Målfest ga poengdeling

BirminghamBurnley logo stor(Birmingham 3-3 Burnley): Burnley startet best og tok ledelsen ved Dean Marney, men fem mål i annen omgang sørget for god stemning. Tre mål på syv minutter gjorde at det sto likt midtveis i annen omgang.

Alle trodde Burnley skulle dra i land nok en borteseier, noe innbytter Macheda ikke samtykket til fire minutter på overtid. Målet var av det kontroversielle slag, da leiesoldaten sendte ballen i nettet med armen.

Sjefen lot Ross Wallace starte mot City, til fordel for Michael Kightly og skotten var involvert i mye av det som skjedde fremover gjennom kampen.

The Clarets fikk en god start med muligheter av Ings, Trippier og Arfield innen halvtimen spilt og virket komfortable: 30 minutter viste klokken når et innlegg fra høyre ble levert til Dean Marney som var rett mann på rett plass. Midtbanespillerne sendte gjestene i føringen på pent vis fra kloss hold.

Samme mann kunne økt ledelsen kort før pause der Ings brøt spillet, satte fart og serverte Marney i straffefeltet for annen gang, men intens og desperat forsvarsarbeid reddet the Blues.

Etter sidebytte startet hjemmelaget med høyt press og jaget utligning, men det måtte en innbytter til; Frederico Macheda slapp utpå og satt et umiddelbart preg på kampen. Leiesoldaten mottok ballen etter et frispark fra egen banehalvdel, viste litt ballferdigheter og satte ballen rolig forbi Heaton i det 63.minutt. 1-1

Men det skulle bli mer. Burnley svarte raskt og et frispark av Trippier fant en umarkert Michael Duff på bakerste stolpe som tok tilbake ledelsen fire minutter senere (67). Gleden skulle vise seg å være kortvarig for to minutter senere var det Emyr Huws sin tur til å være med på moroa når han med et flott skudd utlignet for City.

Kampens avsluttende del besto av to lag som begge jaget seiersmålet. Burnley ble bekymret kvarteret før fulltid når Danny Ings måtte av banen, men innbytter Barnes visste at han også kan bidra. Tre minutter før fulltid var Barnes på fære med et løp mot forsvaret og leverte ballen til Sam Vokes som med en ballberøring sendte Burnley i føringen – igjen.

Hjemmelaget satte inn storoffensiven og kom til farlige sjanser i sluttminuttene før det sprakk fire minutter på overtid når innbytter Macheda utlignet for hjemmelaget. Kampen endte med poengdeling og målfest, men Burnleys borteform opprettholdes og det i skrivende stund fortsatt er åtte poeng ned til tredjeplassen.

Målet var av det kontroversielle slag da innbytteren satte inn ballen med et armparti som ikke burde vært tillatt og i lys av sterke reaskjonene ble kaptein Shackell tildelt gult kort.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee. Wallace (Stanislas 62), Marney, Jones, Arfield (Edgar 90+2), Ings (Barnes 75), Vokes
Innbyttere: Cisak, Long, Kightly, Treacy
Gule kort: Shackell 90+5

Birmingham: Randolph, Spector, Packwood, Robinson, Blackett, Huws, Lee (Macheda 60), Adeyemi, Burke, Novak, Shinnie (Žigić 79).
Innbyttere: Doyle, Martin, Caddis, Rusnák, Ibe
Gule kort: Lee 33, Robinson 67,

Dommer: Mr James Linington
Tilskuere: 16,695 (1,593)