Poengdeling på Turf Moor

(Burnley 1-1 Leeds): Det var en fysisk og underholdende kamp på Turf Moor. Begge lag prøvde å finne nettmaskene der Burnley var nærmest flest ganger. Det var litt ironisk at ex-Leeds spiller Wood scoret mot Leeds og ex-Burnley spiller Bamford scoret mot Burnley.

Det var noen endringer i lagoppstillingen fra forrige ligakamp og det startet livlig på Turf Moor. Stemningen var perfekt og til en forandring så skinte solen i Lancashire. Begge lag jobbet både offensivt og defensivt, men det tok litt tid før lagene kunne notere seg kampens første skuddforsøk.

Leeds så mest til ballen i første halvdel av kampen og det ble flere frispark uten at de truet noen av keeperne. Etter rundt halvtimen yppet Burnley seg stadig mer og skapte trøbbel for gjestene. Mee (25′) satte ballen i nettet, men ble avblåst for offside. Wood (26′) og Raphinha (35′) kom begge til gode muligheter, men begge lags keepere var med på notene og avverget forsøkene.

Oppgjøret var relativt fysisk og det ble en del frispark og noe opphold i spillet på på grunn av litt behov for behandling. Bamford (38′) og Barnes (39′) skapte hver sin mulighet til å gå i føringen, men angriperne hadde ikke finjustert skuddføttene, så da sendte dommeren lagene i garderoben. Selv om omgangen var sjansefattig, så var allikevel underholdende å se på.

Etter sidebytte fortsatte kampen i samme spor; fysisk, tøffe dueller og raske kontringer. I det 58.minutt startet Burnley på et fantastisk oppspill som inkluderte nesten hele laget før ballen omsider havnet hos Brownhill som klinket til, men skuddet gikk like til side for mål. McNeill (60′) og Tarkowski (60′) prøvde seg før det omsider løsnet for the Clarets!

McNeills forsøk ledet til hjørnespark som han også la inn. Tarkowski traff tverrleggeren og gjestene slet litt med å klarere. Ballen havnet etterhvert tilbake hos McNeill på kanten som la inn igjen og fant Matt Lowton som klinket til. På sin vei stakk Chris Wood (60′) fram foten og sendte Burnley i føringen! 1-0 til Burnley på Turf Moor.

Leeds har aldri vært det laget som slår seg til ro med å ligge under og sendte flere angrepsbølger mot Burnley-forsvaret. Gjestene sørget for å holde Mee og Tarkowski på tå hev og midtstopperne gjorde en god jobb. Med litt over ti minutter igjen av oppgjøret ble Vydra sendt utpå.

I det 85.minutt sørget Patrick Bamford for å utligne for Leeds på et mål som så skremmende likt ut det Chris Wood noterte seg. Bamford fikk foten på ballen i siste liten som endret ballens retning og følgelig i mål. 1-1 på Turf Moor.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i løpet av den tiden sikret Leeds to hjørnespark, men ingen store målsjanser. Så da endte det med poengdeling på Turf Moor.

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Berg Gudmundsson (Lennon 62), Westwood, Brownhill, McNeill, Wood, Barnes (Vydra 78)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Collins, Pieters, Thomas, Cork, Lennon, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Brownhill 19, Barnes 27, Lennon 89

Leeds: Meslier, Cooper, Struijk, Llorente (Shackelton 65), Phillips, Dallas, Ayling, Rodrigo (Roberts 74), Harrison, Bamford, Raphinha
Innbyttere: Klaesson, Cresswell, Forshaw, Glehardt, McCarron, Shackelton, Summerville, Costa,
Gule kort: Phillips 37, Rodrigo 52, Struijk 80