte etterhvert å bli stadig mer ubehagelig og kampen utviklet seg til et fysisk oppgjør mellom to lag som begge ønsket et viktig mål og enda viktigere tre poeng.

Martin Paterson ville også ha en del av moroa og skapte en kjempesjanse etter kvarteret spilt, men spissen sendte kula utenfor fra 22 meter. Gjestene hadde gjort hjemmeleksen sin og hindret the Clarets i å skape like mange sjanser som i tidligere oppgjør.

Hjemmelaget kunne slippe jubelen løs etter 22 minutter når Kieran Trippier fosset langs høyre og la inn kula mot ingen andre enn Charlie Austin som sendte ballen retning Chris Kirkland, keeperen fikk en finger på ballen, men havnet i nettet og sendte hjemmelaget i føringen med sitt 9. ligamål denne sesongen.

Gleden ble kortvarig for like etter start (23.min) fosset Michail Antonio langs kanten, lurte unna Kieran Trippier og la inn ballen i feltet . Der befant Chris O’Grady seg som klinket til lærkula forbi en sjanseløs Lee Grant og utlignet for the Owls.

Antonio prøvde seg på en frekk en og viste fram sine skuespiller-ferdigheter like etter halvtimen i Burnley-feltet og kunne prise seg lykkelig for ikke å ha fått kort.

Kampen nærmet seg gradvis pause og gjestene hadde god kontroll på the Clarets, men Kieran Tripper ville det annerledes og la inn igjen i feltet og der var Charlie Austin høyest i luften og nikket inn sin 13.nettkjenning denne sesongen og ga hjemmelaget ledelsen tilbake. 38 minutter spilt og 2-1 til Burnley. Fram mot pause skapte the Clarets store sjanser og kunne fort ha ledet med mer etter at både Austin, Pato og Stanislas prøvde ut Kirklands ferdigheter mellom stengene.

Etter sidebytte  jobbet the Clarets mye på midtbanen og møtte motstand fra Wednesday-forsvaret som fikk nok å gjøre, men på motsatt side var det alltid like nervøst når Antonio hadde ballen på kanten.

Det ble en del fram og tilbake der begge lag skapte sjanser og kjempet om ballen. The Clarets angrepsvåpen Junior Stanislas sprudlet på kanten og var involvert i det meste som foregikk på venstrekanten, godt hjulpet av en robust Ben Mee.

Midtveis i omgangen fikk gjestene litt mer grep om kampen og benyttet seg av halve laget når de bygget opp angrepene, men avslutningene var ikke like overbevisende – selv om Burnleys forsvarsrekke tidvis hadde problemer med å rydde unna.

Michael Duff mistet ballen etter timen spilt som Chris O’Grady snappet opp og lurte offside-fellen, satt fart mot Lee Grant og sendte ballen forbi keeperen og utlignet for Sheffield Wednesday med sitt andre mål for kvelden. 64.min.

Burnley trengte noe ekstra på gresset og i det 70.minutt kom det forventede byttet der Pato tatt ut og leiesoldat Stewart ble satt inn. Innbytteren brukte ikke lang tid på å vise seg, men hjemmelaget manglet fortsatt det lille ekstra da det var Sheffield som var nærmest mål ved to anledninger på kort tid takket være Michail Antonio.

Klokken viste 84 spilte minutter når Dean Marney viste magi og satte fart mot Wednesday-buret og leverte kula til Charlie Austin. Toppscoreren gjorde alt riktig, lurte unna Martin Taylor, brukte høyrebeinet og sendte ballen i nettet! Hat-trick til Charlie Austin og Burnley!

Gleden ble igjen kortvarig når Michail Antonio snappet opp ballen og plasserte ballen i nettet med et knallskudd og sørget for 3-3 minuttet senere.

Det ble nervøst i sluttminuttene når Michael Duff fikk seg en smell og måtte byttes ut med debutanten Kevin Long. I det første av fire tilleggsminutter ble Sam Vokes satt inn, men kunne gjøre lite når dommeren blåste av kampen og dermed et poeng til hvert av lagene.

Burnley: Grant, Trippier, Duff (Long 88), Edgar, Mee, Stock, Marney, Stanislas (Vokes 90+1), Austin, Paterson (Stewart 70), Wallace
Innbyttere: Bartley, O’Neill, Mills, Jensen

Sheffield Wednesday: Kirkland, Johnson, Mattock, Taylor, Gardner, Barkley, Semedo, Bothroyd, O’Grady (Madine 82), Antonio, Pecnik  (McCabe 46)
Innbyttere: Llera, Jones, Madine, Mayor, Rodri, Bywater

Dommer: David Coote