Nick Pope Matt Lowton

– Milevis unna standarden vår

Etter en miserabel aften i stålbyen Sheffield er ingen trygge på å beholde plassen i startoppstillingen, mener Dyche. The Clarets hadde ingenting å stille opp med, men sjefen er lite villig til å ta kritikk for taktikken.

Sheffield startet best, tok ledelsen etter kvarteret og sørget for at kampen ble punktert og avsluttet i første omgangens siste fem minutter. Burnley forsøkte å hevde seg i annen omgang, men kampen var for lengst ferdig. Sjefen er klokkeklar; laget var milevis unna forventet nivå for å hente poeng i Premier League.

Vi har vært langs denne veien tidligere og vi vet hvor vanskelig det kan være etter forrige sesong, så dette må ses på som en dårlig dag på jobb og det er alt. Det må parkeres, men det blir ikke enkelt fordi det var flere ting idag. Jeg nevnte for spillerne igår hvor trangt det er i laguttaket, men nå er det helt åpent igjen. Jeg kunne ha tatt av hele forsvaret til pause og det er åpent nå hvem som får spille etter en slik første omgang.

Jeg snakket med det i pausen om reisen de har vært gjennom fra forrige sesong, til denne og mentaliteten som kommer med. Vi har vist det mange ganger, men idag møtte vi et lag som viste oss det vi må gjøre; sulten, viljen og den avgjørende biten for å spille slik. Vi så bløte ut; kroppspråket, ga bort ballen og gjorde flere dårlige avgjørelser. Vi har vært langs den veien før og ikke så lenge siden. Idag var som begynnelsen av forrige sesong.

Men det var ingen selvkritikk å spore hos manageren. Verken for en forutsigbar lagoppstilling, taktikk eller formasjon. Årsaken ligger kun og holdent hos spillerne og prestasjonen på banen.

Det har ingenting å gjøre med taktikken. Vi var milevis fra hvor vi har vært denne sesongen og de fortjente å ha ledelsen. Vi har blitt straffet for det nylig, men idag straffet vi oss selv. Vi var ikke med i første omgang og det bekymrer. Vi mistet ballen, var svake med ballen og hadde ikke den underliggende viljen man trenger. Periodevis i første omgang sendte vi ballen fremover over at det var gjennomtenkt. Vi ber dem ikke om å sende ballen fremover ved hver anledning, bare så det er sagt.

Det er tid og sted for å være effektiv. Jeg sa det til dem i annen omgang på en litt mer aggressiv måte enn det jeg gjør nå og det var i det minste en reaksjon. Men de (United) var langt bedre og fortjente seieren. Saken er at Sheffield United er laget det snakkes om etter deres pangstart, men hadde vi vunnet idag så hadde de pratet om oss. Det sier litt om de små marginene og derfor er det så viktig å være på den riktige siden, men det var vi ikke idag, sa Dyche.

Kaptein Ben Mee spilte sin 300.kamp mot Sheffeld og var skuffet over resultatet. Ting må forbedres var kapteinens vurdering.

Vi er veldig skuffet med resultatet og prestasjonen. Vi var ikke med og det var ikke godt nok. Det var skuffende å spille den 300.kampen og prestere slik. De skapte problemer og vi klarte ikke å få et grep om kampen. Mot et godt Chelsea-lag forrige uke slapp vi inn fire mål, før det mot Leicester. Det er ikke noe vi er vant til, å slippe inn mål. Vi kommer til årette det opp og kommer sterkere tilbake. Vi må forsikre oss at dette ikke skjer igjen.

De siste fem minuttene før pause drepte oss. Manageren hadde et par ord i pausen som du må forvente og det var berettiget. Vi var ikke med og det er ikke oss å forsvare slik og gi bort så mange sjanser. 3-0 til pause er frustrerende, vi ønsket å rette det opp i annen omgang og slapp ikke inn noen mål, men vi ønsket å skape flere sjanser og komme oss inn i kampen igjen. Vi klarte ikke å utnytte sjansene våre og all være til dem, for de spilte bra.

Vi må ta oss selv sammen og komme sterkere tilbake. Vi har en stor kamp neste uke. Egentlig så er alle kamper store og vi trenger å hente hjem poeng, vinne og må gjøre det på eget gress, sa Mee.