Magisk seier over City-milliardene

Burnley logo storTurf Moor(Burnley 1-0 Manchester City): Det ble en målløs første omgang, men Burnley var respektløse og spilte som forventet med hjertet utenpå trøya. I annen omgang var det lite som endret seg, men et magisk øyeblikk etter timen signert George Boyd sikret kampens eneste mål og ga Burnley en viktig seier.

Burnley gjorde to endringer i lagoppstillingen og lot Michael Duff starte sin 350.kamp for klubben, samtidig som the Vokes ble gjenforent på Turf Moor i den første kampen fra start denne sesongen. Ashley Barnes startet på kanten for hjemmelaget. City på sin side tok Ferdaninho, Zabaleta, Clichy og kaptein Kompany starte.

The Clarets startet friskt og respektløst mot stjernegalleriet til City og kampens første sjanse kom av Danny Ings som prøvde seg på et langskudd mot Joe Hart allerede etter to minutter, men ballen gikk over buret.

Gjestene fikk etterhvert se mer til ballen, men forsøkene deres ble stoppet av et godt organisert Clarets-lag. Citys første sjanse kom etter seks minutter når Navas la kula inn i feltet, men Heaton gjorde god jobb og snappet opp kula.

Ashley Barnes gjorde en god jobb i sin noe uvante posisjon og skapte hodebry for City-laget, samtidig som hjemmelaget spilte godt og skapte noen farlige sjanser mot de regjerende seriemesterne. På sin banehalvdel forsvarte de seg godt og ryddet unna det City sendte imot.

Burnley skapte noen halvsjanser fra hjørnespark og Sam Vokes sto får deres andre større sjanse midtveis i omgangen, men også han sendte kula over buret til Hart. Dzeko prøvde seg på et halvhjertet forsøk i det 25. og et helhjertet forsøk 29.minutt, men uten hell. Scott Arfield kunne ha sendt hjemmelaget i føringen like etter halvtimen, men Hart var med på notene.

Fernandinho og Aguero skapte det meste for City etter at gjestene fikk se mer til ballen. Dommeren hadde et par manglende avgjørelser som fikk Turf Moor til å reagere, men lagene gikk til pause målløse. EN ting er sikkert City så ikke ut som regjerende seriemester etter 45 spilte minutter og Burnley hadde helt klart gjort en god jobb mot stjernegalleriet.

Burnley startet offensivt etter sidebytte og kom til noen spennende sjanser, men det ble med det. Fem minutter uti omgangen kontret City med Aguero, spissen la kula til Silva på løp, men spanjolen rotet det til og Heaton avverget muligheten. Gjestene fortsatte å legge press på Burnley.

The Clarets store sjanse kom i det 55.minutt når George Boyd ladet kanonen på halv-volley og økte pulsen til samtlige Clarets-fans på tribunen, ballen gikk like utenfor. Dommeren la lista høyt, men hadde nok ikke den beste kampen i sin karrière, men tok seg opp i det kampen nærmet seg timen spilt.

Ings ble felt av Demichelis i det 59.minutt og the Clarets ble tildelt frispark. Kieran Trippier og David Jones stilte seg foran kula, Tripps tok tre steg og sendte ballen mot feltet hvor Vincent Kompany raget høyest i luften og fikk klarert, men ballen havnet hos George Boyd. Midtbanespilleren ladet kanoen satte kula i nettet til høyre for Joe Hart. Turf Moor eksploderte i det 60.minutt! 1-0 til the Clarets!

Dommeren kom nok en gang i fokus kort tid etter når Demichelis sto bak nok en takling, denen gang på Trippier som fort kunne ha blitt nok et gult kort, noe fansen reagerte på. Fjorårets toppscorer Bony ble satt utpå i det 62.minutt og viste seg raskt som en trussel, men Burnley holdt stand.

På motsatt side sprudlet Boyd og the Clarets fortsatte å vise lite respekt for milliard-laget fra Manchester. Gjestene skapte farlige situasjoner, men verken Toure eller Bony fikk hull på byllen – heller ikke Barnes klarte å glede fansen. I det 80.minutt kom City veldig nære en utligning når kula havnet hos Aguero på lengste stolpe og sendte kula like over buret til Heaton.

Kampens sluttminutter besto av et desperat City-lag som prøvde og prøvde. Burnley forsvarte seg disiplinert og godt organisert. Rutinerte Ward ble sendt utpå i sluttminuttene og erstattet Sam Vokes. Ett minutt på overtid ga dommeren et uvant medhold til Burnley når han ikke tildelte gjestene straffespark etter at Mee felte Zabaleta i feltet.

Dyche satte inn nok en defensiv spiller i Stephen Reid på overtid og the Clarets dro i land en sterk seier over regjerende seriemesterne Manchester City.

Til artig informasjon så er Manchester City-laget verdsatt til £368m, mens Burnley er verdsatt til £41m….

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Duff, Mee, Barnes, Arfield, Jones, Boyd, Ings (Reid 90+2), Vokes (Ward 86)
Innbyttere: Gilks, Keane, Jutkiewicz, Wallace, Kightly
Gule kort: Mee 57, Duff 70

CITY: Hart, Demichelis, Kompany, Clichy, Silva (Jovetic 73), Zabaleta, Fernandinho, Navas, Toure (Lambard 81), Dzeko (Bony 62), Aguero.
Innbyttere: Caballero, Sagna, Mangala, Nasri
Gule kort: Demichelis 59

Dommer: Andre Marriner
Tilskuere: 21,216 (4,078 M.C.)