Kun poengdeling på St. James’ Park

(Newcastle 1-1 Burnley): Første omgang besto av noen kontroverser som annullerte mål, manglende straffe og en utmerket strafferedning av Nick Pope etter halvtimen. Etter sidebytte fikk begge lag sine mål og the Clarets fikk se Aaron Lennons spennende ferdigheter.

The Clarets måtte klare seg uten Steven Defour og James Tarkowski. Defour er ute i to måneder etter å ha operert kneet, mens Tarkowski ikke rakk å bli friskmeldt til oppgjøret. Det banet vei for Kevin Long og Ashley Westwood, på benken satt Aaron Lennon og Georges-Kevin N’Koudou.

Det startet rolig på St. James’ Park og det skjedde lite de første ti minuttene. Lancashire-laget skapte lite fremover, samtidig som de ikke hadde noen problemer med å håndtere Newcastles trusler og det ble en noen feilpasninger fra begge lag. Kampens første store sjanse kom etter 17.minutter og var signert Kenedy etter at Atsu fikk brøytet seg fram, men skuddet traff stolpen og Atsu-returen ble enkelt avverget av Nick Pope.

The Clarets manglet kreativitet fremover og Newcastle virket ikke å ha noen enkel jobb med å stoppe gjestene. Savnet av Defour var synlig. The Clarets fikk satt inn ballen i det 23.minutt når Barnes brøytet seg fram og satte inn kula, men ble avblåst for å ha dyttet til side en motspiller. En noe merkelig avgjørelse av linjedommeren, men ikke så merkelig som fellingen av Jack Cork i feltet som skulle ha vært straffe.

Derfra tok Burnley seg opp og skapte flere spennende muligheter. Minutter senere ville Barnes (27′) ha straffe, men dommeren var ikke imponert. I det 32.minutt var det Phil Bardsley som fikk ned Kenedy i feltet og da ga dommeren straffe, Joselu stilte seg foran kula, tok løpefart, men Nick Pope var med på notene og reddet straffen! Clark (38′) prøvde å utfordre Pope kort tid senere, men keeperen avverget mesterlig.

De gjenværende minuttene av omgangen var det for det meste Newcastle som hadde ballen mest og skapte mest, men det ble en målløs første omgang på St. James’ Park. Etter sidebytte fortsatte det i samme spor der Ashley Barnes (49′) kom til en fin sjanse og et godt skuddforsøk fra kort hold, men gjorde som han dessverre har en tendens til å gjøre, blåste kula til side for buret.. Hjemmelaget på sin side slet med å få noe ut av sine hjørnespark og frispark.

Like før timen var det på tide for Aaron Lennons debut og brukte ikke lang tid på å vise sine ferdigheter. The Clarets ble fort mer offensive og skapte flere spennende sjanser. I det 65.minutt fikk Newcastle et hjørnespark fra en halvsjanse, kula ble lagt inn og fant en umarkert Jamaal Lascelles som enkelt nikket inn kula. 1-0 til hjemmelaget. Fem minutter senere ble Sam Vokes introdusert og 4-4-2 ble innført.

The Clarets manglet det aller meste og kampen var nærmere 2-0 enn 1-1 når Joselu fikk stå fullstendig umarkert i feltet, men sendte kula like til side for mål. Nick Pope sto stille mellom stengene.. Med kvarteret igjen kviknet Burnley til og kom til noen halvgode avslutninger, så med 7 minutter igjen ble leiesoldat Georges-Kevin N’koudou sent utpå. Med to hurtigtog på kantene hadde the Clarets kun en misjon; å score.

Aaron Lennon sikret et hjernespark i det 83.minutt som etterfulgte med et nytt. Sam Vokes (85′) raget høyest i luften og sendte kula i keeperen, ballen spratt i tverrleggeren, tilbake på keeper og i mål! 1-1 på St. James’ Park. Målet blir mest sannsynlig kategorisert som selvmål. Hjemmelaget fikk svart nesten umiddelbart, men forsøket, så da fulgte Burnley opp med godt angrepsspill og presset Toon. Fjerdedommeren la til fire minutter og det første av disse var det innbytter N’koudou som prøvde seg fra kort hold, Darlow var med på notene.

Newcastle: Darlow, Yeldin, Lacselles, Clark, Dummett, Atsu (Murphy 64), Merino, Diame, Kenedy (Ritchie 72), Perez, Juselu
Innbyttere: Woodman, Manquillo, Hayden, Shelvey, Gayle
Gule kort: Yeldin 29

Burnley: Pope, Bardsley, Long, Mee, Taylor, Gudmundsson (N’koudou 83), Cork, Hendrick, Westwood (Vokes 70), Arfield (Lennon 59), Barnes
Innbyttere: Lindegaard, Ulvestad, Wells, Lowton, Vokes
Gule kort: Barnes 62, Vokes 73