Poengdeling i bunn-oppgjøret

(Burnley 0-0 Norwich): To hardtarbeidende lag jobbet hardt, men ingen av lagene klarte å skape de store sjansene. Dommeren fikk mye negativ oppmerksomhet og var svært gavmild med kortene på Turf Moor.

Aaron Lennon erstattet skadde Maxwell Cornet på vingen, mens unge Nathan Collins fikk starte ved siden av Tarkowski i forsvaret. Sistnevnte bar kapteinsbindet i Ben Mees fravær, som var ute med skade. Motstanderen hadde tidligere Claret Ben Gibson på banen ved siden av den lite populære Hanley (ex-bastard). Ikke overraskende ble begge møtt med pipekonsert hver gang de berørte ballen innledningsvis.

Ingen av de 43 møtene mellom lagene har endt målløse, så statistisk sett skulle kampen by på mål. Sean Dyche nådde en milepæl når han ledet Burnley i sin 400.kamp og ble den tredje til å lede Burnley i mer enn 400 kamper. Aarons (3′) noterte seg kampens første skuddforsøk, men sendte kula til side for mål. Dommeren ble lite populær når han tildelte Tarky gult, men lot være å dømme en frispark-situasjon til Burnley få sekunder tidligere.

Dommeren ble ytterligere lite populær når keeper Krul klippet ned Matej Vydra i feltet. Krul var ikke i nærheten av ballen og regelrett plasserte to knyttnever i ansiktet på tsjekkeren. VAR sjekket, men antydet heller ikke straffe til Burnley. Den legendariske statistikken fortsetter.

Ingen av lagene hadde et klart grep om kampen og de store sjansene uteble. Midtveis i omgangen trengte Vydra litt behandling. Dommeren gjorde veldig lite i favør Burnley og spesielt når Hanley klippet ned Vydra i feltet uten noen konsekvens. Resultatet fra Burnley-fansen var en unison sang; «you’re not fit to referee» som klang godt imellom Turf Moor-veggene.

Vydra klarte ikke å bli værende på banen og måtte byttes ut like etter halvtimen. Keeper Krul fikk pipekonsert så å si hvert avspark når han la opp til en kaffepause. Dommeren gjorde lite for å oppmuntre til å få ut fingeren. De store sjansene uteble og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter på Turf Moor.

McNeil (46′) og Taylor (46′) var første til å teste ut Tim Krul etter sidebytte. Nick Pope vartet opp med en mesterlig redning på et Normann-frispark (49′). Clarets laget også en av de største forsvars-murene, hele seks spillere sørget for å blokkere frisparket.

Før timen fikk Norwich se mer til ballen og Pukki sørget for å gi Burnley-forsvaret mer å gjøre. Westwood (58′) og Normann (61′) forsøkte seg. Sistnevnte snublet i egne føtter og tro det eller ei, men fikk et frispark for hendelsen. Dommeren hadde på ingen måte en god kamp.

McNeil sørget for å få opp pulsen til hjemmefansen i det 63.minutt med et godt skuddforsøk, men sendte ballen like til side målet til Krul. Jay-Rod (69′) forsøkte, men heller ikke han klarte å få ballen forbi Krul.

The Clarets så mye til ballen, men klarte ikke å skape nevneverdig mye med den. Med litt over ti minutter igjen av kampen sendte begge lag ut friske spisser. Barnes erstattet Wood som var veldig anonym gjennom kampen.

Jay (84′), Lowton (87′) og Brownhill (89′) forsøkte seg før fjerdedommeren la til to tilleggsminutter. Det endte med en historisk førte uavgjort i bunn-oppgjøret.

Burnley: Pope, Lowton, Collins, Tarkowski, Taylor McNeil, Westwood, Brownhill, Lennon (Berg Gudmundsson 60), Wood (Barnes 79), Vydra (Rodriguez 34)
Innbyttere: Hennessey, Norris, Bardsley, Long, Pieters, Cork, Berg Gudmundsson, Barnes, Rodriguez
Gule kort: Tarkowski 10, Wood 23 Lowton 24, Brownhill 32, Rodriguez 48

Norwich: Krul, Kabak, Hanley, Gibson, Aarons, Lees-Melou (Rupp 79), Normann, McLean, Giannoulis, Sargent (Idah 89), Pukki (Rashica 79)
Innbyttere: Gunn, Omobamidele, Williams, Dowell, Gilmour, Rupp, Idah, Rashica, Tzolis
Gule kort: Normann 26, Aarons 73

Dommer: Kevin Friend
Tilskuere: 17,427 (1,258 Norwich)