Nok en uavgjort mot Cardiff

(Burnley 1-1 Cardiff): The Clarets klarte ikke å overliste the Bluebirds til tross for heroisk innsats fra hjemmelaget, ble det nok en poengdeling mot Cardiff på Turf Moor til tross for en tidlig ledelse og noe dominerende spill.

Manager Howe gjorde få bytter fra sist kamp og det eneste som er verdt å nevne er at Michael Duff fikk tillit fra start og erstattet Andre Amougou i forsvaret. Alt lå til rette for at the Clarets omsider kunne legge «Cardiff-spøkelset» bak seg etter to minutter når leiesoldat Trippier la inn en herlig tversoverpasning i feltet og hvor Charlie Austin var høyest i lufta og sendte Burnley i ledelsen. Hjemmelaget fortsatte presset og skapte mange sjanser, hvor målscorer Austin ved flere anledninger kunne økt ledelsen.

Treacy på kanten skapte hodebry for Cardiff-forsvarerne som ble tildelt gule kort etter flere slemme taklinger mot vingen. Med fem minutter før pause satte Cardiff inn deres første ordentlige angrep hvor Earnshaw mottok ballen fra Taylor og fra seks meters hold gjorde han ingen feil – utligning.

Annen omgang var mer jevn til tross for noe mer overlegne Burnley-sjanser, men det må sies at Lee Grant også fikk litt å tygge på underveis. Målscorer Austin jobbet mye uten ball, men var ikke like farlig som i første omgang (etter en stygg takling), noe som resulterte i en Hines-debut i det 65.min.

Noen mindre sjanser ble skapt, men omgangens største var innbytter Hines involvert i da hans hælspark fant Easton som sendte avgårde et fantastisk innlegg mot kaptein McCann i feltet, men som ikke klarte å sende ballen i nettet.

Når dommeren blåste av kampen, kunne manager Howe nok en gang se de store lagene snappe opp plassene foran på tabellen mens the Clarets enda har til gode å vinne. Til tross for poengdeling mot sterk motstand, var det Burnley som var farligst med 55% ballbesittelse og 18 skudd på mål, hvor av åtte var rettet mot Marshall i mål – mot Cardiffs ti og fem i samme statistikk.

Burnley: Grant, Trippier, Duff, Mee, Easton, Marney, McCann, Wallace (MacDonald 84), Rodriguez, Austin (Hines 65), Treacy (Elliott 77).
Innbyttere: Edgar, Jensen.
Gule kort: Marney 7

Cardiff: Marshall, McNaughton, Taylor, Hudson, Gerrard, Whittingham, Cowie, Miller, Earnshaw (Gestede 75), Conway, Mason (Blake 69).
Innbyttere: Keinan, Quinn, Heaton.
Gule kort: McNaughton 21, Gerrard 26, Hudson 35, Miller 90

Dommer: Tony Bates
Tilskuere: 13,438