Poengdeling i nord-England

(Burnley 1-1 Sheffield United): Gjestene var det bedre laget i første omgang, men James Tarkowski tok ansvar og ga Burnley ledelsen før pausen. The Clarets virket å ha god kontroll på kampen og sløste med sjansene, noe Sheffield utnyttet og utlignet ti minutter før slutt. Resultatet var nok rettferdig for begge lag.

Jay Rodriguez var tilbake i lagoppstillingen for the Clarets, men Burnley må klare seg uten Jack Cork i hjertet av midtbanen og kaptein Ben Mee som begge er ute med skader. På den andre side satt Brady, eventyreren Berg Gudmundsson og Chris Wood på benken – så det er håp om en litt lysere avslutning på sesongen. Chris Wilder og Sheffield United gjorde ingen endringer i lagoppstillingen.

Forholdene var ikke de enkleste på Turf Moor med sterk vind og typisk nord-engelsk gjestfrihet. McBurnie (1′) sørget for kampens første skuddforsøk, men klarte ikke å lure Nick Pope. Derfra ble det litt fram og tilbake der lagene brukte noen minutter på å bli kjent med hverandre. I det 9.minutt var det Matej Vydra sin tur til å skremme keeperen; Rodriguez fant Pieters på motsatt side og sistnevnte fant tsjekkeren på løp. Vydra sendte kula like til side for mål. Det burde stått 1-0 til Burnley. Et skuddforsøk av Berge (10′) førte til to hjørnespark, men ingen nettkjenning.

Gjestene hadde et lite overtak og så mer til ballen i åpningskvarteret og var ivrige til å skape noe med ballen. Imellom Sheffield-forsøkene og deres hjørneskarp forsøkte Tarkowski (19′) seg på et halvhjertet forsøk, men klarte ikke å overliste leiesoldaten Henderson. Midtveis i omgangen kunne gjestene vise til fem hjørnespark før dommeren sendte spillerne bort til sidelinjen for en drikkepause.

The Clarets fikk et noe bedre grep om kampen etter drikkepausen og skapte litt mer foran 16-meteren til Henderson. Bardsley (37′) forsøkte seg på et langskudd der returen kunne vært farlig, men gjestene fikk ryddet opp og avverget en spennende mulighet. Robinson (40′) fulgte opp med en god mulighet kort tid senere etter et fint innlegg av McBurnie. Skuddet gikk like over mål.

Noe måtte skje, så da tok vikarierende kaptein James Tarkowski affære. Et frispark fra midtbanen signert av McNeill fant hodet til Jay-Rod som stusset kula videre mot bakerste stolpe. Der var James Tarkowski på løp, lurte unna McBurnie og stusset ballen i nettet. 1-0 til Burnley i det 42.minutt!

Det ble lagt til to tilleggsminutter, men det skjedde lite nevneverdig og lagene ble sendt i garderoben. Etter sidebytte ble McNeill sendt tilbake til venstrekanten der Pieters gikk motsatt vei. Et fornuftig valg som ville få fram det beste fra unge Dwight. Åpningsminuttene etter sidebytte besto av et offensivt Sheffield-lag som jaget utligning. The Clarets forsvarte seg heltemodig.

Chris Wilder valgte å sende utpå friske og offensive bein før det hadde gått ti minutter uti omgangen. Hjemmelaget klarte å håndtere United-presset ganske bra og det var et ganske jevnt fram til timen spilt. McNeill (63′) fikk en fin mulighet til å øke ledelsen etter fint forarbeid av Vydra, men pasningen fra Westwood var ikke like presis og United-forsvaret fikk ryddet opp.

Etter noen slurker væske, ble Chris Wood sendt utpå og erstattet Matej Vydra. Tsjekkeren virket litt sliten, så byttet var nok fornuftig. Rodriguez (70′) sendte kula over mål før Chris Wilder foretok sitt tredje og fjerde bytte. Uavhengig av byttene var det Burnley som fortsatte å skape mulighetene. Rodriguez (77′) sendte et volleyskudd på Henderson som måtte gi retur og ballen havnet rett i bena til Dwight McNeill (77′), men unggutten klarte ikke å peile ballen i mål. Det burde stått 2-0 til Burnley.

Det var en situasjon gjestene utnyttet og tre minutter senere utlignet de. Etter litt trilling ble det hjørnespark til United. En kort variant havnet etterhvert i feltet hos Billy Sharp som stusset videre til John Egan. Forsvareren ladet kanonen og sendte ballen rett i nettet. 1-1 på Turf Moor i det 80.minutt.

Gjestene roet ned spillet litt og trillet ballen uten å skape nevneverdig foran mål. Begge lag ønsket naturlig nok tre poeng, men virket å være tilfreds med poengdeling. Berge (88′) forsøkte seg på et et frispark, men klarte ikke å overliste Nick Pope. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Erik Pieters (90+2′) tvang fram en god redning av Henderson som måtte gi hjørnespark. Kaptein Tarky kunne ha fått den perfekte kamp med to mål, men forsøket ble klarert. Det ble poengdeling på Turf Moor.

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Long, Taylor, McNeill, Brownhill, Westwood, Pieters, Rodriguez, Vydra (Wood 68)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Dunne, J.Thomas, Benson, Brady, Goodridge, Berg Gudmundsson, B.Thomas, Wood

Sheffield Utd.: Henderson, Basham (Rodwell 75), Egan, Robinson (O’Connell 54), Baldock, Stevens, Berge, Norwood (Sharp 54), Osborn, McBurnie (Mousset 71), McGoldrick
Innbyttere: Moore, Freeman, Jagielka, O’Connell, Rodwell, Zivkovic, Mousset, Sharp

Dommer: Peter Bankes