Målfest og oppvisning i svakt forsvar

(Burnley 3-3 Crystal Palace): Første omgang bød på målfest og var en oppvisning i hvordan et forsvar ikke skal fungere – hos begge lag. Cornet sørget for 3-3 etter sidebytte og begge lag skapte tilstrekkelig med sjanser til å dra i land tre poeng, men det endte med en sjelden poengdeling på Turf Moor mot Palace.

Etter en liten landslagspause var det på tide med ligaspill når Patrick Vieriras Crystal Palace kom på besøk. Burnley har hatt et lite overtak de siste kampene med tre seire av tre mulige og ønsket velkommen til Lancashire med å la væregudene åpne himmelens sluser.

Oppgjøret startet friskt og I det 7.minutt fikk Palace tildelt frispark rundt 25 meter fra mål, denne endte med å bli spilt til siden før den ble lagt inn i feltet. Christian Benteke fikk ballen i 16-meteren og skjøt mot mål. Ballen traff stolpen og spratt inn, frustrerende mål og 1-0 til Palace i det 8.minutt.

Gallagher (9′) fikk en gyllen mulighet til å øke like etter, men Pope hadde ingen problemer med å pukke opp kula. Minuttet senere ble Burnley tildelt frispark på motsatt side som Brownhill (11′) sendte over mål.

The Clarets klarte ikke helt å få et grep om kampen og gjestene hadde en grei kontroll. Etter litt om og men, sikret Burnley sitt førte hjørnespark i det 18.minutt. Ashley Westwood la inn fra flagget. Ballen gikk en perfekt bue mot feltet og der var Ben Mee på løp før han raget høyest i luften og stanget inn 1-1 i det 18.minutt!

Berg Gudmundsson (19′) og Benteke (20′) fikk begge fine muligheter til å ta ledelsen uten hell og minuttet senere ble det nærmest en slåsskamp mellom Zaha og Tarkowski – det endte med kort til begge. Sistnevnte må følgelig stå over neste kamp etter å ha fått sitt femte gule denne sesongen.

I det 25.minutt skrek Burnley etter straffe, men dommeren lot seg ikke imponere. Minuttet senere fikk Burnley nok et frispark; McNeil la inn i feltet og fant hodet til James Tarkowski som nikket videre til Chris Wood på motsatt side – spissen hadde tre (!) Palace-spillere rundt seg, men klarte uansett å stange inn 2-1 i det 26.minutt!

Benteke (27′) fikk nok en gang en umiddelbar sjanse på motsatt side. Lowton prøvde å fremprovosere en reaksjon fra Zaha (og kanskje tvinge fra et nytt kort?) etter et enkelt fall, men franskmannen holdt hodet kaldt. I det 35.minutt løsnet det for Benteke. Et langskudd havnet omsider mot Gallagher i feltet som uselvisk fant Christian Benteke som ladet kanonen og satte inn 2-2. Manglende konsentrasjon fra Burnley-forsvaret, men for en første omgang for nøytrale øyne.

Det skulle ikke mange minuttene til før Nick Pope måtte plukke ballen ut av eget nett nok en gang. Zaha sikret et hjørnespark som omsider havnet hos Benteke. Pope rettet skuddet til Pope, men Marc Guehi sin retur ble for vanskelig og Palace tok tilbake ledelsen i det 41.minutt. 3-2 til Palace. Svakt forsvarsarbeid av the Clarets nok en gang. To tilleggsminutter senere sendte dommeren lagene i garderoben.

Etter sidebytte tok det ikke mange ballberøringer før omgangens første mulighet fant sted når Johann Berg Gudmunsson (46′) sendte kula like til side for mål. Maxwell Cornet kom fram til at noe måtte gjøres og vartet opp med det som trolig blir årets mål blant Clarets-fansen. Et flott innlegg fra Brownhill havnet i feltet der Tarkowski sendte kula videre til Cornet som klinket ballen i nettaket på volley og 3-3! Palace-forsvaret var ganske så fraværende i det 49.minutt.

I det 52.minutt ble Chris Wood som sistemann på løp mot mål, dratt ned av Joakim Andersen. I fotball-håndboken er dette et direkte rødt kort – men dommeren avfeiet enhver protest. VAR ble kun en pyntegjenstand.

Gudmundsson (57′) og Zaha (63′) noterte seg et skudd hver før Westwood pådro seg gult kort og ble den andre spilleren som må stå over neste kamp. Tarkowski (76′) fikk opp pulsen med en sterk heading, men forsøket ble avverget. Zaha unngikk sitt andre gule kort og Jay erstattet Chris Wood.

Mee (79) og Milivojevic (82′) sendte begge ballen over mål før Cornet ble erstattet med Vydra og Edouard tok for Milivojevic. Sluttminuttene bød på bedre forsvarspill hos begge lag der Browhill (86′), Vydra (89′) og Olise (90′) kom til noen muligheter. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det andre av disse fikk Matej Vydra (90+2′) en gedigen mulighet til å punktere kampen, men Guaita fikk en finger på ballen og sendte ballen like til side for mål. Det ble poengdeling.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Berg Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil, Cornet (Vydra 83), Wood (Rodriguez 79)
Innbyttere: Henenssey, Bardsley, Collins, Long, Pieters, Cork, Lennon, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Tarkowski 21, Westwood 69

C.Palace: Guaita, Mitchell, Guehi, Andersen, Ward, Milivojevic (Edouard), Kouyate, Gallagher (Schlupp 80), Zaha, Benteke, Ayew (Olise 57)
Innbyttere: Butland, Clyne, Kelly, Schlupp, Tomkins, Eze, Hughes, Olise, Edouard
Gule kort: Zaha 21, Benteke 58, Olise 90

Tilskuerer: 18,028 (1,846 C.Palace)