Poengdeling i El Lanclassico

(Burnley 1-1 Blackburn): Hjemmelaget dominerte første omgang med ypperlig angrepsspill og burde ha ledet med minst fire mål innen dommeren blåste av omgangen, men endte med å gå i garderoben målløse.

Etter sidebytte fikk gjestene etterhvert et overtak og et mål takket være Jordan Rhodes, men på tampen av kampen dukket innbytter Sam Vokes opp og sørget for å sikre the Clarets et viktig poeng på Turf Moor.

Manageren gjorde som forventet få endringer i lagoppstillingen, der kun Dean Marney returnerte til fordel for Marvin Bartley foran et utsolgt Turf Moor. Midtbanespiller Marney ble tatt inn i varmen igjen etter å ha sonet karantene i forrige kamp etter å ha pådratt seg sitt femte gule for sesongen. Gjestene lot både Morten G. Pederson og Colin Kazim starte, samtidig som David Dunn ble friskmeldt og varmet benken fra start.

Kampen startet friskt og fysisk med et to lag som kjempet om ballen, mens tribunene var preget av verbale kamper. Flere sjanser ble skapt av hjemmelaget, der Austin, Pato og Wallace burde ha sendt Burnley i ledelsen, men det var gjestene som var mest aggressive og sørget for at tre Burnley-spillere endte med å trenge hjelp på sidelinjen; Ben Mee, Kieran Trippier og Brian Stock – ved to anledninger. Først etter at dommeren ga Murphy gult kort roet det seg ned og fotball kunne fortsette å spilles.

Tribunene sto for en massiv stemning og en enorm vokal støtte. Flere av sangene bør ikke komme på trykk, men det kom klart og tydelig fram i samtlige verbale dueller hvem som var sjefen når et fullsatt Turf Moor begynte å heie fram sine lilla- og lyseblå helter og håne de tilreisende gang på gang.

Det kan med trygghet sies at Burnley dominerte første omgang med sitt offensive og gode samspill, men til tross for innsatsen og engasjementet på banen og tribune, sto det målløst i det dommer Mason blåste av til pause og sendte spillerne i garderoben. Noe Rovers kunne takke Paul Robinson for.

Annen omgang var preget av et slurvete Burnley-lag som ga fra seg ballen i utallige tilfeller og manglet organisering over hele linjen. Flere av sjansene ble skapt på måfå og tidvis virket the Clarets demotiverte og manglet energi til det meste. Bedre ble det ikke når de fleste oppgjør i luften gikk i gjestenes favør og det kom ikke overraskende på noen når gjestene fikk satt inn ledermålet takket være en kontring – som gikk giv fra en Burnley feilpasning – og som ble avsluttet av Rovers’ Jordan Rhodes i det 68. minutt.

Sean Dyche så at endring måtte til og satt inn to offensive våpen mot erkerivalen som fikk the Clarets på bena igjen, men fortsatt manglet det lille ekstra som kunne gi uttelling. Med kvarteret igjen ble Ings og Stanislas satt ut på og begge var instrumentale i hjemmelagets nye motivasjon som etter hvert førte til utligningsmålet.

Manageren valgte å ta ut Chris McCann som hadde en svært god kamp og satt inn Sam Vokes – det skulle vise seg å være av stor betydning. Med ett minutt igjen av kampen blir the Clarets tildelt et frispark etter et massivt press og utallige forsøk. Junior Stanislas sendte kula mot boksen der Sam Vokes var høyest av alle og med sin fysiske tilstedeværelse sendte ballen i nettet bak Paul Robinson og Turf Moor eksploderte. Spillernes feiring havnet delvis i skyggen av det som foregikk på tribunene der verbalt hån var det minste som kunne trekkes fram.

Hjemmelaget presset stort i sluttminuttene, men klarte ikke å punktere kampen og dermed endte årets første Cotton Mills-derby med poengdeling. Sam Vokes fornyet historien og ble den første Burnley-spilleren som fant nettmaskene mot erkerivalene på 33 år. Siste gang kom målet av legenden Peter Noble i 1979.

Etter kampen kom det fram at syv personer ble arrestert under- og etter kampen; fem Rovers-supportere, en Burnley-fan og en av usikker fan-tilhørighet.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Shackell, Stock (Ings 75), Marney, McCann (Vokes 86), Austin, Paterson (Stanislas 75), Wallace
Innbyttere: Edgar, Lafferty, Bartley, Jensen.
Gule kort: Duff 57

Blackburn Rovers: Robinson, Henley, Martin Olsson, Hanley, Dann, Lowe, Murphy, Formica (Vukevic 79), Rhodes, Kazim-Richards, Pedersen (King 55)
Innbyttere: Givet, Dunn, Markus Olsson, Rochina, Kean
Gule kort: Murphy 25

Dommr: Lee Mason
Tilskuere: 21,341