Poengdeling takket være udugelig dommer

Burnley logo storipswich town(Burnley 0-0 Ipswich): En målløs og kontroversiell første omgang ga ikke annet enn frustrasjon for de burgunder- og lyseblå når et Ben Mee-mål ble annullert med et gedigent spørsmålstegn. Annen omgang var ikke nevneverdig stort bedre og dommeren stjal showet med flere rett og slett udugelige avgjørelser som manglet sidestykke.

Burnley stilte med et uendret lag mot Ipswich og eneste endringen var på benken der George Boyd erstattet Chris Long.

Kampen startet rolig og fikk en lei start for gjestene når Christophe Berra (4′) i duell med Sam Vokes landet feil og ble liggende nede der han fikk behandling, det så småfarlig ut, men forsvareren kom seg utpå banen etter noen minutter (6′). Det virket ikke som om kampen ville starte for fullt med det samme, for minutter senere var det Andre Gray sin tid til å trenge litt behandling (7′).

Kampens første sjanse kom av hjemmelaget når Daryl Murphy (9′) sendte kula på Tom Heaton, som måtte gi til hjørnespark – uten hell. To minutter senere var det Tommy Smith (11′) som prøvde seg, også han uten hell. Burnleys første mulighet kom rundt kvarteret når Michael Kightly fosset fremover på kontring og fikk god hjelp av Ward med overlapp, som ga tilbake til vingen, men skuddet gikk utenfor.

Gjestene virket farligst med sine forsøk og så mye til ballen, Ryan Fraser (18′) sendte avgårde en flott salve mot Burnley-buret, men skuddet gikk høyt over Heaton.

Etter ett innkast tre minutter senere (21′), serverte Kightly en herlig ball til Andre Gray som burde ha sendt the Clarets i føringen, men skuddet gikk over. Det ble litt kjemping om ballen og gjestenes Berra brukte en del skitne midler for å holde igjen Andre Gray ved noen anledninger – uten at dommeren reagerte.

Kightly (32′) og Sears (33′) prøvde seg før Burnley fikk tildelt sitt første hjørnespark i det 39.minutt som David Jones leverte kula fra flagget, Ben Mee raget høyest i luften og satt ballen i nettet. Dommeren annullerte målet på et meget kontroversielt vis. I omgangens sluttminutter kom Kightly (41′) nok en gang til en god mulighet og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter – i stor grad grunnet skadene tidlig i omgangen.

Hjemmepublikum ga dommeren en pipekonsert når lagene løp utpå banen etter pausen og Burnley startet raskt med en sjanse etter 20 sekunder: Lowton kastet kula, Vokes flikket videre til Gray som sendte ballen rett på beina til keeper Gerken.

The Clarets holdt ikke igjen på noe og involverte store deler av laget som bombarderte Ipswich, men gjestene lot seg ikke pille på nesen og var like farlige på dødballer, innlegg og kontringer.

Michael Kightly (56′) og Sears (58′) skapte fine muligheter før timen og dommeren viste nok en gang sine manglende ferdigheter ved å gi Lowton gul kort for et høyt spark uten at klareringen var farlig overfor noen motspillere. Først tre minutter senere når Berra dro ned Gray for n’te gang reagerte dommeren og ga Burnley frispark – til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Kontoversene fortsatte når Gerken brukte hånda på ballen rett utenfor feltet sitt, men grunnet vinkelen lot dommeren «komme spilleren tvilen til gode».. Freddie Sears kom til en veldig god mulighet i det 72.minutt, heldigvis for Burnley var Michael Keane rett mann på rett sted til rett tid og avverget utmerket.

Innbytter Boyd fikk en fin mulighet minutter senere (75′) med et hardt skudd som ble avverget etter å ha truffet et par spillere.

I kampens siste spilleminutt ble Taylor og Hennings satt utpå i håp om et mirakel på Turf Moor og fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Dommeren fortsatte å vise sine ukompetente ferdigheter ved å gi Barton et kort på overtid for en takling som Ipswich-spillerne kom unna med ved flere anledninger gjennom hele kampen.

Rouwen Hennings skapte kampens siste mulighet, men ballen fløy like over Gerken i mål og dommer Udugelig blåste av kampen.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Mee, Keane, Ward, Arfield (Taylor 89), Barton, Jones, Kghtly (Boyd 69), Vokes, Gray (Hennings 89)
Innbyttere: Gilks, Darikwa, Duff, Ulvestad.
Gule kort: Lowton 59, Barton 90+1

IPSWICH: Gerken, Knudsen, Chambers, Smith, Berra, Skuse, Murphy (Varney 73), Fraser (Oar 59), Bru (Pitman 64), Hyam, Sears.
Innbyttere: Parr, Maitland-Niles, Malarczyk, Bialkowski

Dommer: P Banks
Tilskuere: 16,307 (885 Ipswich)