PL-billetten sikret!!

We are going up(Burnley 2-0 Wigan): Det ble en noe nervøs start på Turf Moor, men det tok seg raskt opp etter at Ashley Barnes sendte the Clarets i føringen foran et fullsatt hjemmepublikum som øynet drømmen; Premier League. Mot slutten av omgangen sørget leiesoldat Michael Kightly for ytterligere mer ellevill jubel ved å øke ledelsen på et herlig frispark! Drømmen ble oppfylt og Burnley sikret seg direkte opprykk til de gjeveste!

Det startet rolig og noe nervøst på Turf Moor med et Burnley lag som trengte litt tid til å finne seg til rette mot Wigan. Ashley Barnes var førstemann til å skape målsjanse mot gjestene, men Al Habsi var raskt ute og avverget. Leiesoldat Kightly hadde en bra kamp og kunne ha sendt hjemmelaget i føringen like etter kvarteret, men slik gikk det ei.

Kampens første magiske skulle komme på et flott angrep som startet av Michael Duff som leverte til Arfield, til Barnes, til Jones som ga videre til Kightly på kanten. Skotten sendte en fin pasning som havnet hos Dean Marney som pent flikket til Ings på løp som la en herlig ball mot feltet – der var Ashley Barnes som satte kula i nettet med en fin stuss og et fullsatt Turf Moor eksploderte! 1-0 til Burnley i det 22.minutt. Målet satt dypt, for det var Barnes’ første på hjemmebane siden overgangen fra Brighton i vinter.

Gjestene kunne ha utlignet ikke lenge etterpå på frispark som ble perfekt levert og fikk en fin stuss og traff tverrleggeren og ut – Burnley slapp med skrekken.

Fott: BurnleyFC.com

Ikke overraskende ville hjemmelaget øke ledelsen der både Arfield og Barnes prøvde seg, men fikk ikke hull på byllen. I omgangens sluttminutter ble Burnley tildelt frispark som Michael Kightly fikk æren av å ta, vingen tok fart, ladet kanonen og sendte avgårde en herlig salve som gikk over alt og alle og havnet i det lengste hjørnet! 2-0 i det 32.minutt! Turf Moor var i elektrisk stemning!

Etter sidebytte var det nervøst på tribunene og Wigan startet som det offensive laget, men Kightly var nære 3-0, men hadde ikke samme lykke med seg. Det ble en del fram og tilbake utover omgangen der begge lag hadde sine muligheter, mens hjemmepublikum telte minutter.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det øyeblikket fløyta gikk skjedde det som skal skje; fansen stormet banen og ellevill jubel kunne høres i hele Burnley-by! The Clarets hadde klart det alle anså som umulig ved sesongstart: opprykk til Premier League!

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Kightly, Marney, Jones, Arfield, Barnes, Ings
Innbyttere: Cisak, Edgar, Baird, Wallace, Stanislas, Treacy, Long

Wigan: Al Habsi, Perch, Boyce (c), Barnett, Crainey, McArthur, Gomez, Collison, McClean, Fortune, Beausejour
Innbyttere: Carson, Caldwell, Kiernan, Maynard, Powell, Maloney, McManaman

Dommer: Keith Stroud