Kun poengdeling, men festningen står

Burnley logo storBournemouth(Burnley 1-1 Bournemouth): To lag som begge liker å angripe møttes på Turf Moor og det skulle ikke ta lang tid før pulsen økte på tribunene, men det ble ingen mål de første 45 til tross for mange sjanser. Etter sidebytte derimot tok det kun minutter før the Cherries tok ledelsen, noe Burnley ikke satt pris på og satte inn stor-offensiven mot Bournemouth som forsvarte med nebb og klør. I sluttminuttene dukket Danny Ings opp og utlignet, men det ble kun poengdeling og festningen Turf Moor står fortsatt.

Det ble kun en endring for de lilla- og lyseblå der Dean Marney startet oppgjøret mot the Cherries på bekostning av David Edgar som varmet benken.

Gjestene startet friskt og skapte to sjanser i løpet av fem minutter, men verken Rantie eller Pitman maktet å overliste Burnley-keeper Heaton som hadde god kontroll i åpningsminuttene. The Clarets’ første sjanse kom etter ti minutter når David Jones leverte et frispark som fant hodet til Sam Vokes, men kula ble sendt over tverrleggeren.

Etterhvert som omgangen nærmet seg midtveis kunne the Cherries ha tatt ledelsen ved Brett Pitman som sendte kula på mål, men kaptein Shackells raske reflekser reddet kula på streken. På motsatt side var naturligvis Danny Ings og Sam Vokes på hugget, men ble møtt av et robust forsvar som gjorde god jobb og ryddet unna det meste. Leiesoldat Kightly på kanten gjorde ikke jobben enklere for gjestene med sine løp og innlegg .

Framover mot pause fikk hjemmelaget et grep om kampen og presset Burnemouth godt anført av Sam Vokes som fikk flere sjanser til å sende Burnley i føringen, men som av flere grunnet ikke fikk en fortjent nettkjenning. Til tross for mulighetene fra begge lag løp begge lagene i garderoben målløse.

Etter sidebytte gikk lagene ut offensivt og i det 49.minutt, ut av ingenting finner plutselig Tokelo Rantie seg i en posisjon med masse rom og uten å tenke seg om to ganger lades kanonen og på halvvolley havner ballen i nettet. Bournemouth tar ledelsen med sør-afrikanerens første nettkjenning for klubben.

Burnley ga uttrykk for misnøye med det innslupne målet og økte presset mot gjestene som ble begrenset til egen banehalvdel. Jones, Treacy og Vokes testet ut keeper Camp – uten hell og Ward kunne prise seg lykkelig over å ikke få straffe imot når han dyttet Danny Ings overende i feltet, når klokken viste 66.minutter.

Med kvarteret igjen ble Junior Stanislas satt utpå og i løpet av kort tid kom begge Clarets-spissene til, men «Vings» fikk ikke hull på byllen på sine utallige muligheter. Etter hardt arbeid, blod, svette og tårer løsnet det omsider for hjemmelaget som fikk en velfortjent utligning med Danny Ings! Innbytter Junior Stanislas la inn en herlig ball i feltet og der var ingen andre enn toppscorer Danny Ings som var høyest av alle og utlignet i det 84.minutt!

Blod på tann, blir å si det midt. Keith Treacy var nære nettkjenning kort tid etter på frispark og skuddet var meget bra, men Camp sendte kula ut til hjørnespark som det ikke ble noe av. Fjerdedommeren symboliserte fem tilleggsminutter, men det hjalp lite for det ble poengdeling på Turf Moor.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Arfield (Stanislas 75), Marney, Jones, Kightly (Treacy 60), Ings, Vokes
Innbyttere: Cisak, Lafferty, Stock, Long, Edgar

BOURNEMOUTH: Camp, Francis, Ward, Cook, Daniels, Grabban, Arter, O’Kane (McDonald 90+4), Pugh (Hughes 87), Pitman, Rantie (Thomas 85)
Innbyttere: Jalal, Elphick, Surman, Harte
Gule kort: Arter 16, O’Kane 71, Hughes 90+2

Dommer: M Russell